Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:54

« Re: Motorizace

Si děláš * Hufe nebo už je to pravda ?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:50

« Re: Najlepší motor

RV: no když tam nacpali ty hydroštely, tak tím možnosti OHV jsou na vrcholu. Pokud vím tak to nikdo neudělal. A ten desmodrom by byl zajímavý, ale k čemu by to bylo. To by bylo jednodušší a lacinější udělat nový motor DOHC 1,4 20 V turbo made in Škoda. Naši lidi umí hromadu věcí. Michl udělal hlavu 20 V pro závody na motor VW 1,6 16 V. Ono to néní tak ve schopnostech našich lidí , ale v něčem jiném, jako bylo RVHP a dnes zasraný koncern VW. Sice by bez něj škodvka nebyla, kde je, ale uměle ji brzdí, aby jim neukázali jak umí dělat auta. Bylo by potřeba to udělat jak SEAT a byl by klid.
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:47

« Motorizace

ladao> Entschuldigung. 1.8T asi ve Fabii bude. Kvůli homologaci Fabie na závody má vyjít RS (buď 110 nebo 132kW). Bomba!

Podle mně je výborný motor 1.6 16V 92kW z Pola GTI. Tento motor by jel líp než prastarý 2.0MPI, byl by o dost lehčí, tišší, nežral by olej a náklady na provoz (benzín, olej :o), povinné ručení) by byly také o dost nižší.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:46

« Re: prodlevy

ale starej benzin s plynovym lankem funguje stejne, staci zkusit zaturovat, proste zmacknes plyn a motor reaguje. U myho zmacnknes plyn 3/4 vteriny se nic nedeje, pak to tak nejak vyjede do otacek a 1-2 sekundy to dopada zpet po pusteni plynu - fuj :(
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:43

« to RV

To není turboefekt. Ten se projevuje pomalým náběhem. Reakce je okamžitá, jen má průběh jakoby půlky paraboly. Graf reakce plynu smartyho 1.4 16V je lomená čára - zprvu vodorovná a pak (po asi 0,7s) nahoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:42

smarty-protoze je to diesel!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:41

Smarty: Ale občas je ta "díra" potřeba ne ?
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:41

« Elhydr Servo

Tak jsem dnes byl v servisu přitvrdit servořízení. Je to paráda. Hodně jsem zjistěl hlavně při vyšších rychlostech na né zcela rovné cestě. To vše zadarmo a s úsměvem. Holt není každý servis tak nahovno jako Samohýl Zlín.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:40

ladao: Oukej, asi to tak bude.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:39

Láďo pozor !Ať někoho nenapadne vymejšlet desmodromickej motor OHV.
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:39

« two smarty

Fabia TDI PD bez čipu a filtru byla tak otřesně dietní salátovka, že se to prostě nedalo. Čip + KN nebyl krok, ale skok.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:37

no to ja taky kdyz jsem sedl do TDI kde kazdej dotyk plynu znamenal okamzitou reakci... JA TAM TU DIRU NECHCI ! :)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:35

Tomplee: s jedinou věcí z tebou mohu souhlasit a to je že "OHC umožňuje motoru vyšší otáčky"-ovšem jen bez nebezpečí potkání ventilů s pístem na rozdíl od OHV, jinak nic. Neboť i ten OHV jde po drobných úpravách v pohodě točit i 7 000 ot. Jediný problém je u motoru OHV s vracením a tím i odskakováním ventilů při vysokých otáčkách. Kdyby s sestrojily dva čtyřválcové osmiventilové motory OHC a OHV se stejnýmy parametry - vrtání, zdvih,uložení kliky + ojnice, délka a průměr kanálů a ventilů, stejné trysky,atd. a stejné ŘJ tak do 5 500 nebo i do 6 000 ot kdy by ti odstaví omezovač otáček, tak by byly úplně totožné co se týká výkonu, krouťáku spotřeby a já nevím čeho. Prostě v rozvodu to není až tak duležité, jak má motor parametry. U motorů OHC bývá totiž i na rozdíl od Škoda OHV vícekrát uložená klika s menšími závažími a to taky umožňuje bezpečné vyšší otáčky, průběh výkonu a krouťáku.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:29

Mně se to nevytáčí. Prostě nemačkám pedál jako v normálním autě ;), ale s předstihem a hlavně jen do té polohy, kde očekávám, že za chvíli budou otáčky tak, jak je budu za chvíli potřebovat.

Je fakt, že když chvíli jedu v něčem jiném a pak si sednu zpátky do škodovky, musím se to chvilku (asi 2-3 rozjetí) učit.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:26

to prave ne... ta prodleva zpusobuje, ze se blbe rozjizdi, samovolne se to vytaci zbytecne vysoko... vubec nad tim plynem nemas kontrolu a to me sere...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:22

Je to fakt, motor je dietní, vlažný. Ale mně to uklidnilo a jezdím mnohem míň hekticky, to je ale na povaze. Ťuningového motosportovce to určitě musí pořádně píp.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:19

to jsou teda sracky... ta prodleva je fakt na BEEP BEEP BEEP a strasne me to sere a ten motor se zda byt takovy jakysi... jak to nazvat vlazny a (ATX slang) Dietni :)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:19

« to vici

1. No, ono by bylo nejideálnější změřit jedno samé auto na jedné samé brzdě před a po, z důvodu rozdílných výsledků na různých brzdách.
    2. Někdy nastane taková situace, že různé "tuningové" komponenty si navzájem nerozumí a znegují se. Proto je dobré při použití více komponentů brát osvědčené konfigurece a nespekulovat sám doma s katalogem v ruce podle cen, a koně sčítat metodou komponent A + komponent B + ...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:11

Mám MPI 44kw ze srpna 2001 (novej motor EU4), a prodlevu má značnou, i když zdásemi menší než první MPI 50kw. Ale zvyk sem si na to a nevadí mi. Ostatně pokud jste někdy jeli třeba s mercedesem A180, ten má prodlevu ještě dost delší.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:06

ladao: Láďo, asi do toho vidíš víc, ale ač amatér myslím takhle:

počet ventilů:

více ventilů pomůže výkonu motoru v jakémkoli spektru otáček, podle toho jak se to zkonstruuje a vyladí;

variabilní časování ventilů (a nezáleží na jejich počtu) pomůže výkonu zejména mimo vrchol točáku;

rozvody:

OHV je nízkootáčkový a nad 6000 z něj těžko tahat nějaký točák, spíš je nebezpečí, že se rozletí. Proto jsou laděny na nižší otáčky a rovněž převodovány;

OHC umožňuje vyšší otáčky a proto jsou laděny na vyšší otáčky, a rovněž převodovány.

Tolik můj skromný pohled na věc. Nevylučuju, že je hloupý, ale nevzdám se ho, dokud mi to nevyvrátí eště někdo jiný kromě ládio (nežebychtinevěřil).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…