Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: chip feldy 1.3.-50kW
kdybych se zucastnil nejakeho srazu tak jen za ucelem pokecat, poradit a rady dostat, ale celkem ani ne ukazat co mam..... jenze na tech srazech je hadam moc malo lidi,kteri tohle zvladaji taky... hlavne je dulezite jezdit po meste porad v otackach, vyfuky udelane z popelnice ohlusuji cely kraj, nicmene jsou prehluseny hudbou..... -
« Re: Najlepší motor
Ještě malý dodatek, motory ve Feldách a Octávkách měly 1,6 OHC 8 V 55 kw -VW a pořád se u nás používá ten starý dost kritizovaný 2,0 OHC 8 V ve Fabiích a Octávkách. A tento motor taky dobře táhne od spodu a v oblasti středních otáček, ale nestíhají ve vyšších otáčkách. -
No vici,já nevím.Já málokdy zapadnu do společnosti frajerů,kterým tatík koupil auto a financuje jejich řádění a ještě je rád,že hošánek nebere drogy.Taková ta atmosféra jako dřív,kdy sis mohl pokecat o stejnech problémech atd. se nějak vytratila.Dřív nebyl rozdíl ,jestli jsi přijel BMW nebo škodovkou.Dneska už vznikají takový kasty ,který nerady přijímají někoho jinýho.Skoro všichni si jedou na sraz vylepšit image a sebevědomí.Sorry za offtopic.
-
« to RV
Kašlu na to, mně je to jedno! Nejdřív jsem myslel, že to někoho skutečně zajímá, jak to doopravdy je, ale jakmile jsem zjistil prapůvodní úmysl toho agitátora, už mně to nezajímá... Víš, když někdo dokáže jezdit se svým OHV testovací okruhy před chipem a po, je včetně kamaráda natěšený na reálný výsledek a jediná objektivita, což je brzda, mu připadne jako ztráta času a peněz a potom tady roztrušuje subjektivní nesmysly, tak ať jde do ....... -
RV:asi jo. ja semnasrany dost, tak si vybiju zlost aspon tady.o))))) Hosi nikdy nejezdete na srazy upravenych skodovek pokud se jedna o sraz pouze jednoho nejakeho FanKlubu bo co je to za *. Vite co je jeste lepsi tuning nez chip od Cimbu? Je to tuning Skody 125. Clovek si tam da seriovy motor z Facka, cely ho napatla modrou a zlutou barvou a za zadni sedacky si da perinu, a 100 koni je doma:o)))))))))))) -
Ja myslim ze best benzin motor by byl 1.6 16V. sice by se musel taky tocit, ale ty 2 decky navic by byly znat... Ale jak rikam, ja jezdivam s TDI (66kw) a proste TDI je TDI i kdyz mi u tohodle obcas chybelo to poradne vytocit, ale i HUFova TDI-PD bez chipu a KN umirala velice brzy v otackach... -
Tomplee: jsi úplně vedle. Ono ani tak nezáleží na rozvodu jako na počtu ventilů. 8ventil vždycky táhne lépe od spodu a ve vyšších otáčkách nestíhá, néní ale ani pravda, že by se nemohl vytáčet dejme tomu pořád na 6-6 500 ot.Ten fabiácký je na rozdíl od podobného motoru 1,3 50 kw ve feldě prostě stavěný na jiný způsob jízdy než ten VW 1,4 16 V Naproti tomu 16ti ventil se musí vždy točit do otáček, aby měl výkon a krouťák, pokud nemá takové zařízění, jako variabilní natáčení vaček, proměnlivá délka sacího potrubí apod. Takže tady nepleť jabka s hruškama. Prostě Fabia má smůlu, že má motory jaké má - pouze "1,4"- 44,50,55,74 kw a potom až diesel 1,9 schází tam motor 1,6- 55 a 74. Pokud by tam tyto motory byly, tak je to o něčem jiném a pokryje se plně nabídka motorů pro každého zákazníka. -
Lobok a dalsi: kdyz jsme tady nekteri psali ze chiptuning je podvod, jednalo se spis o souvislost s udavanymi parametry po chiptuningu... treba 61,5kW a podobne... a hadam ze Felda Tveho kamarada ma tak asi 50kW jako pred tim, pokud mysli ze ne tak at se klidne stavi a ja ho svezu s "upravenym" motorem Skoda OHV. At do auta nalozi ctyri lidi a pak si na dalnici v kopci vzponeme na kecy o 61,5 kW...:o))))) takovych uz tu bylo. Ja jsem nikdy netvrdil z echiptuning nema cenu, naopak jsem vzdy tvrdil ze treba zrovna u te Feldy cenu ma, auto se pak chova o poznani jinak, ale jde o to ze by to melo byt za trosku jine ceny a jinych podminek, nez se chiptuning od vetsiny firem nabizi ted. Solidni firma ani chiptuning samotny nenabizi (bavime se porat o motorech Skoda OHV), protoze to podle nich a podle me taky neni zadna uprava. Kdo nicim lepsim nejel bude posrany i z chiptuningu...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!