Škoda Fabia
« Re: autorevue
to sedan: jen tak narazka na sportovni volant - nevim teda co je v Almere na volantu sportovniho - me pride takovej normalni - snad jen ze ma o trosinku tlusci venec nez fabie a pak se mi libi takovy ty hrbolky na palce - proste blbost :-). Jinak Almera je podle me taky docela vzacna a asi jeste dlouho bude - prece jenom 2000 prodanych aut za lonsky rok - to neni nic moc :-). No nakonec bych mel bejt rad, ze ji nikdo nechce - alespon se tolik nebude krast :-). -
« Re: autorevue
to Snehulak: jo, Almerka je vys, hlavne prostorem - rozvor i sirka je vetsi => vice pohodli vzadu a lepsi pricna stabilita ve velkych rychlostech. Osobne se mi vice libi Almera sedan, ale to je o vkusu. Jinak jezdim denne do prace, 20 procent okrsky, 80 procent Brno. Je fakt, ze pokud je zacpa, dostanu se i na 7 litru na 100 km/h, ale nastesti se to moc casto nestava.
Jinak duvod, proc zrovna Fabia, je ciste pragmaticky - mam kamarada servisaka Skodovaka, ktery opravi vsechno, co udela koncern VW za stovku na hodinu. No neber to ;) Bude se to hodit hlavne az skonci zaruka. -
« Re: autorevue
jojo ja tam 2ku vrazim vytocim do 6ti tisic a potom to fici - jenomze ta spotreba !!!
Ja uz bych bral dneska asi jenom neco preplnovanyho 1.8T nebo TDI
Ale loni nebyly prachy na nic jinyho a chtel jsem jezdit tak jezdim. Kdyz chci dobrou spotrebu tak jezdim line, kdyz chci trosku zivou jizdu tak to holk papa no -
« Re: autorevue
Cus.Musim podporit Snehulaka.Mam 1.5 Sport+CD prehravac+metla za 450 tisic.Pekna cena ze?.Na druhou stranu ma pravdu Fija,ten motor ma takovej mdlej zatah.Clovek by cekal od 16V vetsi zatah okolo 4000 ot/min,ale nic moc se nekona.Na druhou stranu,proc ten motor nepodrzet v otackach napr. v 60 km/h vrazit za II a vytocit ho k 90km/h?.Ja bych dnes volil 1.8,ale to sem uz nepatri. -
« Re: autorevue
No, mlhovky mozna beru - i kdyz me osobne vyhovujou vic ty elektricky okna, jelikoz jezdim kazdej den do garaze a garaze, kde je vjezd na kartu - toceni klickou me ve starym auto docela uz pak tocilo :-), a pak jsem mlhovky nikdy nemel, takze ani nevim jestli je to v mlze lepsi nebo ne - kazdpoadne me toci takovy ty borci, ktery maj mlhovky zapnuty i bez mlhy, obvzlast kdyz prsi a je mokra silnice - ne ze by vubec neoslnovali .....
S tim vejskovym nastavenim - to je taky fakt - je to takovy divny - ale jak jsem psal, me vyhovuje standardni nastaveni. Jinak k tem motorum - je docela nefer srovnvavat tu 1.5 s 1.6 z oktavky - podle me ta 1.5 odpovida 1.4 (jak zamerem, tak cenove, spotrebou ...) a ty 1.6 z oktavky zas ta 1.8. Navic - ta 5ka je zprevodovana tak, ze cekat vyrazny zrychleni v 90 je blbost - vzdyt to ma neco pres 2000 otacek - coz je na 16v japonskej benzin sakra malo. Kdyz chci zrychleni, tak tam v 90 dam 3ku - otacky budu mit neco pres 3.500 a muzu to klidne rozjizdet do 140, nebo alespon 4ku, kdy tam bude neco pod 3000 otacek od ty doby je kroutak tak do 5500 vicemene vyrovnanej - takze se to da rozumne rozject do 170 (viz jsem na 4ku nikdy nezkousel) - a me osobne to takhle staci a vyhovuje - vim o tom ze nemam zadnej sportak, na druhou stranu to neni ani zadnej zpomalovac provozu. Ale je asi nesmysl to tady rozebirat, jelikoz bysme se stejne neshodli. Moje veskera poznamka byla o tom, ze za cenu rozumne vybaveny Fabie s historickym motorem dostanu auto o tridy vyssi s podobnou vybavou a urcite lepsim motorem. Me osobne ta vybava nabizena v Almere vyhovuje, tak proto jsem si ji koupil. Nekdo jinej bez PP ani ranu, tak na Almeru musi holt zapomenout, no :-)) -
« Re: autorevue
to Stavros: Fabia je pohodlná rovněž, má výborná sedadla vpředu. Vpředu má rovněž dostatek místa (vzadu to ale stojí zaprd, ovšem to je mi zcela fuk...). Fabia je rovněž hezká, mě se líbí, Almera má na můj vkus podivný zadek, zepředu je hezká. Je tam mezi řečí: co je sportovní volant? Lépe zatáčí? A propo, Fabia sedan je stále ještě docela vzácná. -
« Re: autorevue
to sedan: no vsak je dobre ze si v pohode. Tobe se libi fabie sedan, me se libila almera hatchback (sedan me moc nebere). Vzdyt je to fajn ze vsichni nemusime jezdit ve S105/120, ne ? Jinak k ty cene Almery, zkus si jenom uvedomit, ze je to o tridu vetsi auto (takze trida Focus, Astra, Golf) a s motorem minimalne na urovni 1.4/55kw 16V (a ted jsem ten motor hodne podcenil). Kdyz si pripoctes ten lepsi motor k Fabii, ta cena se ti zvedne tak, ze uz ta Almera vychazi levnejs, i kdyz je to vlastne o auto o tridu vejs (jasne, chapu ze trida sem nebo tam - jde o to, jak se clovek citi vevnitr).
Jo a k ty spotrebe - ono hodne zalezi kde jezdis, tezko bych veril, ze kdybys jezdil to samy co ja, tak bys mel tebou udavanou spotrebu. Ja jezdim cca 30-40 procent do prace (10km je po obchvatu/dalnici, 10km ve meste), pak tak 30-40% dalnice (jak jsem psal, moc to nehonim, zvlast ted v zime, takze tak kolem 120-130) a zbytek bezny silnice. Pri takovyhle kombinaci bych to 1.4MPI odhadoval taky tak na 6.5-7 (alespon takouvou spotrebu jsem mel s tatovou Fabii v lete, kdyz jsem ji mel na cca 14 dni pujcenou - a ta ma taky PP, takze jsem se hlidal :-)) -
« Re: autorevue
Snehulak>schazi mi napriklad mlhovky. Misto el. prednich oken radsi vidim v mlze. Schazi mi vyskovy nastaveni sedadla ridice (to kolecko, co nataci uhel sedaku, neni vyskove nastaveni. Jsem mensi postavy, mozna to jinejm vadit nemusi). Vadi mi absence PP. Je tam sice ukazatel venkovni teploty, ale ne klasicky PP. Motory jsou 3 - 1.5 66kW, 1.8 cca 81 kW a 2.2. DITD (nebo jak se to jmenuje} taky cca 81kW.
Ja mam Octavii TDI s chipem, mozna proto nejsem ten pravy naposuzovani benzinovych motoru. Proste kdyz v devadesati na petku pridam, tak to auto ma tendenci zrychlit. U Almery sice taky, ale poznam to jen kdyz koukam na rychlomer - ze by me to aspon naznakem tlacilo do sedacky, to ne ...
Ve Fabii benzin jsem nejel. Ale Almera by mela byt nizsi stredni trida, ne maly vuz. A kdyz srovnavam napriklad s Octavii 1.6 75kW, tak je ta Almera o nicem.
Mas pravdu, jsem otrokem PP, potazmo spotreby :-)))Mas recht, ze klima je dobra. Duvod, proc Almera, byl cena, klima ve vybave, ale HLAVNE, mame znameho prodejce. Takze cena byla adekvatne nizsi (teda ne v dieselu, tam je na tom lip Fabia/Octavia). Pak uz nema smysl diskutovat o nicem :-) A jezdit se s tim da.
K cenam servisu - jedno auto ma po lehke havarii - pretlacovalo se bok na bok s kamionem ;-))) Cena za opravu nebyla nejnizsi, ale mozna je to tak normalni. Stejne to slo z pojistky ... -
« Re: chip feldy 1.3.-50kW
hmm tak to ti podle me nepomuze ani chip, ten akorat umozni vic ti to vytocit takze pojede vic... dole to asi nic moc nespravi... chtelo by to graf z brzdy a sere me ze nikde nic neni, pred a po chipu... jenom nadsene vykriky LoboK a jim podobnym jak to po chipu je jiny auto. Ja kdyz jsem otocil KNko tou cistou stranou k privodu vzduchu, taky jsem mel pocit ze to jede uplne jinak -
« Re: chip feldy 1.3.-50kW
no a co ze to mas? Ten 1.4 50kW do Fabky? Hmm rozdil asi bude v tom, jaky ma kterej motor rezervy... uvidime... jo a taky hodne pomuze KN pokud to chces vedet, zkus to. Me Michal sehnal special do toho umelohmotnyho deklu co mam na motoru (u MPI je filtr v Boxu) -
« Re: autorevue
to sedan:Promin ale ta Almera je mnohem lepsi, moje zaba ma Fabii 74kW a velmi mne mrzi, ze jsem ji nekoupil tu Almeru /predloni jeste nebyla/. Za tu cenu nema konkurenci. Je mnohem vetsi, pohodlnejsi a hlavne je krasna. Plno hezkych laku, sportovni volant atd. Jo a hlavne ji nema kazdej moula. Promin, ale je to tak.