Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  21:52

« Re: nove polo vs. fabia

ceny su na nove polo so styrmi ocami :)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  21:22

A jsou to ceny noveho Pola, co je na podvozku Fabie a ma kulata svetla nebo ceny starho Pola? To je hodne velky rozdil a v tom pripade bych bral radeji Fabii. Stare Polo ani nahodou.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  21:00

« Re: Zabezpeceni Skodovek

Abych jeątě dodal, kaľdý zabezpečení je nedokonalý, a kromě toho, ľe pokud si vaąe auto někdo vyhlídne, tak vám ho stejně sekne.
    První věc je necpat do auta originální alarm a moľná DO od výrobce.
    Moľná se mnou někdo nebude souhlasit, ale jednou ze zásad je, ľe čím míň lídí míň ví, tím líp.
    Tak asi nemá cenu troubit vąem kolemjdoucím zlodějům nálepkama na oknech a jinde, ľe v autě je alarm Cobra a Konstrukt, aby si rovnou připravili to správný nářadíčko.To je spíą lepąí si tam dát nálepku "Pojiątěno u firmy Smith&Wesson Springfield."Poměrně dobrý a levný řeąení je mobil tajně napevno zabudovanej v autě a tajnej ventil na přívodu paliva nebo relé na napájení čerpadla.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  20:50

Není nedobytná pevnost.
    Tyhle informace mám z vlastní ruky, poněvadľ se zabývám rozebíráním a skládáním dveří a vůbec interiérů, pochopitelně jsem měl v ruce vąechny ąkodovky od 105 kromě Superba, snad vąechny generace Golfa, Audi od 80 po A8, nějaký japonce brambory paľouty a buhvíco jeątě, tak mě jakoľto vědeckou povahu občas napadne zaexperimentovat s mechanismem jak by ąel nenásilně otevřít.
    Jentak mimochodem - to mám ale z doslechu u prvních Oktávek kdyľ se vrazila ocelová planľeta pod kliku pátých dveří a přefikly a vyzkratovaly se ty správný dráty sjely vąechny okna dolů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.02  19:13

greggie> bol to classic alebo comfort+? Classic nema "dvojite" uzamykanie... Inak alarm by to vyriesil... mne zostane aktivny ak odomknem len klucom a nenastartujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  18:13

Tiez ma velmi zaujalo nove Polo svojimi cenami.
    Najkorektnejsie je porovnat najblizsie modely so zhodnym motorom a to VW Polo 1,4 16V 55kW Trendline a Skoda Fabia 1,4 16V 55kW Comfort, ale treba ich doplnit o vybavu tak, aby boli skutocne takmer zhodne. Inak zakladne cenniky VW Polo su vzdy pre trojdverovu verziu.
    VW Polo 1,4 16V 55kW Trendline 384 000,- Sk
    5 dverova verzia + 15 200,- Sk
    paket centralne zamykanie, el. ovladane predne okna, el. ovladane a vyhrievane zrkadla + 19 800,- Sk
    SPOLU: 419 000,- Sk
    Skoda Fabia 1,4 16V 55kW Comfort 433 900,- Sk
    el. ovladane a vyhrievane zrkadla + 4 800,- Sk
    radio + 6 400,- Sk
    SPOLU: 445 100,- Sk
    Podla mna je na tom Polo v tejto urovni vybavy jasne lepsie. Prekvapili ma aj nizsie ceny niektorych doplnkovych vybav (Polo/Fabia): ABS (15 500/21 500), poloautomaticka klimatizacia (32 600/42 100), navigacia (74 900/102 200).
    Starsie Polo malo vzdy maly kufor, ale teraz je uz vacsi ako Fabia (270/260).
    Nevyhodou budu drahsie servisne prace, ale Polo by zase malo mat dlhsie servisne intervaly.
    Polo sa vyraba (alebo skor montuje:)) aj v Bratislave, takze preto su ceny na Slovensku relativne vyhodne - v Cesku to moze byt ine. Cennik pre Cesko som zatial nikde nenasiel, ale som zvedavy, ako bude tu porovnanie.
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.02  17:16

« ABS - funkce a zkusenosti

Mam dotaz ohledne ABS u Fabie. Kdy zkrati brzdnou drahu (na jakem povrchu - predpokladam, ze prevazne na kluzkem) - nejake vysledky, testy?
    Mne se zda, ze to brzdi nejak pomalu - mozna to je jen pocit, ze neslysim kvileni kol :-).
    Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  16:26

« to matuS

Zkus defragmentovat mozek. Spousta věcí se pak chápe líp :o))))
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.02  16:14

« Felicia vs. Fabia

Tak jsem včera jel z Brna do Ostravy ve Feldě 1,3 základní výbava. Oproti Fabii je to naprosto jiný pocit z jízdy, připadal jsem si jako ve svém starém Favoritu. Absence posilovače, nenastavitelný volat s velkým obvodem, řadící páka jako baseballka, sedačky - darmo mluvit, jízdní vlastnosti neporovnatelně horší, nejistota podvozku v zatáčkách... Zatímco ve Fabii si připadám tak nějk bezpečně, ve Feldě nikoliv. Jsem rád, že jsem investoval o pár korun víc do Fabie.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  16:05

Co se zabezpeceni tyce mohu doporucit Autoalarm Cobra 3193 - ma v sobe ultrazvukovy cidla(hlidani vnitrniho prostoru), vlastni imobilizer, hlidani vsech vstupu do vozu (vcetne kapoty), hlidani poklesu napeti na baterce, k tomu zalohovanou sirenu(+1000), elektronicke naklonove cidlo Gemina (+3000) a pager(+3000) s dosahem do 600m. Cele to vyjde do 15000Kc a zajimalo by mne jak to nekdo prekona a jestli se radeji nevybere vedle stojici nezabezpecene.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.02  15:15

greggie ma komfort. urobili mu to tak isto.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.02  15:11

greggie ma komfort. urobili mu to presne tak isto.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.02  15:10

greggie ma komfort. a urobili mu to presne tak isto.
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.02  15:07

« posilovac

Nevite nekdo, jak a kde se meni ucinnost posilovace u FABIE ? Jak je to s tim K&N filtrem, je to k necemu dobre ( spotreba paliva, vykon )???? Diky za odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  15:00

« alcazar

oboje 5 dveri??????
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.02  13:58

« Fabia vs Polo

Tak mi to teda nedalo, porovnal som ceny Fabia vs Polo. Takze:

Fabia Comfort 1.4 44kw = 368.900 Sk

Polo Comfortline 1.2 16V 47kw 5D = 403.900 Sk

Obe modely teraz doplním o výbavu, ktorú ma jeden v sérii, druhý za príplatok:

Fabia->ABS, vyskovo nastavitelne sedadlo spolujazdca, el. zrkadla, el. zadne okna, hmlovky, radio => +44.000 Sk

Polo->palubny pocitac => + 5.300 Sk

--- Vysledok ---

Fabia Comfort 1.4 44kw = 412.900 Sk

Polo Comfortline 1.2 16V 47kw = 409.200 Sk

Zhodnotenie necham na kazdom z vas, kazdopadne ja by som skocil na Polo (progresivnejsi motor, lepsi vyber farieb, servisne intervaly...).
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.02  12:38

to alcazar> v poluse a stal vraj dokonca priamo ako sa vychadza z eskalatorov, cize okolo museli prejst desiatky ludi

bluedream> comfort

DIM> po pretoceni sa otvori central, cize cele auto
    all> aky alarm mam teda zvolit? :))
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.02  12:36

to alcazar> v poluse a stal vraj dokonca priamo ako sa vychadza z eskalatorov, cize okolo museli prejst desiatky ludi
    bluedream> comfort

DIM> po pretoceni sa otvori central, cize cele auto
    all> aky alarm mam teda zvolit? :))
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 28.02.02  12:31

japonci sa museli zblaznit, ked chce niekto kupit vw...
    alcatraz - mas jedno v ktorom nakupnom centre, zlodeji su vsade...
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.02  10:40

Polo je na úplně stejném podvozku ?? Když se utočí zámek, tak se odblokuje i dvojité zamykání ?? .......dejte si tam pořádný alarm, v garáži nákupního centra si toho prostě někdo všimnout musí, nehledě k tomu, že si ten lamač najde jiný objekt........
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…