Škoda Fabia
Sranki 01.03.07 18:35
« Montáž prednej zásterky
Chcel by som na auto hodiť predné zásterky aby sa tak nezasierali boky. Týpek v servise mi po mojej otázke na cenu povedal, že s montážou stoji 600Sk. Povedal som mu, že si to nahodím sám, ale on že to asi nebudem vedieť. Pritom tú zásterku tam evidentne drží len pár skrutiek s torxovou hlavou.
Robil si ten týpek so mňa vrtulu a totálneho neschopáka alebo je problém aj niekde inde a montáž zásterky si vyžaduje nejaký super know-how a high-tech zariadenie? :? -
Vašek M. 07.01.07 20:50
No já nevím.. Mně vůbec Fabka nepříjde jako auto na dálnici. Když chceš jezdit často, tak by možná bylo lepší přemýšlet o něčem jiném-větším, vhodnějším pro vysoké rychlosti.
S tou mojí se sem tam na dálnici taky vydám a nic moc, jezdil jsem i s 1.4 TDI 55kW a taky žádný dálniční expres to není. Teď nemyslím jen výkon, ale taky jízdní vlastnosti a životní podmínky v autě při 130+ km/h.. -
Zdravím všechny,
hledám někoho, kdo mi může poradit ohledně motorů 1.4TDI ve fabii.
Zajímá mě jaký je ve skutečnosti velký rozdíl mezi 51kW a 59kW verzí.
Mám na mysli rozdíl v dynamice, spotřebě a zpřevodování.
Chtěl bych často jezdit po dálnici a současné HTP na to moc není 8-s
Zajímalo by mě, kolik motory točí třeba při 130km/h a tak.
Spotřebu bych na dálnici požadoval do 6l/100km. >:D
Díky moc -
To martin.hr:no i když to má najetých víc km se bát nemusíš,tyto motory mají životnost/jako koneckonců dnes všechny-pokud se náhodou něco nev...,ale to může i při 20 000km.../.Ono problém více najetých km je spíš v tom,že se musí měnit brzdy a nějaké další blbosti.
Co se týče najetých km znám případ kdy s autoškoly seat Cordoba s motorem 1.9 SDI byl v bazaru prodán s najetými 150 000 km ve skutečnosti 390 000km!! a byl během dvou dní pryč. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Ano je to tak. To uz se asi ani nedozvim.
Ale dulezite je, ze to auto jezdi dobre a vybava je taky docela v poho.
Jen me ten stav kilometru trochu rozcilil. Ale co, stanou se horsi veci:-) Kdyz do toho auta ted dam nove brzdy a vymenim ty nejdulezitejsi kriticke polozky, alespon budu vedet presne, v jakem stavu to auto je a ze se na nj mohu ve vsem spolehnout:-) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Vis , kdyz prodas auto do bazaru, bazar na tebe kontakt ma, ale novy majitel se na tebe kontakt nedozvi. Nejmene do te doby, nez si auto koupis, ale pak je uz stejne pozde. To je nejaka vyhlaska o ochrane osobnich odaju, nebo neco takoveho. Chtel jsem po bazaru aby ji zkontaktovali, jestli nema nejake faktury ze servisu toho auta, historii a tak. Samozrejme mi sdelili, ze ne. Asi vedela proc.
Jen jsem si overil to, ze bylo v protokolu o stavu vozidla napsano, bourane. Zavolal jsem si do autosalonu, kde to auto bylo kupovane (BENO Ricany) a tak mi sdelili, ze bylo bourane a jak, ze to nebylo nic vazneho a pak uz jen bezne kontroly, ktere v servisce sedely se vsim vsudy.Do 60000tis Km a pak uz tam v servisce byly jen nejake ctyri kontroly na AUTOJarov, ktere jsem si nemohl overit, jelikoz na jarove zkrachoval servis BOSH a jejich databaze nebyla naimportovana do Skodovacke a neni to mozne dohledat. Takze ani razitka AUTOJarov mi nemuzou dokazat, ze nejsou padelane.Avsak jsou dost chaoticky zapsane:--( Takze tam neco v poradku nebude. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
No to auto bylo po prvnim majiteli a byla to dle rodneho cisl skoro 40 leta pani, jednou to trosku bourala na predni pravy svetlo a byla tam oprava za 20000Kc a 8000 lak (no tukout auto se vazne nevyplaci:-)) a od te doby se asi bala tak uz jen lehce. Nejspis s tim cidlem nic nedelala:-)

Ty tři torxy opravdu problém nejsou, ale vrchní část zástěrky přidržuje u blatníku taková kovová spona, která se nasadí do jakéhosi plastu(aby se nepoškodil plech). Ten plast se zalomí a zástěrka se přichytne mezi podběh a blatník.
Krom toho, že je na to potřeba značná síla, se mi stalo, že ten plastík se mi při namačknutí pod blatník ulomil. :-(
Doma to určitě zvládneš, ale musíš dát pozor na to co jsem napsal. :-)
Je pravda, že jsem chvíli u toho zuřil. >:-[]