Škoda Fabia
Diamant 19.02.02 12:15
« Re: 1,4 44kw
Ktosi to tu písal, že tá 44 kW verzia je slabšia len v otáčkach a inak je to rovnaké, ako 50 kW. Presne to potvrdzujú aj grafy výkonu, kde to je pekne vidieť. Dodávam len, že obidve motorové verzie majú rovnaké sprevodovanie, takže to bude aj cítiť. Aj ja by som si za ten rozdiel v cene prikúpil radšej nejakú výbavu naviac. -
Diamant 19.02.02 12:11
« Re: Odhlučnění kapoty
No ja som kedysi odhlučňoval Favorit a to odhlučnenie kapoty pomohlo. Potom som odhlučnil aj deliacu priečku a zase to trochu pomohlo. A myslím si, že keby sa u Fabie dala aj tá spodná odhlučňovacia sada pod motor (niektoré to majú) tak by ste mali ešte väčšie ticho. Teraz to asi veľmi nepôjde, ale ak v lete zastanete na tráve, tak je ten rozdiel počuť. Takže aj tá sada by mala pomôcť zbaviť sa odrazu hluku od cesty.
Na diskusii na AutoRevue ma už dotyčný Miloš na...., tak som mu včera už vynadal aj ja. Prečo stále len vychvaľuje svoju skvelú Almeru a kto má niečo iné, tak je podľa neho "*". Takže samozrejme Huf tam patrí tiež. -
« Re: 1,4 44kw
Já jsem si tady v létě přečetl o motoru 1,4 44kW hrozné věci, že bych si ho nikdy nekoupil, potom ale došlo na vytahování šrajtofle a já si uvědomil, že motor je to na čem klidně budu šetřit.
Díky té diskusi jsem ale byl pak motorem příjemně překvapen, myslel jsem, že se skoro nerozjede. -
« Re: Odhlučnění kapoty
Já mám ten "filc" objednaný už 10 dní a oni ho nemají ani v MB :-(( Že by byl tak dobrý ?? Zajímá mě to, hluk je výraznější především při akceleraci, ale pak je zase už pořád stejný i když se to točí k maximu........Jo, a někdo tady psal, že než Fabku tak raději 1,6 Feldu.....Tak sorry, ale to je nesmysl, Fabia je absolutně o něčem jiném......taky cenou ale, bohužel. Já jsem s Feldou 1,3 MPi Combi najezdil asi 130 tis., tak snad můžu porovnávat. -
« Re: Odhlučnění kapoty
Mám 44kW a dodatečně odhlučněnou kapotu. Cena - odhlučnění 560Kč + 19x25Kč za bazmeky co to drží v kapotě.
Jinak co můžu porovnat hlučnosti bez tlumení- jel jsem v 50kW několikrát(ve stejné) a zdála se mi hlučnější proti té mojí. Asi bude záležet jak se které auto povede.
« Re: 1,4 44kw
......no, na druhou stranu ještě horší je baba která předjíždí z protisměru , nohu na podlaze , rychlost předjíždění + 0,8 km/h.......je to spíš o tom, co od toho auta člověk požaduje, na co a kde ho bude používat. Na město a po okreskách budu raději - kvůli podvozku - používat Fabii a výkon mi chybět nebude. Na dálnici a na Brener to zase není, to ne.........Ale teď asi plno lidí provokuji tím, že si v garáži vybírám, které auto mi dneska jde k barvě pleti a které ne......1,8T mám služební , Fabii jsem koupil místo Formana především kvůli tomu, že pohled na rozstřelené Favority na kousky rozptýlené podél cesty po nějakých srážkách mě přesvědčil o tom, že Fabia by mohla být přece jen lepší ochranou proti těm honičům ve Scorpiech a M3........ -
« Re: 1,4 44kw
Jeee takovejch rozstrelenjch oktavek uz jsem videl u tatika v praci :-) tolik pripadu ze zenska vyjede s 20V turbem ze salonu a hned na to sesrotuje protoze nejak zapomene dat prednost a nebo vystreli az do protismeru protoze to ohuli a turbatko ji trosku moc posoupne :) -
« Re: 1,4 44kw
Víš, jseš asi jedinej, kdo má odvahu něco takovýho napsat. Většina ostatních lidí furt křičí, jakej je to * motor s 44kW a že oni by s tím nejezdili.
Ale jak řikáš v horách ty koníci chyběj - jel sem s ní přes brener a tam to bylo dost znát...
Jezdím střídavě s několika autama (služebníma), který maj výkon cca 2x větší, a fabie mě nepřípadá nějak výkonově poddimenzovaná. Je fakt, že na "ostrou jízdu" ve 4 lidech to není. Ale mezi námi "děvčaty" - já když někoho vezu, tak spíš jedu klidně, protože za ně cejtím zodpovědnost. "Osolím" to spíš když jedu sám... Je to prostě auto pro starší páry a ženský.
Mimochodem - podle mě dát (nevyježděný) ženský třeba oktávku 1,8T je regulérní vražda.
PeeKaa -
« 1,4 44kw
Tak jsem si včera na hory vzal schválně místo 110 KW ubohých 44 KW. S lyžema na střeše a plným kufrem - kufříkem :-)). Pravda je, že v kopcích nad Ostravickou přehradou jsem trošku hledal nějaký volný koník který by to vytáhl. Na to nejsem zvyklý. Ale jinak je to pohodová jízda, panelové a rozbité úseky kolem Mošnova ( kdo to zná) vnímám v mé Octávce jako by byly tak trojnásobné, spotřeba kolem 6 litrů.......