Škoda Fabia
To je zcela bezna vec u LPG s podtlakem. Neni dobre tenhle system davat do aut s plastovym sanim. Obcas se stane, ze se nasavana smes vzniti v nasavacim potrubi a pak ta rana (zpetny zaslech). Zpravidla odejde sani nebo vaha vzduchu atd. Ta protizaslehova klapka je jedine mozne reseni. Pote se musi v super stavu udrzovat zapalovani. (svicky, kabely atd.) Tedy nic noveho. -
« plyn
Mam fabii 1.4 na lpg,najeto 190000,mam ji od novoty a asi tak pri 150000 mi udelalo to ze jsem po nastartovaní pridal plyn ale nejak pedal nereagoval na velikost seslapnuti a po rozjeti se ozvala rana z motoru a pri jizde se ozival o klepani a bylo slyset jak motor strasne saje vzduch a moc to nejelo,prisel jsem na to ze praskl kryt vzduchoveho filtru ve spod, v servise mi rekly ze je to kvuly plynu,ze tama valy tlak,to jem jako automechanik nepochopil(co by tam delal)Asi za 10000km to udelalo znova,tak uz sem se nastval(ten kryt stal 1400kc) a udelal jsem si na boku toho krytu takovou klapku kterou ten tlak vyleti ven.Mely jste taky nekdo takovy problem??? -
« Re: Re: Re: Zimní gumy Baarum polaris 2
Wachn: Pneu posuzuji skutečně dle toho jak se chová na sněhu. Bydlím v Beskydech a denně jezdím po odhrnutých cestách i bez posypu. Na vysolené silnici jsou Polaris2 bez potíží použitelné. Škoda , že Debica nevyrábí rozměr na Fabii. Jinak ty kotouče začaly odcházet velmi rychle. Během posledních 2 000 km začal při brždění kmitat volant. -
"-- skrytý --" 09.02.05 06:18
« Re: Re: Zimní gumy Baarum polaris 2
PetrAT: Nenapsals, na jakém povrchu ty gumy posuzuješ. Já mám Polaris 1 a na sněhu nejsou špatné. Jinde už tak spokojen nejsem, to je pravda. K těm kotoučům, mám původní a najeto 54 tis. Kolik ještě vydrží neodhadnu. -
« Re: Zimní gumy Baarum polaris 2
S Barum Polaris 2 nemám dobré zkušenosti. Určitě jsou velmi dobré při brždění, ale záběr je vskutku zoufalý. Pro tuto zimu mám SAVA Eskymo a je stejně dobrá na brždění a citelně lepší do záběru. Kupoval jsem kus za asi 1400,- , ale určitě se dají sehnat levněji. Pneuservisy ji nakupují za asi 850,- . -
"-- skrytý --" 27.01.05 06:53
Palko76: Co znamená Wachn? To je dlouhá historie, sahající do dob střední školy. Wachn byl (mimo jiné) klub, který se později stal snad až kultem ;-) Jsi motorkář? Tak to máme vedle Fabie další společný zájem :P ...a právě před třemi lety jsem měl dilema - nová Fabia sedan nebo Honda CB 600 F Hornet. Potřeby rodiny zvítězily a na obojí jsem neměl :'-( Takže jsem zůstal u své Jawy 350/640.
Takže když jsme už jenom mezi krátkou a kombikem, taky bych volil kombi. Sám teď zvažuju výměnu (s těžkým srdcem) za kombika, když to klapne tak starší Octavia 1,6/74kW. Rodinka se mi rozrůstá... :roll: Ale moc se mi do toho nechce, teď vím co mám a u jetého auta je to vždycky troch risk. Uvidím co mi nabídnou a možná se na to vys... -
Wachn (co to znamená? :shock: ) :
díky za odpověď,nový auto chci každopádně,s ojetinama mám zkušenosti sice jen s motorkama,ale dost špatný,takže ojetinu nebrat :-!
Krátká vs. kombi:
no,momentálně kombika určitě nevyužiju,ale rozdíl mezi krátkou 47kw a kombikem 47kw je jen 15 000 kč,takže to bych volil asi toho kombika,časem se určitě využije.A co jsem se díval v testech,tak spotřeba je u krátké i kombíka stejná a kombík jede o 2km rychleji :shock: -
"-- skrytý --" 24.01.05 12:53
Big.T: No, jak už jsem psal někde níž, tomu 55kW se líbí ve vyšších otáčkách, tam to příjemně "táhne", zase při jízdě "na spotřebu" je víc "doma" ten 44kW. Z hlediska údržby tipuju 44kW jako míň náročný. Veselejší svezení je ale s 55kW - alespoň pro mě :P -
"-- skrytý --" 24.01.05 07:14
« Re: škoda Fabia
To máš pravdu, taky znám lidi co na Fabii nadávají (někteří z nich ji i mají >:D ) Ve firmě máme čtyři. 3x 1,4/44kW a 1x1,4/55kW 16V. Sleduju je od novoty - s každou z nich se občas svezu - dnes mají najeto mezi 120 až 150 tisíci km. Moje žena má služební kombi 1,4/50kW (taky ho občas protáhnu), takže mám s čím srovnávat. Myslím si, že to nejsou špatné auta (to bych si ji nekoupil, že jo). -
"-- skrytý --" 24.01.05 06:57
Palko76: Čau, píšeš, že jsi řidič začátečník. To bych asi nedoporučoval nové auto :P Ale to je Tvoje věc. Pak bych řekl, že vybíráš z rodílných aut - tím myslím krátká vs. kombi. Měl bys vědět, jestli kombíka využiješ nebo Ti stačí krátká Fabka. Dál se ptáš na motory: Po pravdě, s 1,2/40kW jsem nikdy nejel, ale myslím si že je to málo. Když jsem kupoval svůj sedan, taky jsem si říkal, že 50 kW úplně stačí, že to není na závodění, ale rodinné auto... A ten tříválcový vysavač (dle zvuku) má ještě o 10 kW míň. Ten čtyřventilový 1,2/47kW, když točíš, tak snad. Někdo říká, že je plně srovnatelný s 1,4/50kW. Podle mě ne. Obzvlášť ve vyšších rychlostech (nad 100km/h). Záleží jak a na co to auto budeš používat. -
"-- skrytý --" 24.01.05 06:34
« Re: Olej
Výběr je tak velký, že si můžeš vybrat sám :-! cokoli. Pokud se ptáš na visk. třídu, tak třeba SAE 10W-40. Značku Ti poradí každý jinou, já třeba jsem "vyznavač" olejů MOGUL. Špatné zkušenosti mám třeba s CASTROL - a přitom je to značka s renomé jako blázen...