Škoda Fabia
« Fabia 1,4 50Kw, 200 km/h?
Dal jsem na Fabii 1,4 50kW přední spoiler a stříšku Martínek co mají na www.martinek-auto.cz a dnes jsem to na dálnici zkusil a lezlo mi to skoro k 200 jenže pršelo tak jsem ubral. Je to těmi doplňky nebo to auto tak opravdi jezdí? Jaké máte zkušenosti? -
Diamant 19.02.02 20:23
« Nedotáčavá Felicia?
Ja mám Feliciu Combi už skoro 4 roky a aj napriek tomu, že nie je príkladom toho, ako by malo auto sedieť v zákrutách ju považujem práveže za veľmi vypočítateľnú. Proste ak v tiahlej zákrute začnem zvyšovať rýchlosť, tak v istom okamihu sa začne auto mierne sunúť do boku (teda opisuje väčšiu kružnicu, než by malo vzhľadom na natočenie kolies), ale nikdy sa mi auto neodtrhlo. Proste také varovanie. Golf IV TDI bol na tom horšie. Stačilo trochu snehu a zadok sa stále snažil ma predbehnúť. Bez varovania. Zažil som dosť krušné chvíle. Nie raz. Dokonca aj v lete na znečistenej ceste. A to nie som vodič závodník. Raz v zime som dokonca porovnával na snehu nedotáčavosť oboch áut. Testoval som na parkovisku maximálnu rýchlosť, ktorou som bol schopný zatočiť do vyznačenej zákruty bez vyletenia. U Felicie to bolo cca 55 km/h a u Golfu 45. To je rozdiel, nie? -
« Lenin
No to jo :-) Když ale naše firma služební Cadillacy nemá :)Nicméně jsem si po změně zaměstnání polepšil co se týče služebáků. Místo Feldy 1.3 nebo Octavky 1.6 ted jezdím Fabii Combi 1.4MPi. Sice prd zátah, žádnej kick-down a zatlačení do sedaček se nekoná, ale o proti Feldě a Octavce je ve Fabii ticho i při 150. Motor je slyšet jako vzdáleně. Nicméně předpokládám, že stejně jako já také u svého auta nic neslyšíš ani v rychlosti omezovače. BTW na kolika ho máš ? Já ho mám na 185km -
« Re: 1,4 44kw
Jojo pravda pravdouci, nemluvim o skvelym posilovaci rizeni... BTW: by me zajimalo jak bych to vypadalo pri projeti okresek od jihlavy na trebic, kde se vzdycky vyradim a jezdim tak 130 (samozrejme v zatackach min, ale auto sedi a to nemam snizenej podvozek a zatim ani ne podlozky, jenom 195/50R15 na hlinicich). A co je pro me docela dulezity je taky nastavitelny volant. Ten v ty felde, vzdycky si pripadnu jak u kormidla kdyz do toho zase po dlouhe dobe vlezu... Taky si pamatuju na jizdy na dalnici pri rychlosti 130kmh jsem mel pocit ze to brzo nekam ulitne (bylo to teda 1.3MPI). S Fabkou jezdim bezne 170-180 a no problem. Proste Felda je uz technologicky duchodce a nezachrani ho ani ten 1.6 motor -
« Re: 1,4 44kw
Zvláštní, i když s fábií si dovolím v zatáčkách víc, než s feldou, tak taková katastrofa s feldama, jak píšeš to zase neni. Záleží taky na tom, jak vypadají tlumiče a gumy. Mimochodem jezdím se metalexem, který má zatím v podstatě sér. podvozek favorita, rozdíl jenom v kolech (14"-175), a ním se nedá ani fabie, ani felda v zatáčkách porovnat, možná to dělá jiné rozvržení váhy ale je podstatně neutrálnější v zatáčkách. -
« Re: 1,4 44kw
No ono by stacilo aby se ta 44 neprodavala vubec a byla by jenom ta 50kw... čístý to marketing Škoda Auto a.s. ach jo :(
Felda v zatáčkách ??? Cha chá :-) A to že jsem s ní hodně nejezdil. Nic proti, ale to auto vůbec nezatačí. Nedotačivost u Feldy je naproto nehorázná a nejel jsem s horší autem co do této vlastnosti... :-( Kola vytočíte a jedete pořad rovně. Samozřejmě mluvím o rychlostech nad 50km/h ale ne nejak extremních. Pokud jedete bežno cestovní rychlostí cca 90-130 km/hod a nastane krizova situace tak se prostě do oblouku nevejdete. Předek se postaví na vnitřní kolo a auto jede rovně. Kolikrát jsem viděl na dalničních exitech Feldu postavenou na svodidlech... Neprizpusobeni jizdy. Nicmene ted jezdim Fabkou 50kw combi asi prostřední výbava, protože má ABS. A to je uplně o nečem jinem. S tím autem je radost prislapnout v posledni fazi zatačky. Sic prd výkon, ale potencional tam je. To s Feldou nejde. Nehledně na to, že Fabka je auto. Vybral jsem si ji dokonce oproti Octavce 1.8 20v. Octavka je neskutecne hlucny stroj, pri 130 je slyset motor, coz je neuveritelne. Pravda Fabie neni uplne sticha, ale je rozhodne tišší. No a taky zataci Fabka lepe nez Octavka a celkove subjektivne se mi lepe ridi a to jsem na auta podstatne vetsi. Proste Felda je faceliftovanej Favorit se všim všudy. Snad se mi zdalo, že když Favorit zatačky projížděl ještě hůř, tak byl předvídatelnější. Felda se tvaří jako pohoda pohodička a pak se utrhne a problém je na světě. Nevypočítatelné auto, fakt že jo. -
« Re: Odhlučnění kapoty
Mě Felda nevypekla v zatáčkách nikdy. Ale zkus si sednout do Fabie a jezdi v ní třeba dva tři dny a pak si sedni do Feldy zpátky. Pak pochopíš. Hezky to vyjádřil můj kolega : já si v tom připadám jako nahý..... A to jsem měl Glxi včetně ABS. Možná že se něco dá dohnat tuningem podvozku, ale celkový pocit to nemůže tak zásadně ovlivnit. A motor 1,6 si, podle mě, s tou Fabií 1,4 zas tak moc nepohraje - a i kdyby , ostatní přednosti Fabie jsou natolik zásadní, že bych fakt za Feldu neměnil ani náhodou. Ale já už možná od auta vyžaduji i jiné věci než papírové KW, např. bezpečnost a tuhost karoserie...........Felda už je prostě naprosto překonaná záležitost. -
"-- skrytý --" 19.02.02 14:22
« Re: Odhlučnění kapoty
dim> ja som si tiez objednal ten "filc" cakam uz druhy tyzden, v skodovke vraveli, ze to ani v mb nemaju... tak sa im zase ozvem koncom tyzdna :-( Nainstalujes si to sam? Je to kompletne, alebo treba kupovat k tomu este nejake uchytky? Tam mi to nevedeli povedat... -
« Re: Odhlučnění kapoty
To DIM :Netvrď,že 1.6F je o ničem.Je to hlavně o motoru.Neříkám,že Fábie je špatná,ale já si prostě nevybral motor.Combi 1.3 Tě parkrát vypekla v zatáčkách,to Ti věřím,ale krátká verze je zase lepší.Na interiéru si příliš nepotrpím a podvozek a brzdy se dají za přijatelnej peníz vylepšit tak,že potom Feldu nepoznáš.Ale co uděláš Ty s motorem ??Když máš ale Fabku pro manželku tak to chápu. -
Diamant 19.02.02 12:15
« Re: 1,4 44kw
Ktosi to tu písal, že tá 44 kW verzia je slabšia len v otáčkach a inak je to rovnaké, ako 50 kW. Presne to potvrdzujú aj grafy výkonu, kde to je pekne vidieť. Dodávam len, že obidve motorové verzie majú rovnaké sprevodovanie, takže to bude aj cítiť. Aj ja by som si za ten rozdiel v cene prikúpil radšej nejakú výbavu naviac. -
Diamant 19.02.02 12:11
« Re: Odhlučnění kapoty
No ja som kedysi odhlučňoval Favorit a to odhlučnenie kapoty pomohlo. Potom som odhlučnil aj deliacu priečku a zase to trochu pomohlo. A myslím si, že keby sa u Fabie dala aj tá spodná odhlučňovacia sada pod motor (niektoré to majú) tak by ste mali ešte väčšie ticho. Teraz to asi veľmi nepôjde, ale ak v lete zastanete na tráve, tak je ten rozdiel počuť. Takže aj tá sada by mala pomôcť zbaviť sa odrazu hluku od cesty.
Na diskusii na AutoRevue ma už dotyčný Miloš na...., tak som mu včera už vynadal aj ja. Prečo stále len vychvaľuje svoju skvelú Almeru a kto má niečo iné, tak je podľa neho "*". Takže samozrejme Huf tam patrí tiež. -
« Re: 1,4 44kw
Já jsem si tady v létě přečetl o motoru 1,4 44kW hrozné věci, že bych si ho nikdy nekoupil, potom ale došlo na vytahování šrajtofle a já si uvědomil, že motor je to na čem klidně budu šetřit.
Díky té diskusi jsem ale byl pak motorem příjemně překvapen, myslel jsem, že se skoro nerozjede. -
« Re: Odhlučnění kapoty
Já mám ten "filc" objednaný už 10 dní a oni ho nemají ani v MB :-(( Že by byl tak dobrý ?? Zajímá mě to, hluk je výraznější především při akceleraci, ale pak je zase už pořád stejný i když se to točí k maximu........Jo, a někdo tady psal, že než Fabku tak raději 1,6 Feldu.....Tak sorry, ale to je nesmysl, Fabia je absolutně o něčem jiném......taky cenou ale, bohužel. Já jsem s Feldou 1,3 MPi Combi najezdil asi 130 tis., tak snad můžu porovnávat.