Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

01.01.05  12:45

« Re: Re: Huštění pnaeumatik FABIA 1,4 MPI

ona vetsina japoncu ma prave na vicku napsan prumer pneu a na kolik se husti, neni to nekdy spatne , kdyz treba kupujete starsi auto
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.04  23:25

To pkod: Děkuji, tam bych to skutečně nehledal. Fabie je manželky a tím že do ní netankuji, tak jsem si toho ani nikdy nevšimnul. Stejně půjde velmi brzo do světa. Za ty peníze je to otřesné auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.12.04  20:50

Povětšinou bych doporučoval přizpůsobit huštění i subjektivnímu dojmu. Pokud se neuchýlíš o víc jak 15% od doporučených hodnot jistě nic nezkazíš.
    A pokud si budeš chtít něco na svou Fabku přidat podívej se na www.martinek-auto.cz
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 27.12.04  10:38

« Re: Huštění pnaeumatik FABIA 1,4 MPI

Udaj na vicku nadrze?
  • 00 Reagovat !

foto

27.12.04  10:21

« Huštění pnaeumatik FABIA 1,4 MPI

Poraďí prosím někdo na kolik správně hustit pneumatiky u FABIA 1,4 MPI ? U každého auta jsem měl v poslední době vždy po otevření dveří u řidiče štítek, na kterém to bylo uvedeno. To ovšem u Škodovky jaksi nefunguje :-)) Tak jsem prozíravě otevřel manuál a opět jsem nepochodil. Nenašel jsem to ani na Škodováckých stránkách. Je snad tento údaj tajný ??? :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.12.04  11:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dojmy z Denso Iridium Power a fi

Ne, ten hříbek jsem vyhodil hned po zkoušce - přišlo mi to nedobré - což jste mi nakonec potvrdili. Říkáš zkusit ty staré svíčky? Dobrý nápad - jako test, ale upřímě se mi do toho už nechce, líbí se mi jak to šlape a nějaký ten litřík navíc jsem zatím ochoten obětovat. A možná až se "uklidním", tak se ta spotřeba vrátí (zlepší). Ty časy jsem zatím neměřil, ale srovnám to. Jedu o víkendu nějakou dálnici, kterou mám změřenou (i zprůměrovanou), ale na letních gumách - no uvidíme.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.12.04  09:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dojmy z Denso Iridium Power a filtru

Je vidět, že jsi se s tím "naučil jezdit"! Tak, a teď tam jenom tak pro srandu králíkům šoupni původní svíčky a zkus dosáhnout časů, resp. průměrů, jako s těmi novými svíčkami. Uvidíš, v čem spočívá rozdíl...
    PS: Jen doufám, že nejezdíš s oním "hříbkem" přímo na sání.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.12.04  07:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Dojmy z Denso Iridium Power a filtru ve

Čau, jsem rád, že se ozval i někdo s GREENem. Jak jsi s ním spokojen a co si myslíš o srovnání K&N vs. GREEN?
    Ještě k té mojí spotřebě co jsme řešili s Mitsim: Od posledního příspěvku jsem vyjel dvě nádrže a jsem mírně zděšen :roll: Na tu první jsem ujel 486 km a na druhou 422 km! Tak nevím, jestli jsem se tak odvázal anebo mám někde dírku :?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.04  13:35

« Re: Re: Re: Re: Dojmy z Denso Iridium Power a filtru ve Fabi

Používám bavlněnou vložku filtru GREEN už více než 2 roky a můžu tvá slova jen potvrdit. Bavlna je zelené barvy a originál olej je bezbarvý, takže není při nasrříkávání poznat kde už je nastříkáno a kde není. Teď jde jen o to, jak moc to každému ale vadí. Peru filtr 1x ročně a můžu říct z vlastní zkušenosti, že s tím není taková práce jak se zdá. Kdyby to byla plocha 1x1m, tak by mohlo dojít k tomu že necháš nějaké místo nenastříkané, ale vzhledem že se jedná o cca 20x20cm, tak se tenhle problém snad netýká naprosté většiny průměrně zručné a inteligentní populace. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.12.04  06:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Dojmy z Denso Iridium Power a filtru ve

Dobrá pánové. Nechám hříbek hříbkem a prozatím i tuning tuningem. Poslední drobností už bude jen výměna koncovky řadící páky a pokračování na jaře - to se popídím co dobrého bych mohl provést brzdám, takže se určitě ozvu ;-) Děkuji za spolupráci.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.04  21:05

« Re: Re: Re: Re: Dojmy z Denso Iridium Power a filtru ve Fabi

Mitsi: Presne tak, jediny spolahlivy tuning sania je lepsia vlozka do original potrubia. Dost som sa nasmial pri mnohych tzv. "Cold Air Intake", kde je od nasavani vedena sice krasna (nerezova ?) trubka az pod predny naraznik, cim sa celkova dlzka potrubia predlzila o peknych par desiatok cm. Co sa ziskalo na priepustnosti filtra, to sa stratila na znizenej rezonancii.. Ked vidim v cennikoch rozne "univerzalne rezonatory", ako tuner by som sa citil urazeny..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.04  21:56

« Re: Re: Re: Dojmy z Denso Iridium Power a filtru ve Fabii 1,

Já sice plně souhlasím s tím, co napsal TopGun, jen nevím, jak to v amatérských podmínkách spočítat, resp. "odladit". Proto své původní rčení, že "trubka" (vedení vzduchu) mezi "hříbkem" a škrticí klapkou totiž musí být z řady důvodů pokud možno co nejdelší" poopravím na: "menšího zla se člověk dopustí, když přívod vzduchu udělá pokud možno co nejdelší, než aby nasazoval "hříbek" přímo na sání".
    PS: Na rozdíl od tzv. "rádoby ladičů" si totiž nemyslím, že výrobce vozu je úplný idiot, pročež zbytečně neexperimentuji tam, kde to nemám možnost seriózně "odladit". A přívod vzduchu do sání je právě jedním z těchto případů, proto používám zásadně bavlněné vložky do boxu a žádné "hříbky".
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.04  21:39

« Re: Re: Dojmy z Denso Iridium Power a filtru ve Fabii 1,4/50

Ta "trubka" (vedení vzduchu) mezi "hříbkem" a škrticí klapkou totiž musí být z řady důvodů pokud možno co nejdelší!!!
    Toto by som trochu poopravil. Pre sacie potrubie platia velmi podobne zasady, ako pre vyfukove, alebo pre bassreflex ruru v subfwooferoch a podobnych reproduktoroch. Nielen dlzka, ale vsetky rozmery su prepocitane presne na danu rezonancnu frekvenciu, v nasom pripade na otacky, pri ktorych ma vzduch rezonovat, cize klast najmensi odpor nasavaniu. To znamena, ze ak sa ta rura skrati, priebeh krutiaceho momentu sa posunie smerom k vyssim otackam a naopak - pri predlzeni mame sancu zvecsit moment pri nizsich otackach. Ak sa ta rura predlzi viac, nez treba, vzduch nebude rezonovat ani pri volnobehu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.12.04  21:04

« Re: Re: Re: Dojmy z Denso Iridium Power a filtru ve Fabii 1,

Hříbek nikdy nebude tišší, než sání tak, jak ho tam máš od výrobce. Bavlněný filtr je dokonce hlučnější i v originál boxu. S Greenem sice žádnou osobní zkušenost nemám, ale někdo mi říkal, že je problém s jeho opětovným naolejováním po vyprání. U K/N je totiž bavlna bílá a červené zabarvení nese olej, takže dobře vidíš, kolik si už bavlna nasákla a kde je ještě nutno přidal. U Greenu je (údajně) bavlna barvená na zeleno a olej bezbarvý, takže poznáš prd...
    PS: Montáží hříbku přímo na sání jsi motor připravil o příznivý průběh točivého momentu ve spodní polovině rozsahu využitelných otáček motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.12.04  20:14

« Re: Re: Dojmy z Denso Iridium Power a filtru ve Fabii 1,4/50

Hm, to s tou délkou přívodu jsem nevěděl, dík. O tom teplém vzduchu vím. Moc se mi ale do toho hříbku už nechce, ta hlučnost mi vadí. Přece jen to není sporťák. Nebo se to tím přívodem zklidní až na úroveň srovnatelnou s klasickou vložkou? To asi ne, že jo. Asi to opravdu vyřeším jen tou výměnou za bavlnu. S GREENem zkušenost nemáš? Říkají, že rozdíl je jen v ceně, jinak je to prý stejné.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.04  11:31

« Re: Dojmy z Denso Iridium Power a filtru ve Fabii 1,4/50kW

Prima! Zkus jezdit stejně (nepodléhej tomu, že se autu "víc chce") a dospěješ k úspoře paliva. Pokud jde o "hříbek", je úplný nesmysl nasazovat ho přímo na přírubu beranů sání. Ta "trubka" (vedení vzduchu) mezi "hříbkem" a škrticí klapkou totiž musí být z řady důvodů pokud možno co nejdelší!!! Kromě toho to samozřejmě nesmí sát teplý vzduch z motorového prostoru. Jestli to neumíš nebo nechceš řešit, použij bavlněnou vložku do boxu. Osobně doporučuji K/N - mám s nimi jen ty nejlepší zkušenosti.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.04  08:09

« Dojmy z Denso Iridium Power a filtru ve Fabii 1,4/50kW

Zdravím všechny. Před časem jsem na doporučení nejen Mitsiho namontoval svíčky Denso Iridium Power IK 16. Mohu potvrdit všechny klady, které byly předkládány, až na tyto dva: 1. Nezaznamenal jsem hladší start ani chod motoru - tedy alespoň ne na BA 95 (Aral). Zkoušel jsem i Shell V-Power 95 - stejné. Změna k lepšímu nastala když jsem natankoval plnou Shell V-Power Racing 100 (lepší start, klidnější chod). Auto "ožilo" víc než po výměně svíček, ale zase bych řekl, že s původními svíčkami to takový rozdíl nebyl. Hm, nevím jestli je to srozumitelné - prostě změna z BA95 na 100 byla s původními svíčkami menší než s Denso. Tentýž výsledek je s ÖMV SuperPlus 100 - u něhož jsem zůstal.
    2. Nemohu potvrdit snížení spotřeby, jak uváděl Mitsi zhruba 0,5 l/100. Tím netvrdím, že to není možné, já jsem toho ale nedosáhl. Mě se spotřeba naopak zvedla - neměřím to nijak přesně - prostě vemu plnou, vynuluju km a do pípnutí rezervy měřím. S BA 95 Aral a pův. svíčkami jsem najel vždy cca 630 km (provoz město vs. dálnice tak 1/2 na 1/2) Teď najedu cca 580 km, ale nutno dodat, že jezdím svižněji, autu se "víc chce" tak podléhám. (No jo Mitsi, nesměj se, já vím, že pro Tebe je 50 kW ubohých ;-) ) Ještě zmíním maximálku - zkoušeno na dálnici - původně 180 km/h, teď 190 km/h - tachometrových. Teď k filtru: Koupil jsem na zkoušku neznačkový univerzální konus. Dal jsem ho přímo na sání - přívod studeného vzduchu jsem zatím neřešil. To, že to o něco líp jede je sice fajn, ale jak to řve, to asi přes srdce nepřenesu. V určitých otáčkách to vyloženě rezonuje - nechci. Pokud se mi to nepodaří vyřešit nějakým jiným připojením - poraďte, kdo máte zkušenost - tak ho nechci a dám tam klasickou vložku třeba od GREENu. Hm, dobrá slohovka - stačí.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.04  22:27

« Re: Re: Re: Re: Zimní gumy Baarum polaris 2

Tak už je mám doma Sava Eskimo S3 165/70 R14 za 1090/Ks, teď už jenom přezout a čekat na sníh, potom poreferuju, měl jsem na feldě S2 a max spokojenost, tak doufám, že splní očekávání.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.11.04  09:15

« Re: Re: Re: Zimní gumy Baarum polaris 2

Se zimními Avony CR75 a CR85 mám jen ty nejlepší zkušenosti. Z letních Avonů bych ovšem šel pouze do těch "okruhových": právě Avon totiž nabízí velmi široký sortiment "okruhových" pneu za přijatelné ceny.
    PS: Teď mají nějaký nový model zimních gum s vylepšenou trakcí na sněhu (Austria Winter?), ale s tím nemám žádné praktické zkušenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.04  17:02

« Re: Re: Zimní gumy Baarum polaris 2

Docvela mě zaujal příspěvek o kvalitě SAVA Eskimo 3. Sám jsem měl starší typ a zkušenosti jsem měl vynikající. Teď mám Firestone FW930 a je to hrůza. Loni v zimě jsem dostal několik ošklivých smyků. Čekám, až je letos ojedu a příští rok se chystím koupit nové. Rozhoduji se mezi SAVA ESkimo 3 a novou pneu od AVONu. Ta původní prý byla vynikající a nová má dost zajímavý vzorek. Máte s ní někdo již zkušenosti ?
    paja
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…