Škoda Fabia
Diamant 23.02.02 19:50
« Re: prodlevy
Aj ja som niečo také dávnejšie počul. Vyzerá to zaujímavo. Hoci po teoretickej stránke vyzerá najzaujímavejšie motor SVC od Saabu s premenlivým kompresným pomerom. Ale ako sa zdá Saab s tým nepokročil, rok ubehol a akosi sa prestalo o tom SVC písať. Tak neviem, čo sa stalo. -
Diamant 22.02.02 22:05
« Re: prodlevy
Tomplee> Ja som sa viezol aj v Renaulte Twingo s motorom OHV. Ale dá sa to nazvať aj tak, že 8V motory sa nedajú tak vytáčať, ako 16V, ktoré majú hlavne vo vyšších otáčkach lepšie plnenie. Nie v celom spektre. Chcelo by to neotváranie niektorých ventilov v nízkych otáčkach :o) Problém je hlavne v tom, že také 16V majú maximum výkonu položené vo vysokých otáčkach a to si vynútilo aj ľahké sprevodovanie.
Inak mi dodnes nie je jasné, prečo u 1,3 MPI tak pomaly klesajú otáčky pri ubraní plynu. BMM brzdí motorom okamžite.
ladao> Prečo je ten motor 2,0 taký kritizovaný? Zatiaľ mám dojem, že ľudia, čo ho majú sú spokojní a ľudia, čo ho nemajú naň nadávajú.
mkral> Aj mne najviac vyhovuje veľkoobjemový názkootáčkový benzín. Alebo aj prepĺňaný turbo-benzín. To je to pravé pre mňa. Ale moja peňaženka má iný názor :o)
AUTOKOMPLEXCZ> Ja som nad tým uvažoval, či by tá hlava z 20V nešla dať na 1,6/74. Ale ostalo to iba pri úvahe. Aký výsledok to spravilo s tou hlavou? Je to vôbec na niečo dobré? -
« Re: to vici
ATX:co se tyce brzdeni je to mi naprosto jasne. Jiny postup samo nema cenu. Co se tyce ruznych komponent, je to asi jako ve vsem, to chapu, ale chip, vyfuk a filtr by si sednout aspon u Feldy MPi mohly, ne??? Spis to jenom dokazuje ze scitani narustu parametru podle katalogu je nesmysl... na te Felde Remus i KN pridaji presne taky nic....

Asi máš pravdu, ale já na něj měl (stojí o 30.000CZK míň. než TDI a stejně bych ho nechtěl. Leda bych kupoval auto teď. Combi - DPH + turbo