Škoda Fabia
« ECU , E-Gas, prodleva a tak :)
Tak jsme s Michalem do me Fabky nainstalovali novou jednotku se SW z konce roku 2001. Heureka !!! Silena prodleva na plynu je pryc. SW se zda byt uz zoptimalizovan, plyn reaguje na pedal takrka okamzite a hlavne take nema to zpozdeni pri pusteni plynoveho pedalu, coz vedlo k neprijemnemu cukani. Proste mam z toho hned jinej pocit... -
Diamant 28.03.02 22:41
« Re: Fabia Style
Nazdar! Aj ja mám novú Fabiu a priplatil som za 15" elektróny a tiež tam mám Bridgestone. Zdajú sa mi však dosť hlučné. Aj tebe? Ale inak maximálna spokojnosť. Ja som mal (teda ešte mám) Feliciu Combi 1,3/50 MPI. Zdá sa mi, že tá Fabia je po motorickej stránke na tom lepšie. Samozrejme to nádherné ticho, skvelý podvozok a super sedenie ma veľmi potešilo. A posilňovač riadenia tiež :o) Ale aj ja mám výhradu. Spotreba je oproti Felicii zatiaľ tak o 1 liter vyššia. Ale mám 300 km, tak sa časom uvidí. Hoci som prešiel moju obvyklú trasu 46 km cez kopcovitý terén pri priemere 64 km/h so spotrebou 5,8 a Felicia pri rovnakom rýchlostnom priemere spotrebovala 6,03 l/100km. -
Diamant 28.03.02 22:04
« Re: Fabie? Odkud ten název?
Je to umelé slovo. Podmienkou bolo, že má končiť na "ia" a začínať na "F" a ostatok už dorobili. Ďalšia podmienka bola, že to slovo musí vo všetkých svetových jazykoch znieť príjemne, nesmie znamenať nič lé a pokiaľ možno, nemalo by znamenať nič. Tak je tu Fabia a mne sa ten názov páči. Taký Buperb je už horší. -
« Fabia Style
tak sem dneska převzal novou Fabii už sem najel cca 35km (kolem města,) no a s Felicií se to po stránce komfortu nedá vůbec srovnat, člověk se prostě cítí jako v jiným světě co se týká hluku řekl bych že plně srovnatelné s novou Lagunou. Se kterou občas taky jezdím. Zajímavé je že spolu s tou klimatizací je opravdu palubní počítač i do clasika. Další příjemný překvapení jsou pneumatiky 195/50 R15" Bridgestouny to auto na nich vypadá uplně jinak:-) Nehledě na novou barvu Zelenou Agave se kterou jsem zatím Fabku neviděl. Co se týká e-gasu tak nevím jestli s tím škoda něco udělala ,ale nezaregistroval jsem nějakou prodlevu všechno jede tak jak má plynule a rychle. No a abych tady jenom nebásnil co mě vadí je motor naštěstí, jsem ukecal 50kW ale oproti mé 1,6 ve Felicii se to nedá srovnat je to prostě na takový klidnější ježdění a sem zvědav jak se budu přispůsobovat... hlavně až začnu předjíždět kamion a vono to nějak nepojede 8-o No uvidím. Celkovej dojem je ale vážně perfektní. -
Howard 28.03.02 09:36
« Re: to howard
fija> No uz jsme to kdysi davno s Hufem probirali, ale presto jeste jednou kratce. Vyssi hmotnost nevadi (neni o tolik vyssi a taky jsou tam vetsi gumy, malicko vetsi rozvor, sirka...). Previsy jsou sice vetsi, ale kdyby byly tak moc skodlive, proc by potom jezdila Octavia WRC? Dalsi vec je u me zpevnena karoserie, excelentni brzdy atd.
Zkratka si myslim (a celkem si za tim i stojim), ze RS s upravenym podvozkem strci do kapsy i Hufovu Fabku. -
Diamant 27.03.02 21:42
« Diamant má Fabiu
Nazdar ľudia! Tak vám oznamujem novinku. Od dnes sa už aj ja radím medzi majiteľov Fabií. Nabehol som dnes 200 km a spotreba je zatiaľ príšerná. Pevne verím, že sa to po nejakej tej tisícke km sa to znormalizuje. Momentálne je to pri kombinovanej jazde mesto/mimo cca 8,5 a iba mimo mesta 6,8. Ale inak maximálna spokojnosť.