Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.02  13:04

« Re: Zabezpeceni Skodovek

Tomplee> vidim, ze jsi odpovedel, zatimco ja jsem psal. Diky za info. Takze je to u Fabky asi neco takoveho, jak jsem se pokousel popsat. Nevis, zda to maj uz i Oktavky? Jestli jo, tak kvituju s povdekem, ze Skoda zareagovala.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.02  13:01

Co treba? Primitivni zajisteni zamku: tahla zamku zajedou a do nich ze strany zajedou dalsi kolicky, ktery ty tahla zajistej tak, ze bez klice nebo bez dalkace dvere neotevres. Kdyz zlodej rozbije okno, nepomuze mu to otevrit dvere. Muze se tam tim rozbitym oknem nasoukat, ale to neni ono ... Nehlede na to, ze vyhackovani take nepripada v uvahu. A zamek samotny je u Skodovek stale "pripraven k vyloupnuti" nebo je tam konecne za 2 roky nejaka zasadni zmena? Mozna se to medializuje, ale to je snad spravne, ne? kamosovi za pul roku vykradli Oktavku 2x. Spis by se to melo medializovat vic, aby se s tim u VW neco delalo. Nezda se mi, ze by se u nas malo kradlo.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.02  12:58

Fabia nelze vyháčkovat a má dvojité zamykání, tj. při rozbití okna nelze otevřít zevnitř. Vyloupnutí zámku je taky vyřešeno, což ovšem neznamená, že se o to zloději nepokouší a občas někdo musí nechat vyměnit kličku nebo zámek se zalomeným šroubovákem (zatím neznám úspěšný případ).
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.02  12:42

Víš co se stávalo geniálním mozkům za života ?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.02  12:20

Hmm vyjíždějící plechové pláty :-) Jako 2. okno. Prostě by se před okno po zamknutí vyjelo druhe okno, tentokrát plechové :-) Nikdo neví co je v autě a vstup do auta, je tak trochu problematický :-) Hmm, že bych si to nechal patentovat ? Když nad tím přemýšlím tak to zase až tak nerealizovanej nápad není. Otazkou je co s předním a zadním oknem... :)

Nebo ta folie a samoyatmavovací sklo jako je třeba na lednicích. Sklo je černé jako bota a když se stiskne tlačítko tak se sklo zpruhlední a je je klasicky čiré. Tak to by take nebylo marné dělat do auta. Zamkne se auto a dovnitř není videt. Tez % zabarvenost by se dala pohodlne nastavovat. Dnes budu strasne tajnej, tak 100% :-) a když člověk pojíždí krasnou krajinou tak 0% :-) hmm, hmm, našel jsem na trhu díru. Tak a ted budu strašně bohatej člověk :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.02  11:40

« Re: to ATX

Třeba.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.02  11:40

« Re: to ATX

treba Michl nebral hotove 20V hlavy od VW, ale jen odlitky v nejakem stadiu rozpracovani aby si na nich proti serii mohl udelat zbytek podle sebe....
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.02  11:27

No ono se to s tím zabezpečením dost přehání a medializuje.U ostatních značek to bude hodně podobný.Když to auto bude chtít někdo ukrást tak ho ukradne.Co jako chceš dělat proti rozbití oken ?Fólie ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.02  11:18

« Zabezpeceni Skodovek

Vyresila uz VW-Skoda nejak zabezpeceni svych aut? Vim, ze u Octavie 1999 stacilo rozbit okno a otevrit dvere zevnitr. Nebo je vyhackovat. Nebo vyloupnout zamek jako malinu. Jde to tak stale i u novych modelu nebo uz se s tim konecne neco udelalo?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.02  09:57

« Re: to ladao

Láďo,pracuju trochu v oboru a mám představu co taková forma stojí.To by nezaplatil ani Bin Ládin.Vzal nějakou alespoň trochu podobnou hlavu a tu upravil.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.02  09:31

« Re: to diamant

Diamante: Pětiventil dávají Japonci normálně do litrových produkčních motorek. Nezáleží na objemu, záleží na tom co z toho motoru chceš dostat. Viděl jsem ventily z takového motoru, co byly menší než můj palec.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.02  09:12

« Re: to ladao

Jak jsem psal, stálo ho to nemalý peníz a máme zcela jiné informace. Nemá smysl to dál rozvádět. Já jsem jen tím Michlem, kteý je u nás považován za největšího odborníka v oblasti konstrukce motorů, že na to máme v naší malé zemičce ty správné lidi a nemusíme zbytečně podlízat němčourům.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.02  09:01

« to ladao

1. To si rozhodně nemyslím, že by Michl nechal vytvořit "nový" odlitek hlavy! Umíš si představit, co by to stálo peněz v přepočtu na těch pár ks, tak stejně technologii tlakového lití na voskové jádro přesložitého alu-slitinového odlitku tady málokdo umí v patřičné kvalitě...
    2. To jsi hodně zjednodišil tu myšlenku! Vzít hlavu z jednoho motoru a dát ji na závodní.... Proč ne? Vrtání stejné, kanály na olej, na vodu, šrouby - stejné. Kompresi a hlavu samotnou si, předpokládám, pochopitelně upravil podle svých představ.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.02  08:54

« to diamant

20V hlava na 1.6? Proč ne, když by se k tomu sladilo palivo, mohlo by se toho do válců dostat více než se starou hlavou...P.S. Ideální bude elektromagnetické nebo elektrohydraulické ovládání ventilů bez jakýchkoliv rozvodů...
  • 00 Reagovat !

foto

25.02.02  07:59

« to ATX

Asi máme každý jiné informejšn. Já slyšel a četl, že měl velké problémy napřed s odlitkama a potom s opracováním, jelikož mu to pořád praskalo a že do toho vrazil nemalý peníz, než se mu to podařilo. Takže z toho logicky usuzuji, že nevzal hlavu z jednoho motoru a nedal ji na druhý, nehledě na to, že by to byla blbost na entou, vzít hlavu s motoru 1,8 a dát ji na závodní motor 1,6 Kolik by to asi mělo kompres poměr ?
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.02  22:19

« Už nekdo dělá Fabii

S motorem vpředu i vzadu jakou motorizaci by jste doporučovali 2x TDI?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.02  20:30

« to Diamant: 2,0 8 V motor + turbo

Jasně. Je to produkt Kerschera (ATX - čipy...). Stojí cca 120tisíc Kč a je to kompletní turbo kit (Garret) na VW 2.0 8V 115PS včetně čipu, mezichladiče atd...

Hodí to 190PS a 305NM. Pohodový výkon, nemyslíš?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 24.02.02  20:03

« Re: 2,0 8 V motor

huf> O akom turbe k 2,0 píšeš? To niečo také existuje?
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.02  19:21

« 2,0 8 V motor

Co máte proti 2l motorům? Já ho mám v CALIBŘE r.v.92, má najeto 165000 km, je to držák, krouťák má max.173Nm/2600 ot a 115PS/5200 ot a jde trvale točit 6400 ot a přitom jede auto 220 km/h. Je úžasně pružnej dá se s ním bez protestů na 4.stupeň akcelerovat z 50 km/h do 180 km/h. Po městě jezdím za 11 - 12l. Po dálnici 150 - 160 km/h 7,8 l. Jediná nevýhoda 6800 Kč povinné ručení. Životnost do 300000km.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.02  15:35

« Re: prodlevy

to Diamant: to ze jsem tvrdil ze defaultni motor v Almere je lepsi nez defaultni motor ve Fabii, to je snad jasny. A nebo proc by tedy temer vsichni ve svete (EU, Japonsko) uz delali v podstate jen OHC a dost casto i 16V, kdyby to nebyla lepsi technologie. To by jinak bylo na hlavu ne ?

Jinak co se tyce pozadavku, aby ten motor drzel kroutak po vetsim spektru otacek - nevim jestli by stacila ta Almera (fijovi urcite ne, jelikoz podle nej zadnej kroutak nema nikde), ale ta ma priblizne stejnej kroutivej moment od cca 2700 - 5500. Mrtvy je to az pod 2000 (coz jsou ale podle me i OHV stejnyho objemu ...). A co treba takova Toyota s VVTI nebo Honda s VTEC?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…