Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to all (esp. slavos)
Ja mam 50kw MPi a robi mi to od nova. Dokonca asi 2 krat (za dva roky) mi skoro zdochol motor na vonobehu, zacal sa dusit ale po 2-3 sekundach isiel dalej. Niekto to tu aj pisal, je to nejaka chyba v riadiacej jednotke ale nic vazne. Je to prose tak. A citit aj take mierne vybracie. -
« to all (esp. slavos)
Mám v servise Škoda, kam nyní jezdím, kamaráda servisáka. Je to dobrý kámoš a tak vím, že se o mé autko postará well. Co mi ale řekl, bylo velmi zajímavé. Prý je strašný rozdíl ve spolehlivosti mezi běžnou 1,4 MPI a diesely. Na MPIčkách odchází kde co, zatímco na dieselech (2.0 téměř nikdo nemá) se nic vážného nekazí. Je to zajímavá informace. Nejde jen o serva a těsnění pod hlavou. -
« Re: Fabia Style
Aky som uviedol na pravu mieru reci o praskajucich hlavach (ak sa nemylim ide o tesnenie a nie hlavu), servo a pod. - vsetko mi urobili v servise na pockanie (sice aj 2-3 hodiny) a v ramci zaruky aj ked som mal uz po zaruke (chladic a tesnenie pod hlavou bolo este v zaruke) - servo mesiac po zaruke a prasknute predne sklo skoro rok po zaruke. Nemozem sa stazovat, v servise som zatial platil len dvakrat - 15.000km a 30.000km prehliadka. Mam najazdenych skoro 40tkm a zajtra ma moja Fabia 2. narodeniny. -
« Re: 50 / 55 kW
Tady nejde jen o výkon. Stačí se podívat na křivky točivých momentů a je jasné proč je ten 16V lepší. Což ostatně také potvrzuje jízda s ním. Pokud mezi těmito motory někdo váháte, tak absolvujte testovací jízdu. Jistě mi dáte zapravdu, že 16V je o poznání živější, má kultivovanější projev a hlavně se s ním mnohem příjemněji jezdí. -
Diamant 03.04.02 20:22
« 50 / 55 kW
Je pravdou, že 55 kW verzia je len o málo výkonnejšia a stojí o 45.000 Sk viac, ale za tie peniaze človek dostane okrem tých 5 kW naviac aj nemeckú prevodovku (funguje lepšie), inú spojku, recirkuláciu výfukových plynov a ešte kopec kadejakých drobností. Ale zase ani tá 1,4/50 kW so škodováckou prevodovkou nie je zlá voľba. -
take jsem uvazoval o fabii Style - ovsem o combi verzi (hlavne kvuli velikosti kufru) - ovsem kdyz jsem to naplnil vsim, co jsem tam chtel mit (bocni airbagy, ABS), delala cena cca 400 tisic - to ovsem s 50kW MPIckem - kdyz jsem zkousel nakonfigurovat cokoliv s lepsim motorem (1.4/55), splhala cena s trosku slusnym vybavenim take do zavratnych vysek - nakonec jsem se porozhledl u konkurence a skoncil u Hondy Civic 5D - 409 tisic v zakladni verzi (motor 1.4/66kW - ovsem pro japonce je zakladni verze 4xairbag, ABS, radio, vyskove stavitelna sedacka, predni okna v elektrice atp. :-) a jsem naprosto spokojen... -
Až ti praskne topení, budeš psát něco jinýho ;-)Kamoška má 44 kW a ruplo jí topení ještě před najetím 10 tisíc. Ona Fabia je cool, ale je bohužel předražená a ta kvalita, no ještě to pořád nejni ono. Já mám najeto 14100, za chvíli jdu na garančku. S autem naštěstí zatím nic není, ale když všude čtu o praskajících hlavách, topení, nefunkčním servo apod., tak mám pocit, že jsem si koupil žigulika za 410 tisíc. -
« Re: klapka
Odpojoval sem baterku i u Fábky i u Feliny a výsledek byl vždycky takovej jak píše Diamant. Je ale pravda, že kdysi si tady na MC ve foru o Felinách někdo stěžoval, že po odpojení baterky mu řídící jednotka přešla do nouzového režimu (stálých 1000 ot. volnoběhu atd...) a musel s tím na VAG. Tak nevím.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Pro člověka, jako jsem já, nedopravujícího se na dlouhé vzdálenosti, avšak jinak celkem zmlsaného různými technickými vymoženostmi moderních vozů, je malý, avšak plně vybavený vůz jediné rozumné řešení.
Poslední věc je spíše recesí a vztahuje se k názvu celého článku. Zadní štítek s typovým označením 1.9 TDI vystřídal jeho kolega s nápisem 1.4 MPI. To aby bylo na cestách (hlavně ve městě na semaforech) trochu srandy.
Toho člověka bych chtěl vidět! to musí být srandista s takovým obyčejným tuningem se vychvalovat. Víš co je to tuning?? asi ne to bys ses stěmi blbůstkami ani nezabýval. dát si tam tak hnusné kola orig. škoda mluví za vše. :-))))))