Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Zabezpeceni Skodovek - hmlovky
Popřípadě si s sebou vozit zed vlastní... Jsou to *. Ono by šlo čist teoreticky ze zádu na tu mlhovku dát kontakt a na fest si upevnit (třeba kapkou sekundoveho lepidla) a jak by trochu hejbnul mlhovkou dopředu tak by ten dratek upadl a tím by se rozpojil okruh a auto by zacalo houkat. V Vzádu určitě bude nějakej kovovej plíšek nebo šroubek. Tam prostě ty dva drátky přílepíš aby neupadli, ale aby šli relativně lehce utrhnout. No a ten plíšek, nebo šroubek mezi nima bude vodič který bude uzavírat okruh. Když jeden kablík upadne, okruh se rozpojí... :-) No, ale je to nahovno si na autě každou hovadinu pojištovat.... :(((( -
"-- skrytý --" 04.03.02 15:23
« Re: Zabezpeceni Skodovek - hmlovky
Hmlovky sa kradnu aj u nas na parkovisku pred robotou... Jedine, co ma napadlo je zaparkovat predkom ku stene takmer uplne na doraz... Je mi jasne ze nie vsade sa da zaparkovat pri stene, ale je to pomerne jednoduche a ucinne. -
« Originál poklice 14"
Tak mi očesali všechny kryty kol 14" :-(( Nějaké noname se dají koupit za 300,- všechny 4. A ve Škodovce stojí jedna 608,- Kč :-)))) Někdy mám pocit, že Škoda oficiálně podporuje všechny burzy náhradních dílů v republice , případně ty policajty, co rozdávají pokuty za parkování před ostravskou burzou - asi aby měl ten černý trh s kradeným zbožím úroveň :-) . Jak bych přál všem těm "obchodníkům " zákon o registračních pokladnách................. -
« Re: Zabezpeceni Skodovek
greggie: tak ako tu uz niekto pisal, aj ja mam domontovany alarm ktory sa deaktivuje len dialkovym a otvorenie dveri klucom aj spravnym ho nevypne.
Bol som mesiac na sluzobke v Nemecku, priatelka moc nejazdila autom a cez den parkovalo pred domov na parkovisku. Jeden den dosla z roboty a na aute chybali predne hmlovky. Ukradli ich behom dna. Ani som ich nedal namontovat, dal som tam dat len tie umele hmoty a kaslem na predne hmlovky. A pre uplnost: jedna stoji cca 1.400,- Sk.
A teraz poradte ako zabezpecit predne hmlovky ... -
Podívejte se na www.zetron.cz. To mě připadá jako lepší řešení zabezpečení auta (a navíc nijak extrémě drahý). Není nad to si poslechnout o čem se zloději v autě baví a zniče honic SMSkou zapnout klakson, vypnout přívod paliva atd. atd. :-)) A že by šli zloději rušičkou GSM zrovna na Fábku, kde opticky není vidět nic neobvyklýho se mě nezdá. Takhle "přetechnizovaní" zloději si budou všímat spíš aut z jiné cenové kategorie. P.S. I když HUFova Fábka už cenou připomíná jiné auta, ale to zloději zase nemůžou vědět! ;-) -
nazdarek panove,
Paegas Locator funguje tak, ze 'system' zjisti (vlastne vytahne z databaze) k jake BTS jste momentalne pripojeni. Kazda BTS (zakladnova stanice) pokryva urcite uzemi, ve meste vetsinou okruh v radu stovek metru a v otevrene krajine muze jedna BTS pokryvat az 35km. Proto je presnost v nejlepsim pripade v radu tech stovek metru, ale obycejne spise ty kilometry.
Existujou i vychytanejsi zpusoby lokalizace pomoci site GSM, ale to by se nasi mily operatori museli namahat (a nebo hodne investovat) a to po nich nemuzeme chtit.
Mobilum zdar, lokalizaci zvlast
Al -
S tim mobilem nesouhlasim - dlouho jsem o tom uvazoval az jsem poridil kartu se SMS Locatorem a presnost vracena ve meste je +-1km a mimo az +-10km - a to auto asi nenajdes. Ikdyz tyto hodnoty zasilane operatorem jsou asi s velkou rezervou, ale myslim si, ze ve meste to pod 200m nepujde a mimo mesto pod 1km taky ne. A v tomto rozsahu nemas sanci auto najit. A navic signal nekde v garazich ....? -
« Re: nove polo vs. fabia
To su ceny na nove Polo so styrmi kruhovymi prednymi svetlometmi a na podvozku Fabie. Voci starsiemu modelu sa ceny takmer nezmenili, ale to auto je o hodny kus lepsie. Ja by som stare Polo tiez nebral ani nahodou, ale toto uz stoji za to. Som este zvedavy, ako obstoji v crash teste. Bol som si ho obzriet a je to sympaticke auto. Vraj si je vsak po objednavke treba pockat az tri mesiace, lebo vyroba sa len rozbieha. Ale v niektorych drobnostiach sa mi v interieri paci viac Fabia. Inak ceny som cerpal z noveho Auto motor a sport 3/2002 a overil som si ich aj u predajcu.