Škoda Fabia
« Skusenost
Tak som o skusenost bohatsi. Mesiac som bol v Nemecku na sluzobke. Jazdil som na BMW 328i, automatika. Akoze fajn vozenie, lebo som necvakal benzin. Dva dni som jazdil na novom VW Golfe 1.6, najzdenych cca 11.000km. Ked som sadol do mojej Fabie, nastartoval a otocil volantom tak som sa zlakol ze mam predne kolesa vo vzduchu. Tak lahko isiel volant. A ono to bolo len tym servom. Je to fakt obrovsky rozdiel. BMW a Golf mali porovnatelne riadenie, tiez servo, fajn ale to na Fabii ide lahucko, je to velky rozdiel. Pritom presnost riadenia je uplne v pohode. Co sa tyka toho Golfu, jazdil som ho len dva dni ale da sa to porovnat s Fabiou si myslim, aj interier a s tym 1.6 motorom co mal aj motoricky. Jasne ze je to silnejsie ale nic moc. A teraz to nepisem ako Fabia pozitivny clovek (aj ked som) ale snazim sa byt objektivny. Golf je urcite viac ako Fabia, to je jasne ale nie je to az taky rozdiel. Co ma na nom miatlo je ze ma prehodeny rychlomer s otackomerom. To bolo prve minuty neprijemne ked som nechapal co mi ten rychlomer ukazuje. Jo a sice mal klimu, aj elektricke vsetky okna, zrkadla ale nemal PP. A radio mal original VW a to bolo totalny humus. Akoze nedali sa na nom ladit stanice ze +/-, islo len jednym smerom ked som stlacil gombik hlasitosti. Aj som prestudoval navod, proste je to take radio. Bol to nejaky Blaupunkt. Co sa tyka radenia tak to vo Fabii je v pohode porovnatelne, presnost, odpor radiacej paky, skoro to iste. Akurat mal vacsi kufor, to je jasne. Tak tolko, iba aby ste vedeli. O tom BMW sa rozpisovat nebudem, to je uplne ina trieda, to je delo, ako site na nemecke dialnice, 200km/h no problem, nehuci, dobry vyhlad, brzdy. Len spotreba, vykonny motor plus automatika to je kiler na penazenky. -
« Re: Puklice
Originalne puklice su drahe ja svina, to je fakt, na comfot myslim ze skoro 900,- Sk. Ja mam jednu rozbitu (prebehol som asi v 80km/h cez hasicsku hadicu a priruba na konci mi rozbila puklicu) ale kaslem na to. Inak som ich prichytil takymi umelohmotnymi paskami co sa dobre spoja ale na rozpojenie treba klieste. Tie nosim v aute. Nie je ich skoro vobec vidno (su skoro takej farby ako puklice) a ked zlodej nema so sebou stipacie klieste tak ich dole neda. Je to aspon nejaka ochrana. Na 100% sa zabezpecit nic neda. -
« Poklice
No, já jsem problém poklic řešil v souvislosti se zimákama (mám užší disky, tudíž tam nejdou poklice ze širších) a sehnal jsem u OMV hned napoprvý poklice, který se mi i líbily a sedí nádherně a jsou neokoukaný (možná i hezčí než origoš, to auto dostane uplně jinou fazonu). Jinak maj tam dost slušnej výběr, určitě si vybereš (mám všechny za 350,-). U ostatních benzinek mají tak tři čtyři typy, ale tady jsem byl docela mile překvapen (ale nevím, co ostatní po republice). -
« Re: Dotaz na znalce.
Ty kola můžeš beze strachu rozdělat, ale při skládání by jsi měl odstranit lak ze všech dosedacích ploch(podívej se po demontáži jak je to udělaný, jestli je tam lak, nebo čistý hliník) a smontuj dohromady a šrouby dotáhni předepsaným momentem momentovým klíčem. -
Diamant 05.03.02 22:33
« Puklice
A čo takto vyrobiť pod puklicu plech, ktorý by tvarovo vyhovoval disku tak, ab bol v strede čo najbližšie k puklici a k disku by sa prichytil skrutkami kolesa. Najprv by sa tam dal ten plech (musí byť tenký kvoli vyváženiu). No a potom by sa nasadila puklica a uchytila by sa povedzme 5-10 drobnými skrutkami o ten plech. Malinké hlavy skrutiek by nekazili vzhľad a pokiaľ by boli na Torx kľúč, tak to ani skrutkovačom nepôjde dať dole. Navyše taký veľký počet malých dierok neoslabí puklicu a bude to držať skutočne veľmi silno. Čo vy na to? -
« Re: Zabezpeceni Skodovek - hmlovky
...........no, tak skvěle : na disky 14" z Fabie v podstatě nejde narazit jiný kryt než ten originál, protože disk je tak extremně plochý, že se plochá poklice na středu opře.....a je to. Údajně se něco najít dá, ale moc to nedrží......Našel jsem nějakého prodejce, který má originály za 200 kus, ale to bude taky nějaká čorka........ale co naplat, ti * to asi dobře vědí, že si je člověk půjde zase někam koupit - a že Škoda je má za neuvěřitelně sprostých 610,- Kč. -
« Re: Zabezpeceni Skodovek - hmlovky
Jo, najprv treba vybrat tu umelu hmotu ktora je vedla hmlovky smerom k stredu auta. Na tu by sa dal dat nejaky kontakt a zapojit na alarm. Nieco ako na su spinace na kufry, dverach atd. Ja parkujem na doraz oproti autu ktore stoji oproti ale ked to odide ... tak ci tak tam hmlovky uz nemam, o starost menej. -
« Re: Mlhovky
Tak si tam pak namontuj přídavná světla z www.martinek-auto.cz. Můžeš dálková i mlhovky a cena je za pár jak za originál jedno. Ale hlavně výměna rozbité paraboly tě přijde na cca 200 Kč. A to už je rozdíl a světlo? Mám jen dálková, ale paráda Xenony jsou na nic! -
Diamant 04.03.02 23:23
« Re: Mlhovky
Presne tak! Palubný počítač je dobrá vec a v Style to nie je. Ale keby bol, to by bola super ponuka! A okolo hmlovky nie je ešte nejaký plast, ktorý treba najskôr odpojiť a až potom je prístup ku skrutkám? Lebo ak by bol, tak by sa tam dal dať kontakt, alebo by sa plast dal prilepiť lepidlom. A keď je priamy prístup ku skrutkám, tak jedine dať na ich závit lepidlo a v prípade opravy hmlovky (výmene žiarovky) jedine odvŕtať.