Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:12

« Re: to smarty

coze ? proc bych nemohl cestovat? O cem to mluvis? A jakou zacernenou karu?
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:09

« to smarty

tak ty nemůžeš cestovat !! A to jsi nám tu chválil i otcovu začerněnou káru viz - rubrika octavie
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  09:18

« Re: Trochu teórie - hitparáda tacho

Ta hitparáda tacho byla kdysi (cca 1/2 roku) v nějakým autočasáku. Bylo tam srovnanejch asi 50 aut. Docela zajímavý počtení.
    Mimochodem vysvětlili, proč se nemontujou přesnější tacho - je to drahý a takhle "přibližně" to stačí.

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  09:09

« Re: chip feldy 1.3.-50kW

Jojo to je presne... Ja to znam z mych cest z nemecka, staci trosku protivitr a uz mam aspon o 1l vyssi... a co se tyce napr meho auta, tak jezdit na spotrebu znamena koukat na PP a stelovat nohu na plyny na mm, staci stlacit o 1mm vic a uz to zere o litr vic... No nevim proc nesel na tu brzdu. Ja ted bohuzel nebudu mit prachy na chip od ATX takze chipovani se posune asi az za prazdniny, ale asi do toho pujdu...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  08:34

ta spotreba je o nicem. Protoze ohledne mereni spotreby se povazuju za odbornika, tak to takhle nemuzes posuzovat. At sleduje REALNOU spotrebu dle tankovani za alespon 1000 km, lepe za 5000 km. Pri zhruba stejnych prumernych rychlostech na obvyklych trasach. Pak to muze porovnavat. Dam priklad - na me obvykle trase cca 46 km do prace a zpet se muze pri STEJNEM zpusobu jizdy, podobne prumerne rychlosti, lisit spotreba dle PP klidne o litr na sto. Staci dve krizovatky na cervenou, parkrat pribrzdit za kamionem na dalnici, pomalu jedouci auto prede mnou do kopce ve meste ... a je to tam. Mmch tankuje kolega porad NA95 ?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  08:28

« Re: autorevue

Snehulak> co mas za Almaru ? r.v., motor, vybava, cena ? My mame 5 Almer, 3 predpolsedni generace -1 HB a 2 SDN, vsecky s 1.4 65kW a 3 posledni generace - 1 SND, 1 HB, obe s 1.5 66kW - a muzu zodpovedne prohlasit, ze krom te jedne ve vybave Sport jsou vsecky o nicem. I vybavou ... byt dve z predposlednich maji California a Spring vybavu s klimou ... ale razeni o nicem, motor o nicem (az na spotrebu nove 1.5), a nejvic mne sere, ze to nema PP ani blbe vyskove nastaveni sedaku ridice ... ses s Almarou spokojenej ?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  07:15

Mně je celekm jedno co napíšeš.Pokud je Tvůj známej spokojen tak OK.Já bych to ale přirovnal spíš k tomu,když si vyměníš ucpanej filtr nebo seřídíš motor.Taky máš potom pocit,že řídíš jiný auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  06:47

Tak nevím co mám napsat. Někteří by chtěli slyšet že auto po chipu nejede, v určitých otáčkách střílí, druzí zase jaké je to po chipu dělo.
    Takže - kolega dorazil do práce celý rozzáření, přímo nadšený. Očekával určité zlepšení, ale to co to auto po chipu předvádí jej prostě nadchlo.
    Motor je živější, lépe táhne ve vyšších otáčkách, spotřeba je nižší. Dělal si před chipem vlastní měření na okruhu 50km(dálnice) - prům. rychlost 109km/h, spotřeba 6,8l/100, po chipu stejný okruh - prům. rychlost 123km/h, spotřeba 6,2l/100. Údaje z palubního počítače.
    Co napsat na závěr? Je to placebo efekt a jeho představa že je to lepší, nebo to skutečně nějakým způsobem funguje?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.02  22:16

« Re: Fabia 1,4 50Kw, 200 km/h?

To co mám na Fabii je super a bez problémů jak u tebe? Kvalita bývá důležitá věc tady nemám zatím problém.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 20.02.02  20:18

« Trochu teórie

Preberala sa tu reálne dosiahnuteľná rýchlosť motorov MPI. V prvom rade uvádzam, že oba MPI motory 44 a 50 kW majú rovnaké sprevodovanie, ale ďalej sa budem zaoberať len 50 kW verziou.

Pri skutočnej rýchlosti 200 km/h motor teoreticky točí 5720 ot a pri rýchlosti 180 km/h je to 5150 ot. Keď zoberieme do úvahy, že 50 kW motor dosahuje maximum výkonu pri 5000 otáčok, takže tesne pod 180 by to aj mohlo ísť. Dodávam ešte, že výrobca udáva presnosť otáčkomera ±10%. To len tak na okraj. O presnosti rýchlomera sa nehodlám ani baviť. Hoci by bolo zaujímavé urobiť hitparádu rýchlomerov. Teda komu premeriava najviac. Ja by som s Feliciou nemal šancu ani na 10 miesto. Pri maximálke skutočných 165 ukazuje tak zhruba 172.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 20.02.02  20:10

« Pracovný odev

Snehulak> No u nás sa dá odpísať aj oblek. A keby dakto namietal, tak povedz, že máš na vrecku aj vyšité logo firmy. Napríklad u nás dostala sekretárka kostým. Audítorka si to pri audite všimla ako prvé. Ale vysvetlilo sa jej to a napokon nemala námietok. A keď sa chceš vyhnúť problémom, tak si daj na bloček napísať pracovný odev prípadne montérky a je oblek v suchu.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.02  16:48

Jo jo, tak tyhle stavy presne znam ... Snad jen to, ze za to * zaplatis jeste stocny mestu :-( ....
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.02  16:42

Tak sorry nejak jsem se unahlil... ale dost casto me takovy lidi serou. Sedej v hospode, pomlouvaj me, ja mam plno lovu a novy auto a kdesi cosi , ale ze sedim od rana do vecera v praci, bolej me oci od monitoru atd. to uz nevidijou.
    No jinak k tem odpisum. Ver mi , ze nad tim brecim kazdej den (teda skoro :-) Je to fakt na BEEP BEEP BEEP protoze kdyz vidim moji vyplatni pasku, jsem zralej na provaz. Dane dane dane, a vsechno zalepi normalni zamestnanec. * auto me stoji penez abych mohl jezdit do prace, pocitac domu potrebuju abych mohl zlepsovat svoje know-how a delat po vecerech atd..... a vsechno vysolim - ze zdanenyho platu, jeste zaplatim DPH a pak se muzu aspon v klidu *, ale vytrit se zdanenym hajzlpapirem :-)

Sorry za offtopic
  • 00 Reagovat !

foto

20.02.02  16:37

« 1234 HUF

Hele nebylo na ty letni trosku brzo? Nedockavej co? :)))))) No Michal psal ze uz jsou podlozky, tak doufam ze brzo zacne byt teplo, abych mohl prezout, nechat pospravit hliniky, vycistit je a laknout ty brzdice
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.02  16:37

Ty smarty - neprovokuj - vzdyt jsem psal ze mam Almeru - to jsem si ji jako postavil sam a dily hledal po popelnicich, ne ? Moje poznamka byla jen o tom, ze mi prijde lehce nespravedlivy, ze ja jako zamestnanec si nemuzu odepsat vubec nic, ackoli to vlastne vyuzivam k dosazeni zisku (nebo jak je to v tom zakone receny), auto napr. k jezdeni do prace, pocitac k delani veci do prace, .... To je vse. A to samy jsem si o tom zakone myslel i kdyz jsem delal na zivnostak. Prislo mi totiz vrcholne nespravedlivy, ze si nemuzu odepsat napr. oblek, ackoli jsem ho pouzival vyhradne pro podnikatelsky ucely, pritom monterky si klidne odepsat muzu. Bohuzel moje prace vyzadovala oblek a ne monterky ...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.02  16:26

No tak to je jasny, zase jeden co nema na auto a bude zavidet... Tak chod pesky nebo jezdi na kole kdyz nemuzes nic odepsat. Mlit hubou umi kazdej. Ja jsem taky zamestnanec a na auto jsem si poctive vydelal. Tak nezavid.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.02  15:54

Je to fakt bozi kara. Pred chvili jsem se na na tu stranku podival a je to proste radove lepsi nez sebelip vytuneny Fabie, Oktavky, Leonove - je to proste poradnej sportak se vsim vsudy a ne nejaky mainstreamovy siditko :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.02  15:37

Ak by bolo k dospozicii aj nejake "rodinne" auto, tak preco nie elise? Je to fakt krasne auto... [odkaz] cars/elise/series/ series2/eliseseries2.html
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.02  15:06

No ja myslel ze Huf tu Fabii ma jako hracku a ne jako reprezentativni auto. Je fakt ze ten Lotsu je takova motokara pro 2 osoby a jedno mensi zavazadlo, ale je to poradnej sportak (alespon z meho pohledu). Me osobne se z aut tyhle cenovy kategorie nejvic libi Chrysler PT Cruiser (zvlast provedeni convertible je uzasny), ale to sem asi nepatri :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.02  14:54

Nehledě na to že pokud vím tak je Lotus spíš hračka, sic pekelná :-) Nemá snad témeř žádnou výbavu a není to vůbec na norlmání jízdu. A prý se to chová jako motokára - pekelně rychle, sedí neskutečně, ale každá nerovnost se rovná poukázce na lázně :)... to je auto uplně nekde jinde. Spíš bych to viděl si připlatit a za 900 tis si koupil Jagouše XK8, nebo ještě lépe XJR, který má neskutečných 375 koníků a je to pořád limuzína. Pravda nejezdí za 5 litrů :), ale obě stojí kolem 900 tis s 50-60 tis KM na tachu. A vzhledem k tomu, že např vložky válcu jsou z titanu.... tak nesmrtelnost zaručena. Jo jo dal bych si říct. No nic, zpět na zem...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…