Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:51

« Re: to smarty

Jasny... uvidime jestli mi to ten koren domluvi v Boleslavi... kdyz ne zaexperimentujem s tvym
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:48

« to ladao

Já myslím, že VW celou novou škodováckou motorárnu zavrhl...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:46

« to fabie

Když vezmeme 10 stejných aut na brzdu, každé bude vykazovat trochu jiné hodnoty, a hlavně jiné průběhy. Je to dáno tím, že všechna ta normální auta jsou v podstatě sériová výroba, kde se na jednom motoru potkají různé součásti různých tolerančních rozsahů.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:46

« Re: 2 ATX

OK, ja stejne na nic jinyho nejezdim, alespon v zabehu a po dalnici. Ve meste az to trosku vic zajedu bud jezdit na BA95 ale na ten test vemu BA98 u OMV
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:39

« to smarty

Jasně, každý neznámý chip je nutno otestovat na brzdě...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:38

« to joed

V podstatě máš pravdu, jen se ztráty neodhadují, ale změří je brzda sama.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:35

« to diamant

MPI motory vycházejí ze starých škodováckých motorů. 16V jsou VW, mají jiné vrtání, jiný zdvih, 5x uloženou kliku, jiné hlavy, atd.. Teď v neděli mi jeden člověk říkal informaci ze Škody Auto, ohledně starých OHV motorů. Prý škodovka počátkem nástupu Favoritů koupila drahou linku na výrobu jejich starého OHV motoru a tak nějak je ta linka pořád dobrá a v podstatě neprodejná a proto ji nechcou vyhodit. Jen když ji přeseřídily na OHV motory 1.4 pro Fábii, mají nebo měli problémy s přesahy vložek (unik chladící kapaliny, podpálená těsnění pod hlavou) a s vrtáním poslední díry pro vačku (v mrazech se nové motory zadíraly na vačce).
  • 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:30

« To : fabie

Nemá přece do starýho i když osvědčenýho motoru OHV dělat takové zásahy aby se změnila konstrukce kliky a bloku a ponechat tam ten OHV. To je přeci už jednodušší udělat nový motor. A ten už škodovka udělala na konci 80 let a to motor 1,6 OHC a DOHC. Oba tyto motory jezdily v autocrosu do 1 600 jako zapůjčené se 100% fabrickým servisem ze škodovky, byly zablombované a hlídané. Zhruba před třemi nebo čtyřmi roky je jim fabrika sebrala a já doufal, že se objeví tř. ve Fabii. Ale je ticho po pěšině a v nabídce motorů z nové motorárny se zatím nikde neobjevují. Je to celé nějaké divné. Nevíte o tom něhdo víc ?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:29

« to lobok

Jasně, zeptej se ho, domluvíme se a bude jasno. Ostatně s papírem z brzdy by měl rozhodně vetší šanci při reklamaci neúčinosti...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:27

« to RV

Proč nic nekouká? Já jsem ve své podstatě vědec, a budu jenom rád, když bude jasno, a to mi za to stojí. P.S. 11,5kW je taková utopie, že jsem větší neslyšel. Člověk subjektivně pozná v průměru tak 1-2kW rozdílu, což je právě ona situace, když auto po dešti v lese večer "dobře jede" oproti vyprahlé dálnici v poledne. S +11,5kW by to bylo subjektivně úplně jiné auto, což je dle mého názoru technicky nemožné.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:23

« to oddie

Ta přesnost bude velká, ale jde o to brzdu a patřičný SW dobře zkalibrovat. Jak už jsem řekl, měření komparační metodou je na každé brzdě nejpřesnější.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:22

« Re: 1,4 MPI vs. 16V

A co jako získáš pěti ložiskama ? Větší tření,delší životnost a menší průměr čepů.Víc točit to stejně nejde kvůli omezený dynamice rozvodu tak co?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:21

« to fabie

Na 1.8 20V ne.
    Na 1.4 16V 100PS jsem dodavatele SW našel, ale ještě není otestovaný na brzdě...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:08

« Re: Hodnoty seriovej 1,4 50kW z brzdy

Takovy dodatecek.
    Fabrika udava maxima jmenovitehio vykonu a momentu s presnosti 5%, zbytek prubehu s 10%.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:03

« Re: 1,4 MPI vs. 16V

Výhoda - nevýhoda zkus si namalovat trakční hyperboly obou vozidel jak s 1.4 8V a 16.V a zjistíš, že rozdíl v tahu na malých rychlostech je velmi nízký - vyjádřeno v zatížení vozidla asi do 50 kilo.
    Moment v nízkých otáčkách potřebujeme jenom proto, že máme nedokonalé převodovky - mají málo rychlostních stupnů.
    Chtelo by to CVTcko ale s poradnym rozsahem prevodu.
    Mimochodem jsem v jednom časopise viděl odměřenou momentovku Skoda OHV 1,4/50 KW s poměrně plochým kroutakem asi 109 Nm a max výkonem 55 KW.
    Ja osobne motor 1.4/55 KW nechapu, ve srovnani s 74 kw je stejne drahy.
    Leda tak k tomu automatu, a k tomu, ze VW momentalne nema co nabidnout v tehle vykonove kategorii, kdyz skoncila vyroba 1.6/55.
    Pruznosti na me teda dojem neudelal oproti 1.6 ani omylem, oproti 1.4/74 KW se nejaka vyrazna pruznost taky nekona.
    Skoda 1.4 MPI s tim 3x ulozenym klikovym ingotem
    je taky dobra slehacka.
    To kurna neslo vykovat 2 loziska navic, a presunout tu silenou vahu na blok, a tam ji udelat z hliniku, kdyz uz se ser.. se slozitym odlitkem ?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:02

« to joed

Tak tak. Jak jsem psal. Výrobní tolerance. Jen luf to nepochopil a začal mlít něco z cesty.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:00

To Smarty: Možná stupidní poznámka,ale natankuj před i po 98 Natural nejlépe u stejný pumpy at´ je měření co nejvíc objektivní.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.02  11:56

Sežeňte ještě pár ochotných majitelů, a Huf bude mít docela pěkné téma na diplomku :))))
  • 00 Reagovat !

foto

13.02.02  11:44

« 2 ATX

V ramci pokusu se pripojuji s mou 16V 74kW ke zdokumentovani vlastnosti chiptuningu na atmosfericke motory. Nez pujdu na chip, necham auto zmerit na brze a az chipnu, necham zmerit opet. Nakonec z toho muze vyjit docela peknej a objektivni clanek o chipovani atmosferickych motoru Skoda-Fabia
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  11:39

« Re: Hodnoty seriovej 1,4 50kW z brzdy

EGR se dá, ale odstranit ne ? Emise sice nebudou to nejniží ... ale menší spotřeba a lepší výkon
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…