Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to RV
No trochu dost.Ještě mě tak napadlo,že by nebylo špatný odbrzdit nějakou solidní úpravu :čip+vačka+hlava+filtr třeba u 1.4 MPI.
Problém je,že nevím jestli je tady někdo,kdo něco takovýho má.Já mám 1.6 (vačka+čip+filtr) made by Motor Excel.Problém je v tom,že se mě nechce přes půl republiky,ale pokud budu mít cestu do Brna tak se na tý brzdě můžem předem domluvit. -
"-- skrytý --" 13.02.02 13:28
« Re: to oddie
K ničemu, já na brzdu nepůjdu. Jen ze zvědavosti, tak trochu se to týká mého (původního) oboru. Ale kdybych měl jít na brzdu, určitě bych chtěl znát přesnost měření. Ono údaj např. 102,4 kW je pro mě celkem bezcenný, když nevím, v jak velkém rozmezí může skutečný výkon ležet.
Že přesnost toho rozdílu při komparačním měření bude větší než přesnost absolutní hodnoty výkonu, tomu věřím, to jsem celkem i očekával. -
« Re: to RV
Myslím,že dost lidí se bude divit.Jinak jsem někde tady na auto.cz četl větší blbost než +11.5kW čipem.A to :sporotvní filtr +5%
čip+10 %
svíčky s platinovým jádrem +5%
koncovej tlumič + 3%
olej +3%
No a suma sumárum tomu člověku vyšlo +26% výkonu původního motoru (1,3/50) a je to prej 63 kW.To je ale síla co ?
-
« to oddie
K čemu ti je to dobré? Asi to budě těch 5%, nevím. Podstata není ani tak v přesnosti vlastní brzdy, ale v obsluze, dokonalosti SW, seřízení té či oné brzdy, tak stejně v použité metodě měření. Ideální by byla stolice přímo pro motor a ne válce. Na druhou stranu, když na jedné stejné brzdě, jednou stejnou metodou, při jednom stejném nastavení změříme auto před úpravou a po, konkrétní rozdíl bývá velmi přesný.