Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« to all (esp. slavos)
Mám v servise Škoda, kam nyní jezdím, kamaráda servisáka. Je to dobrý kámoš a tak vím, že se o mé autko postará well. Co mi ale řekl, bylo velmi zajímavé. Prý je strašný rozdíl ve spolehlivosti mezi běžnou 1,4 MPI a diesely. Na MPIčkách odchází kde co, zatímco na dieselech (2.0 téměř nikdo nemá) se nic vážného nekazí. Je to zajímavá informace. Nejde jen o serva a těsnění pod hlavou. -
« Re: Fabia Style
Aky som uviedol na pravu mieru reci o praskajucich hlavach (ak sa nemylim ide o tesnenie a nie hlavu), servo a pod. - vsetko mi urobili v servise na pockanie (sice aj 2-3 hodiny) a v ramci zaruky aj ked som mal uz po zaruke (chladic a tesnenie pod hlavou bolo este v zaruke) - servo mesiac po zaruke a prasknute predne sklo skoro rok po zaruke. Nemozem sa stazovat, v servise som zatial platil len dvakrat - 15.000km a 30.000km prehliadka. Mam najazdenych skoro 40tkm a zajtra ma moja Fabia 2. narodeniny. -
« Re: 50 / 55 kW
Tady nejde jen o výkon. Stačí se podívat na křivky točivých momentů a je jasné proč je ten 16V lepší. Což ostatně také potvrzuje jízda s ním. Pokud mezi těmito motory někdo váháte, tak absolvujte testovací jízdu. Jistě mi dáte zapravdu, že 16V je o poznání živější, má kultivovanější projev a hlavně se s ním mnohem příjemněji jezdí. -
Diamant 03.04.02 20:22
« 50 / 55 kW
Je pravdou, že 55 kW verzia je len o málo výkonnejšia a stojí o 45.000 Sk viac, ale za tie peniaze človek dostane okrem tých 5 kW naviac aj nemeckú prevodovku (funguje lepšie), inú spojku, recirkuláciu výfukových plynov a ešte kopec kadejakých drobností. Ale zase ani tá 1,4/50 kW so škodováckou prevodovkou nie je zlá voľba. -
take jsem uvazoval o fabii Style - ovsem o combi verzi (hlavne kvuli velikosti kufru) - ovsem kdyz jsem to naplnil vsim, co jsem tam chtel mit (bocni airbagy, ABS), delala cena cca 400 tisic - to ovsem s 50kW MPIckem - kdyz jsem zkousel nakonfigurovat cokoliv s lepsim motorem (1.4/55), splhala cena s trosku slusnym vybavenim take do zavratnych vysek - nakonec jsem se porozhledl u konkurence a skoncil u Hondy Civic 5D - 409 tisic v zakladni verzi (motor 1.4/66kW - ovsem pro japonce je zakladni verze 4xairbag, ABS, radio, vyskove stavitelna sedacka, predni okna v elektrice atp. :-) a jsem naprosto spokojen... -
Až ti praskne topení, budeš psát něco jinýho ;-)Kamoška má 44 kW a ruplo jí topení ještě před najetím 10 tisíc. Ona Fabia je cool, ale je bohužel předražená a ta kvalita, no ještě to pořád nejni ono. Já mám najeto 14100, za chvíli jdu na garančku. S autem naštěstí zatím nic není, ale když všude čtu o praskajících hlavách, topení, nefunkčním servo apod., tak mám pocit, že jsem si koupil žigulika za 410 tisíc. -
« Re: klapka
Odpojoval sem baterku i u Fábky i u Feliny a výsledek byl vždycky takovej jak píše Diamant. Je ale pravda, že kdysi si tady na MC ve foru o Felinách někdo stěžoval, že po odpojení baterky mu řídící jednotka přešla do nouzového režimu (stálých 1000 ot. volnoběhu atd...) a musel s tím na VAG. Tak nevím. -
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!