Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

22.01.05  17:27

« škoda Fabia

dneska jsem mluvil se segrou o Fabii,říkal jsem jí že uvažuji o jeji koupi pro manželku,zrazovala mně od toho, prý u ní ve firmě lidi kteří Fabii mají na ní nadávají, kamarád má taky Fabii a nedá na ní dopustit, tak jsem zase na začátku :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

22.01.05  10:04

« Bez nadpisu

Ahoj Wachne,mam stejnej problem jako vanquish,taky chci neco novyho,rozhoduju se mezi:
    Fabia 1,2/40kw (288000,-)
    Fabia 1,2/47kw (303000,-)
    Fabia Combi 1,2/47kw (318000,-)
    Píšeš,že 1,2/40kw nebrat,proč myslíš? Já jsem začátečník,řidičák mám půl roku a co sem vyšel z autoškoly,tak jsem v autě neseděl,a ani jim nějak moc nerozumím,takže každá rada je pro mě drahá.
    Taky jsem ještě přemýšlel nad Yarisem a Getzem,ale asi pujdu do Skodovky.
  • 00 Reagovat !

foto

21.01.05  20:18

« Olej

Poradí mi někdo ten olej do Fabie 1,4MPI 50kW ??? Nebo nikdo nevíte co vám tam lejou ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.05  13:33

« Re: Škoda Fabia

Takže nám odpadá 1,2/40kW. No a teď babo raď :-! Jel jsem s Fabií kombi 1,4/50kW(už se nedělá, místo ní je 1,2/47kW) a 1,4/55kW 16V. Je to opravdu znát (ta 16V) hlavně ve vyšších otáčkách jede fakt líp. Dál tam máme 1,4/74kW - to by se mi líbilo, ale prý žere olej (daň za ventily) a proti "klasiku" 1,2/47kW je o cca 75 tis. dražší. Otázka ovšem je, jaký "dravec" manželka je >:D Já mám sedan 1,4/50kW a nějaký ten koník navíc by se šiknul. Jinak ale to auto je zcela bez problémů, nevím co je to dolívat olej, což ovšem neplatí o benzínu ;-) Nezmínil jsem diesely, protože bych diesel nechtěl - nic proti ničemu, ale jsem prostě benzínový typ. Takže co bych doporučil? Moje žena by mi neodpustila, kdybych měl o jeden válec víc ve svém sedanu, než ona v kombíku...ne, dělám si pr*el - záleží na Tobě, kolik do toho chceš nacpat peněz a jestli to má vůbec smysl.
  • 00 Reagovat !

foto

21.01.05  08:17

« Škoda Fabia

Mněl by to být nový kombík,nejspíš bych to koupil na firmu a odečetl si DPHčko.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.05  06:48

« Re: Škoda Fabia

Čau, nepíšeš jestli to má být krátká, kombi, sedan - nová nebo jetá. Předpokládám tedy, že pro manželku asi krátká. Pokud nová, tak bych volil 1,2/12V 47kW. Tu dvouventilovou 1,2/40kW ne. Pokud jetá, pak bych volil 1,4/50kW. Toť můj názor.
  • 00 Reagovat !

foto

20.01.05  20:23

« Škoda Fabia

Rozhoduji se jaké auto koupit manželce,rozvažuji jestli jít do tříválce 1,2 nebo čtyř válce 1,4.... co by ste mi doporučili? Děkuji
  • 00 Reagovat !

foto

19.01.05  20:15

« Dotaz na olej

Rád bych se zeptal, zda-li někdo ví, jakej je doporučenej olej do FABIA 1,4MPI 50kW ? Koukal jsem do návodu a maj tam uvedenou jen nějakou debilní normu VW. Kdyby tam raději napsali třeba 5W-30.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.05  11:31

« Re: Svicky Denso

Neuvěřitelné!!! Vyzkoušej v praxi a pak dej vědět, jak dopadl nákup.
    PS: Hlavně aby to s balným a poštovným z USA nakonec nestálo stejně...
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.05  14:35

« Svicky Denso

Diky za objasneni. Jen tak pro zajimavost. Nasel jsem Inet Obchod, kde se ty svicky daji koupit za 370,-Kc. Je fakt, ze s prodejcem zkusenosti nemam, ale presto jsem si je tam objednal. Ted cekam az dorazi. Meli by byt nekdy za tri tydny. Ten clovicek je dle jeho tvrzenni vozi z USA. Takze pripadni zajemci mrknete tam. Cena je bezkonkurencni. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.05  13:21

« Re: Svicky Denso pro motor 1,4 MPI 44kW

Pokud máš v úmyslu koupit Densi Iridium Power, tak se s důvěrou obrať na e-shop www.tuning.cz. Rozdíl mezi IK16 a IK20 je pouze v "tepelné hodnotě": IK16 jsou teplejší, IK20 studenější. Pro motor 44kW bych rozhodně volil IK16.
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.05  10:54

« Svicky Denso pro motor 1,4 MPI 44kW

Nikde na Inetu nemuzu dohledat, jake svicky Denso dat do 1,4 MPI 44kW. Mam koupit IK16 nebo IK20. Jaky je mezi nimy rozdil???
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.05  14:08

« Emisie

Mám problém, s ktorým som nerátal. Po štyroch rokoch som sa vybral na prvú kontrolu na STK. Aké bolo moje prekvapenie, keď mi namerali otrasné emisie /CO: 9,3/, samozrejme som neprešiel. Technik mi hovoril, že je to tento týždeň už tretia Fabia s týmto problémom, že stačí ísť do servisu dať si prepísať riadiacu jednotku a emisie budú OK.
    Zdá sa mi to trochu divné, aby auto s R Kat. malo emisie väčšie ako Š 120.
    Aby som nezabudol, je to 1.4 MPI 44kW, typ AZE.
    Zajtra idem do servisu, tak dúfam, že to nebude niečo väčšie napr. kat., lambda...
    Nemáte podobné problémy
    Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.01.05  14:24

« Re: Re: ake denso sviecky do fabie 1,2 htp

Oproti mě má kolega miruso malou výhodu: Stačí mu tři.... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

05.01.05  11:30

« STUDENY Start motoru

Vazeni FABIATICI, stava se mi, ze kdyz v zime startuji FABII 1.44 / 44Kw, tak mi otacky poskakuji kolem 1000 ot. a motoru se moc nechce se rozjet, protoze po pridani plynu se motor "tezce sbira" do otacek (1500 - 2000) a po druhem seslapnuti plynu uz jde motor na 800 ot. i kdyz je hodne studenej - cca 30sec po startu. Stava se mi, ze ma za studena dost diru na plynu, coz mi pripada divny, kdyz to nedelalo. Drive to fungovalo normalne - v lete! sel motor na cca 1250 ot. po startu a za otacky nepadly pod 1000, kdyz jsem popojizdel. Zakladni nastaveni mi taky delali a nic - prej je to OK.Nemohlo by kecat nejake cidlo ? Kde se nachazi napr. detonacni cidlo ? Dik za Vas typ.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.01.05  09:29

« Re: ake denso sviecky do fabie 1,2 htp

V katalogu Denso odkaz na motor 1,2 HTP ještě není, takže mi musíš poslat označení "referenčních" svíček, které tam montuje výrobce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.05  16:23

« Re: ake denso sviecky do fabie 1,2 htp

Netuším, ale podívám se do katalogu DENSO. Ještě lepší by ovšem bylo, kdybys mi sem napsal, jaké svíčky (výrobce - tipuji NGK - a konkrétní typové označení) tam montuje výrobce, pak máme jistotu, že to nebude "rána vedle", navíc poměrně drahá... V katalogu totiž najdu analog v Denso Iridium Power, na což je podle mých dosavadních zkušeností větší spolehnutí, než na přímé doporučení ve vztahu ke značce a typu vozu, resp. motoru.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.05  16:13

« ake denso sviecky do fabie 1,2 htp

to mitsi: mam jednu otazocku, ktory typ denso sviecok pasuje do fabie 1.2 htp?
    diky
    m
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.05  18:07

« Re: Nová fabie

Nejspíš to bude mít v základní výbavě oblíbený motor 1.0, 1 airbag, a v rámci úspor žádné výstuhy v zadních dveřích, zmenšená zrcátka a nepolohovatelná sedadla. Vedení VW group přemýšlí, jestli by to nešlo nějak zařídit, aby škoda v základní výbavě nemusela mít volant. Možná budou stačit řidítka.
    Příplatková výbava:
    dvoukanálové ABS pouze pro přední kola
    plnohodnotné zrcátko u řidiče
    dálková světla s xenonovým efektem (modré žárovky)
    rezerva
    koule na řadicí páce
    druhý klíček od dveří
    Nic proti Fabii, rád bych si časem koupil nové české auto, ale koncernová politika mě vážně občas pěkně štve. Hlavně aby Škoda příliš nekonkurovala ostatním vozům VW group.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.05  02:09

« Nová větší Fabie

Tak jsem si všimnul na teletextu, že Škodovka jako konkurenci vozům z Kolína připravuje novou vetší Fabii v ceně kolem 230 000 Kč.
    Co to bude zač a kdy to bude? 7-mi místné MPV? Už se těším budeme dělat další doplňky.
    Jak si to auto představujete nedělal již někdo 3D tuning?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…