Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« prodlevy
Kdyz jsem byl prvni tyden v orce ve spindlu, vyjizdel jsem tam jedne zenske s 1.4 16V (mozna to byla 55kw) ale i tak to byl uz rok vyr. 2001 a nemelo to proodlevu zadnou a ja jsem byl z toho u vytrzeni, protoze to byl uplne jinej motor!!! sotva jsem se dotkl plynu, tak to reagovalo a ja z toho byl hodne "nemocnej" -
« Re: to vici
Jak rikam myslim si ze chip u techle (atmosferaku) neudela s vykonem prakticky nic. V co verim je, ze upravi charakteristiku toc.momentu a zrusi tu posranou prodlevu, ktera je v mym pripade uplne hrozna... myslim ze emise i kdyz budou horsi, tak budou porad OK. (tim myslim ze mi zalezi i na environmentu takze treba kat vyndavat nehodlam) -
« Re: to vici
ATX: jo to je mi davno jasne:o) Divej, mit kamos jeste to MPciko tak by jsme se klidne domluvili na tom brzdeni a nakoupili by jsme chipy, znam par lidi kteri by se na tom taky snad radi podileli:o) Mimochodem jak jsem tu jiz jednou pasal. MPi 50kW,malo najeto, motor 100% OK, byl tam chip cimbu, koncak Ramus, KN vlozka, trosku nizsi tesneni pod hlavou jeste navic, a na brzde 51,5 kW nebo kolik to bylo, mozna jen 51, uz si to nepamatuju, znami to brzdili nekdy predloni... to hadam mluvi za vse -
« to vici
Ale jo, to beru! Tyhlety prodlevy při přechodech jsou obětí emisních norem, atd. Motor hodně dlouho čeká s palivem na vzduch a realita je taková, že po přidání nereaguje, dusí se a má díru a tak stejně po prudkém ubrání nepadá rychle z otáček, ale klesá pomalu, jakoby noha ještě trochu stála na plynu. Dá se to eliminovat, za cenu horších emisních výsledků při právě těchto přechodech. Subjektivně řečeno, všichni potom tvrdí, že ten motor víc "poslouchá" - rychleji reaguje. BTW tohleto dělají i TDI a benziny s Motronikem. P.S. Velká ostuda je, že třeba MB SLK 2.3K má takové přechody a doběhy, jako auto pro důchodce. Ovšem ve verzi tuningu +cca 60PS nemá prodlevy a doběhy žádné, a chová se jako race motorka... -
« ja a TDI
No jak uz jsem psal, chtel jsem auto loni na prazdniny, kdyz jsem mel poprve op 3 letech spoustu dovolene. CHtel jsem jezdit za kazdou cenu a chtel jsem relativne nove auto s min. 2x airbag + klima... No a tatik mi sehnal za super cenu to co mam. TDI by me prislo min o 130 tacu vic, ktery jsem tenkrat nemel... a nejsem zase blazen abych sel do leasingu kde bych 3 roky platit 10 a vic litru mesicne. Ale TDI mi chybi a obcas me to sere, ale co se da delat... pockam a treba uz pristi rok to prodam a koupim neco v TDI -
« Re: chip feldy 1.3.-50kW
smarty: asi to blbe vyznelo, promin, ja to samo nemyslel na Tebe, ale obecne na nektera individua... taky mam celkem dost hlucne auto, ale vfuk neni z popelnice, a hudbu si taky rad pustim ale ne na namesti a neotviram pritom schvalne okna:o) Takze jsme na tom tak stejne:o) S tim ze Tva kara vypada o cosi reprezentativneji:o) -
"-- skrytý --" 22.02.02 10:36
« Re: autorevue
inac smarty, preco si si ty kupil benzin, ked ocividne sa ti paci styl dizlu. benzin kratke sprevodovanie, vytacanie, caste radenie. dizel opak. tebe ocividne vonia ten dizel. jednemu sa paci to, druhemu ono. je to vec vkusu, len potom nechapem, preco mas benzin.
co sa tyka mna, ja by som osobne bral nizkootackovy velkoobjemovy benzin :)) -
« Re: chip feldy 1.3.-50kW
Tak za 1. Nejezdim s muzikou naplny pecky, to je presne to, co nesnasim, vetsinou chci slyset motor, co se deje kolem me atd... maximalne na dalnici kdyz si pustim fakt muj oblibenej val, tak tu muziku vohulim. A k vyfukum - je to vyfuk naladenej na muj motor, nerve to pres cely brno ze se trepou okna kolem, akorat to ma krasnej zvuk, kterej ti neutrhne usi kdyz kolem projedu, akorat si vsimnes, ze to neni std. MPI :-) Takovy ty udelany z popelnice jak ty rikas (vetsinou uz prorezly) bych si na auto nikdy nedal... -
« Re: to RV
ATX: kamarad taky chipoval MPicko, ale ne u Cimbu ani podobnych, ale u Motor-Excelu, coz je celkem spicka na Skodovky. Bylo mu jasne receno- narust vykonu bude blizky nule, ale zlepsi se chovani motoru zvlaste v nizsich otackach a zmizi "dira" pod plynem...... to vse bylo splneno, opticky se tomu muselo min slapat a spotreba zustala zhruba stejna, presne jak Ing. Cepek rikal. Tomu rikam solidni xeft.... -
« to RV
O co všichni stojej? Mít taky ten TUNING, být lepší než soused, ale aby to stálo málo! Onen chiptuning co se nabízí na OHV škodovky, podle mě, posune omezovač o cca 500 otáček. Toť vše! Vytočíš jedničku nebo dvojku o těch 500 otáček víc, další rychlost se pochopitelně lépe chytne a subjektivně má auto o 16 koní víc... Ale třeba se pletu, třeba to fakt jde... Asi si to mudu muset ověřit sám...