Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  13:42

« Re: autorevue

to Snehulak: málem bych zapomněl: Sedan má velkej kufr oproti Almeře, i když hůře přístupný.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  13:42

« Re: chip feldy 1.3.-50kW

+10 Nm??? Tomu se mi ani nechce věřit... Jsem zvědavej, protože sám zvažuji chip a stále nevím, zda do toho jít. Spíš než o výkon mi jde o snížení spotřeby toho nenažranýho škodováckýho MPI...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  13:40

to Snehulak: mam Fabii Sedan s podobnou vybavou: elektriku, zrcátka s vyhříváním, nastavení sedačky, klimu, centrál+dálkáč+alarm, CD přehrávač, zámek na zpátečku, metalíza, s 1,4 MPI 50 kW a stálo mě to 412 tisíc (bez slevy...). Motor nic moc, ale stačí, a palubák se hodí. Ale jak tu kdosi psal, jsem otrokem spotřeby a běžně jezdím za 5,5-6,0...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  13:37

1. 3/4 sec dira pod plynem me silene vytaci a myslim si ze ten motor a nastup plynu je kvuli tem emisim schvalne tak vlazne naladenej. A ta dira ma udajne podle ATX zmizet

2. Kdo vi, treba se z toho jeste neco dostane (ATX predpoklada +10PS +10Nm)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  13:33

« Re: Trochu teórie - hitparáda tacho

to peekaa: myslím, že to byl autotip...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  13:28

To Smarty: proč jdeš na čip, když máš 1,4 74 kW? Umí ten motor ještě víc?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  12:29

To fija: no mam zakladni 1.5, r.v. 2001, navic mam jen elektriku a klimosku a metlu. Na vic jsem nemel penize :-(. Ale abych pravdu rek, netvrdil bych ze to auto je o nicem, jelikoz ackoli jsem za ni celkem vyplaz 419 tisic (minus nakonec asi 3% sleva od prodejce - za to mam radio, koberecky a tak), tak kdybych si stejne nakonfiguroval Fabii, tak by me to loni na jare vyslo na stejny prachy .... Co ti tak urputne schazi na vybave almery (treba i zakladni ?)

Motoricky mi to neprijde spatny, mozna to neni tak uplne jasny, ale ta 1.5 16v 66kw je ZAKLADNI motor, kterej se do Almery dava (chapu ze jich moc jinejch na vyber uz neni), nicmene ja to porovnvam treba s 1.4 55kw u Focusu, Golfu - proti temhle je to uplne v pohode. A navic, me to osobne mi to staci, jelikoz uz davno nejsem blazen kterej musi predjizdet jakykoli auto vidi pred sebou (radsi o 5 minut pozdejs, ale zdravej a zivej), a hlavne moc nezere. Ted v zime kdyz byly ty mrazy, tak jsem to mel tak za 7.5, ted mam tak 7.1, z cehoz dost casto jezdim do prace 20km tam a zpet, a pak dalnice. V lete jsem jezdil tak za 6.3 - 6.8 (podle pouzivani klimosky). Jinak jak si to rikal, motor je o nicem ? A ocem je tedy 1.4 ve Fabii (ted vcetne 16V) od VW ? To je pak uplne o *, ne ... :-)

Jinak to ze nemam PP je mi uplne putna, jelikoz tata ho ve Fabii ma a ackoli je to zajimavy, zjistil jsem ze bych se stal otrokem spotreby. Na druhou stranu ale treba bez klimosky bych se neobesel a elektricky zrcatka (ackoli je to kravina) uz se mi taky nekolikrat hodily ...
    Jo a ten sedak, jo - to mas pravdu, ze je blbe nastavitelnej, nicmene vzhledem k tomu, ze mam standardnich 180cm, tak to nijak nastavovat nemusim - takze mi je tohle uplne jedno ....

Proste me se Almera libi a vyhovuje mi - za ty penize je to podle me dobrej kauf (ukaz mi vyber aut odpovidajich aut s podobnou vybavou za stejny penize) - to je vsechno. Na druhou stranu netvrdim, ze v nizsi stredni nejsou lepsi auta (treba nova Corolla, P307, ...), ale stoji ponekud vic ....

Jo a jeste posledni vec rozhodovala pri koupi. Chtel jsem spolehlivy auto, ktery behem 3 let normalniho pozivani (tzn tak 25-30 tis. km za rok) bude jezdit do servisu jen na garancky. Tak jsem si ho snad koupil :-). Nebo mate snad nejaky problemy se sluzebakama ?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  11:05

« Re:

No a taky prekracuju smerem do nemecka v noci takze se stahnutym voknem tak se to ani nepozna...
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:56

« Bez nadpisu

já bych raději stáhl i spolujezdce ale v zimě by to bylo dost nápadný :o)) asi mu moc topí auto řekne si celník šup razítko a alá do NDR
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:55

« Re: Re:

No a kdyz stahnes wokno (jako to delam ja) jeste nez dojedes k celnikovi a uz mas pripravenej pas, tak by to mohlo bejt v pohode...
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:55

« Bez nadpisu

A ještě jedna věc všimněte si třeba Vw tónuje komplet zadní okna(celé i víko) +35 procent za 9900kč třeba u Passatu ale řidiče a spol. nenabízí !! a to tónování je už dost tmavé viděl jsem takt kombi. ale ty prachy !!
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:53

« Re:

No fakt je ze jsem si uz kolikrat rikal, proc tady nemaji u ridice cerneny skla a tady se to nesmi... Tak jsem cekal ze me treba i zastavi ale za rok nic. Takze se rikam ze to snad bude v pohode...
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:50

« Bez nadpisu

To bude asi taky jedna !!! VĚC PŘESNĚ NEJHORŠÍ JE JET K CELNICI A BÝT SCHOVANÝ ! A TO SAMÝ TAKY U POLICIE !! STÁHNOUT OKNO JEN TAK TAK ABY SE TAMA DALI PROTAHOVAT DOKLADY -- to je nevětší potupa pro poldu ón se pak nasere vyzve tě na prohlídku a už to jede ! Já jednu zažil 0,5 hod a to chtěli vidět i špendlíky !!! ano špndlíky v lékárničce
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:49

« Re: Trochu teórie - hitparáda tacho

Přesnej tacho není žádoucí.Je dobře ,když si řidič myslí,že jede 200 a on vlastně jede 180.Říká si,to mi to jede a chválí výrobce.Neplatí pokuty,protože jede všude pomaleji,než myslí.No a nakonec,když se ojedou gumy tak se chyba zase zvýší.Přesnej tachák je utopie.
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:48

« Bez nadpisu

:o) já jsem taky jakýsi pobuřený ale to bude že jsem před obědem a nic jsem nejded ! Pak budu :o))
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:48

« cerny skla

Tak jsem volal tatikovi. Obcas kdyz jezdi na jizni morave tak to bere pres rakousko, jsou tam lepsi a rychlejsi silnice a rikal mi ze je to nejaka kravina. Ze uz jel tento tyden a nic. Udajne jsou prej zapadaci akorat nasrany kdyz prijede auto s cernejma sklama a ani nestahne okno... no vsak uvidime... zkousel jsem neco najit na webu, neco oficialniho a nikde nic.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:44

« Re: 2ALL

Smarty: podstata problému asi bude v tom, že co je homologováno u nás nemusí být homologováno v EU(a naopak) a pokud se má hranicemi projíždět bez zastavování-kontrol tak to má nějaké opodstatnění. Jo holt něco za něco.
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:40

« 2ALL

trosku jsem vyletel, sorry. Dneska mam hodne blbou naladu za kterou muzou nemci takze pokud se to nekoho dotklo omlouvam se. O te vyhlasce ci co to vlastne vim akorat od mati ktera mi volala jestli jsem vubec projel a jinak nic nevim... A treba taky vraceji toho, kdo nema homologacni potvrzeni na ty skla... kdo vi... no nic, dam si kafe a treba se mi spravi nalada
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:30

« Bez nadpisu

tAK JSEM MU TO VRÁTIL S DVOJNÁSOBNÝM ESEM ! MATCH JE UKONCE. -VIZ rubrika octavie
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.02  10:20

« Re: to smarty

Ajoooo tak jsem to nandal OCTAVII a nandam to i tobe... V nemecku jsem (prijel jsem v nedeli) a nikdo nerekl ani slovo. To zase asi pani blbecci z TV nekde neco zaslechli a hned z toho udelali halooo... Nevim proc by auta s cernyma sklama nemohli projet caru.. ze do nich nevidi ? Co je to za *? Vzdyt muzou otevrit dvere , stahnout okna ... achjo... ze vy taky vsechno tem novinarum bastite jak mali yaryni
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…