Škoda Fabia
« Re: Najlepší motor
RV: no když tam nacpali ty hydroštely, tak tím možnosti OHV jsou na vrcholu. Pokud vím tak to nikdo neudělal. A ten desmodrom by byl zajímavý, ale k čemu by to bylo. To by bylo jednodušší a lacinější udělat nový motor DOHC 1,4 20 V turbo made in Škoda. Naši lidi umí hromadu věcí. Michl udělal hlavu 20 V pro závody na motor VW 1,6 16 V. Ono to néní tak ve schopnostech našich lidí , ale v něčem jiném, jako bylo RVHP a dnes zasraný koncern VW. Sice by bez něj škodvka nebyla, kde je, ale uměle ji brzdí, aby jim neukázali jak umí dělat auta. Bylo by potřeba to udělat jak SEAT a byl by klid. -
« Motorizace
ladao> Entschuldigung. 1.8T asi ve Fabii bude. Kvůli homologaci Fabie na závody má vyjít RS (buď 110 nebo 132kW). Bomba!
Podle mně je výborný motor 1.6 16V 92kW z Pola GTI. Tento motor by jel líp než prastarý 2.0MPI, byl by o dost lehčí, tišší, nežral by olej a náklady na provoz (benzín, olej :o), povinné ručení) by byly také o dost nižší. -
« Re: Najlepší motor
Tomplee: s jedinou věcí z tebou mohu souhlasit a to je že "OHC umožňuje motoru vyšší otáčky"-ovšem jen bez nebezpečí potkání ventilů s pístem na rozdíl od OHV, jinak nic. Neboť i ten OHV jde po drobných úpravách v pohodě točit i 7 000 ot. Jediný problém je u motoru OHV s vracením a tím i odskakováním ventilů při vysokých otáčkách. Kdyby s sestrojily dva čtyřválcové osmiventilové motory OHC a OHV se stejnýmy parametry - vrtání, zdvih,uložení kliky + ojnice, délka a průměr kanálů a ventilů, stejné trysky,atd. a stejné ŘJ tak do 5 500 nebo i do 6 000 ot kdy by ti odstaví omezovač otáček, tak by byly úplně totožné co se týká výkonu, krouťáku spotřeby a já nevím čeho. Prostě v rozvodu to není až tak duležité, jak má motor parametry. U motorů OHC bývá totiž i na rozdíl od Škoda OHV vícekrát uložená klika s menšími závažími a to taky umožňuje bezpečné vyšší otáčky, průběh výkonu a krouťáku. -
« Re: prodlevy
Mně se to nevytáčí. Prostě nemačkám pedál jako v normálním autě ;), ale s předstihem a hlavně jen do té polohy, kde očekávám, že za chvíli budou otáčky tak, jak je budu za chvíli potřebovat.
Je fakt, že když chvíli jedu v něčem jiném a pak si sednu zpátky do škodovky, musím se to chvilku (asi 2-3 rozjetí) učit. -
« to vici
1. No, ono by bylo nejideálnější změřit jedno samé auto na jedné samé brzdě před a po, z důvodu rozdílných výsledků na různých brzdách.
2. Někdy nastane taková situace, že různé "tuningové" komponenty si navzájem nerozumí a znegují se. Proto je dobré při použití více komponentů brát osvědčené konfigurece a nespekulovat sám doma s katalogem v ruce podle cen, a koně sčítat metodou komponent A + komponent B + ... -
« Re: Najlepší motor
ladao: Láďo, asi do toho vidíš víc, ale ač amatér myslím takhle:
počet ventilů:
více ventilů pomůže výkonu motoru v jakémkoli spektru otáček, podle toho jak se to zkonstruuje a vyladí;
variabilní časování ventilů (a nezáleží na jejich počtu) pomůže výkonu zejména mimo vrchol točáku;
rozvody:
OHV je nízkootáčkový a nad 6000 z něj těžko tahat nějaký točák, spíš je nebezpečí, že se rozletí. Proto jsou laděny na nižší otáčky a rovněž převodovány;
OHC umožňuje vyšší otáčky a proto jsou laděny na vyšší otáčky, a rovněž převodovány.
Tolik můj skromný pohled na věc. Nevylučuju, že je hloupý, ale nevzdám se ho, dokud mi to nevyvrátí eště někdo jiný kromě ládio (nežebychtinevěřil).