Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

26.03.02  09:56

« Re: to fija

Fabia je podvozkově lepší. Vím o čem mluvím, obě auta znám.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.02  08:17

No tatik ma 195/65 R15 na oktavce zatimco ja 195/50 R15 na fabce (s podlozkama) a kdyz jsem sedl nedavno do oktavky a jel jsem tak jsem se malem vyboril jak ta oktavka vyjizdela ze zatacky... fakt jsem byl prekvapenej to je ted 1:10
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.02  07:07

hm, a co Fabia Comfort se 185/60/14 oproti Octavii Ambiente 195/65/15 ? Pneumatikove by to melo byt plus minus podobne, takze pujde o podvozek. A myslim, ze Fabie je na tom podvozkove (i diky absenci previsu) lip.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.02  19:11

« to fija

Záleží na rozměru a typu obutí. Fabia Clasic na 165/70R14 bude jistě horší, než Octavia na 205/55R16. Fabia na 195/50R15 bude zase o dost lepší, než Octavia na 195/65R15, nedej bože na 175/80R14 (Classic).
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.02  19:09

« to chemlon

Občas mu dej pokouřit do omezovače i při záběhu. On to přežvýká a dřív se uvolní. Rozhodně nešetřit a nepodtáčet. Normálně jezdi.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.02  16:06

« Re: Palubní počítač - Fabia Style, Clasic

to jsem zvedav, starici sli do Comforta jen kvuli PP (tata se zhlidnul v PP v my Octavii :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.02  16:03

« Re: Jéžišmaria -->Hřebenky s Fabii 1.4MPI

mib>neverim tomu, ze kratka Fabia je podvozkove horsi nez Octavia.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.02  16:01

« Re: Vykradená Fabia

to jke smula, asi si ho na vesnici taky zacnu brat domu, byt mi auto stoji 3m od okna ...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.02  15:43

« Re: Nové auto - záběh motoru

prvnich 1500 nevytacet, jezdit v klidku, nezatezovat. Ale i kdyz pojedes se 4 lidma 130 tak v pohode .... pak to zacni pomalu vytacet a kombinuj klidny jizdy se sportovnejsima (i kdyz to zadnej sportak neni). .. ale firemni auto dostane vetsinou pekne naprdel, tak uvidis
  • 00 Reagovat !

foto

25.03.02  15:43

« Palubní počítač - Fabia Style, Clasic

Právě sem se dozvěděl jakým způsobem lze mít palubní počítač i u Stylu nebo Clasika. Pokud si objednáte klimatizaci, součástí je i palubní počítač. Je to prej jedinej způsob jak mít palubák i ve výbavě pod Comfortem. Ve čtvrtek uvidím jestli nekecaj.
  • 00 Reagovat !

foto

25.03.02  14:04

« Nové auto - záběh motoru

Zdravím všechny přispěvovatele. Pokusil sem se o téměř nadlidský úkol a to o přečtení všech příspěvků. Po 14 dnech postupného přečítání sem to vzdal asi po 5000 příspěvcích uff. Musím ale říct že sem se dozvěděl celkem zajímavé věci a občas se i velmi dobře bavil :-)
    Chtěl sem se Vás všech zeptat na pár věcí na který sem nenarazil anebo jich moc nebylo.
    Pořizujeme firemní auto je to Fabia Style 1,4 50kW
    nechci tady polemizovat jestli je to výhodná nabídka nebo ne pro mě určitě ano neboť bych jinak měl clasika toto je přeci jen lepší.
    Auto si půjdu převzít ve čtvrtek a zajímá mě přesto že je to moje třetí auto jak byste ho zajížděli Vy. Už sem slyšel hodně rad... vytáčet vytáčet nebo zase opak...Co radíte?
    Myslíte že se vyplatí zajíždět s V-power?
    Má vliv při zajíždějí celkový zatížení auta? Mám jako jednu z prvních jízdu 4 lidí + zavazadla do Prahy 160km a zpět?
    Po jaké době (kilometrech) považujete auto za zajeté? Předem díky
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.02  11:30

Tak to máš ještě kliku.
    Já včera viděl oktávku, s těma zámkama s pojišťovacím šroubkem, aby ho povolili vypáčlili lem dveří a pak už klasicky vytrhli vložku, auto otevřeli a nastartovali i s alarmem a imobilizérem originál Škoda a odjeli, načež se mi pokoušeli ujet, ale asi po 30 km projeli zatáčku rovně.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.02  11:19

« Re: to mib

Zcela nezaujatě, musís říct, že Fabia má lepší jízdní vlastnosti než Octavia. A celkově dojem z jízdy je lepší. A ve Fabii nemám pocit, že jedu v nějakém malém autě. Pokud se nějaké auto v zatačkách vlní tak to je Octavie. Občas mám pocit, že řídím Cadillaca a ne Octavku. Když se zavlnila v zatačce, tak jsem chvilku netušil v kterým, že jsem autě :)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.02  00:00

« to mib

Každé konfekční auto na sériovém podvozku se chová na limitu špatně. Prostě chceš dostat vlastnosti sporťáku z něčeho, co jím prostě být nemůže. Sportovní podvozek je jako droga. Doporučuju všem, jen se pak 3x víc sjíždí pneu :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.02  23:58

Proč y místní policajty, co kadou nezrušíte a bude klid! Nikdo jiný tyto auta nevykrádá!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.03.02  23:16

« Jéžišmaria -->Hřebenky s Fabii 1.4MPI

Tak jsem konecne odtrhl oci od nadsenych recenzi na Fabii snad ve vsech novinach ( jizdni vlastnosti) a chvíli jsem trápil v sobotu Fábii MPI v silne zatáčkovité trati na Hřebenkách P-5.
    ze 1.4MPI neni zadny divoch, to uz vim, ale ze se Fabie bude vlnit !!!! a pomerne nervozne chovat v zatackach ??? Je pravda, ze takhle na krev asi nikdo obvykle zatacky nejezdi, ale srovnam-li chovani s Octavii, Mondeem a Astrou , tak je Fabia propadak. Vim ze nesrovnavam auta stejnych trid, ale ... ja osobne bych si ji proste nekoupil ani s 3.0V6 a upravou WRC.
  • 00 Reagovat !

foto

23.03.02  11:52

« Vykradená Fabia

Včera v noci okolo třetí mi nějací dva místní týpci (bydlím na vesnici) vykradli Fabku. Přetočili zámek, vzali panel od rádia. Pak začal řvát alarm, což je vyrušilo, když jsem vykoukl z okna, byli už pekně daleko.
    Druhý den jsem jsem nechal v servisu vyměnit vložky (cca 800 Kč) a koupil nové rádio (7600 Kč).
    Věřil jsem tomu, že na naší malé vesničce se nekrade, holt už si budu brát panel od rádia i domů. Chtěl jsem nechat zrušit i ten poslední zámek u řidiče, jenomže při poruše dálkáče bych se do auta nedostal.
    Ponaučení: ani alarm auto neochrání, přitom to světýlko u kliky bliká jako splašený.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.02  11:35

« Re: Vymena

to fabie: Ja s tebou svuj 1,4 MPi klidne vymenim ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.02  22:57

« Re: ad fija

Me ted tak napadlo, ze tam asi dost babra ta elektricky ovladana klapka, protoze, kdo nevi, ze po dosazeni rychlosti ma trosku ubrat, jenom aby to jelo, tak ma spotrebu klido o 1-2 l vetsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.02  22:55

« Re: ad fija

Mozna az nejaky MPI dostanu do ruky na delsi projizdku, tak to vyzkousim, ale kdy to bude, tak to ja rameny krciti.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…