Škoda Fabia
« Re: Fabia Style
Plne uznam ze normalnemu auto by sa to nemalo stat, ale ved moje ani nie je normalne a uz aj v servise maju zo mna sediny ked tam dojdem co sa zas stalo. Hold nepodarok. Stava sa. Zas musim napisat co som uz pisal ze vzdy mi to urobili hned a to si myslim ze stale nie je u nas standard, lebo furt chyba dajaky nahradny diel. Skoda ze Skoda ma taky blby nazov ;o))) -
« Re: Fabia Style
No auto je pořád spotřební material a tak se to musí brát. Není to nic víc, než obyčejný výrobek. Kvalita se dá dohonit, výběrem dodavatele dílů, zvoleného technologického postupu a kontroly. Pokud někdo snižuje náklady na výrobu, tak se nemí divit, že i dodavatel bude používat levnější materiály, nebo výrobky nebude více kontrolovat. Individiální vadu materiálu, nelze vyloučit. Kvalitu automobilky bych spíš volil co se týče kvality počtem konstrukčních chyb a následním re-calls do servisů. VW ted těch 130 tis auto kvůli brzdám, Ford problém s těsněním pod hlavou, Opel a vznik požáru při tankování, Škodovka těsnění hlavy, serva, praskající okna.
To že při 60 tis odejde u BMW ABS, není vina automobilky, to samé když někomu odejde ložisko při 90 tis. Prostě to chce klid, je to jen výrobek nic víc nic mín. Klasický spotřebák. Pokud chcete aby bylo auto OK a některé části kontrolovány rengenem a motor několik hodin zaběhávan na stolici tak si kupte RR. Nicméně ani u něho neovlivnáte, že při 60 tis odejde ABS, který je od Bosche.... -
jenom par rejpavych poznamek:
to fidak> tricet let ze stolete historie je takrka jedna tretina.. ale mate pravdu, da se to vyjadrit zlomkem... :-)
to slavos> Bentley, Rolls Royce staci? :-)
jenom rejpu, nic si z toho nedelejte... po ctyrech skodovkach (1000, 100, favorit, felicie) jsem presedlal do HOndy Civic jenom proto, ze Skodovka dotahla ceny na mezinarodni uroven takovym zpusobem, ze jsem pri spocteni finalni ceny slusneji vybavene fabie polykal nasucho... ale jinak se mi to auticko libi - ovsem v okamziku, kdy za trosku poruznejsi motor se slusnou spotrebou, ctyri airbagy, abs atp. dam pul milionu.... -
« Re: Fabia Style
Ktore auta sa nekazia? Len na tuto otazku mi odpovedz pls. Isiel som 3 mesacnym Mercedesom na sluzobku do Amsterdamu, odislo nam tesnie, tiekla nam chladiaca kvapalina. Na 3 novych Hondach Accord 2.0iES odislo nieco na zadnej poloosi (kolegovia sa skoro zabili) asi po pol roku, na BMW ktore malo 60.000 km mi vypadavalo ABS a pri prudkom brzdeni sa to cele triaslo, na Oply Astra 2.0v6 odisla spojka po 5.000km a mohol by som pokracovat ... na Forde Scorpio po roku vyfucal freon z klimy do kabiny. Vsetky auta boli kupene ako nove. TAK KTORE SA NEKAZIA? Prezrad, rad sa poucim. Lebo to co pises je len cista teoria, ja sa snazim pisat z praxe. Foter ma staru Skodu 120GLS (r.v. 1978) a ked mala dva roky tak nam v Bulharsku odisla vodna pumpa. Asi sa nechcela vratit domov ;o))) -
« Re: Fabia Style
To Stavros: No to je ale blbost tenhle tvuj argument. Když to tak vezmu, Škodovka vyráběla výborná auta ještě dřív než před půl stoletím, zapátrej v historii... (něco jinýho je posledních cca 30 let totáče, je to ale pořád zlomek v té 100 leté historii, nezdá se ti?) BTW, s mojí 1,2 roky starou Fabkou jsem zatím neměl jediný problém. -
« Re: Fabia Style
hele slavosi to si spatne pochopil, jenom rikam, ze by to auto melo vydrzet o dost vic nez tobe, je pravda ze jsme v praci meli Feldu v nafte - mela najeto 50 000 byla uplne v haji, tak jsme ji vratili leasingovce. Ja jinak kupuju novy auto skoro kazdej rok. Ale proste mam spatny zkusenosti jenom se skodovkama. To tvoje auto se proste sype. Jako vetsina skodovek. ¨Nemuzem si preci myslet, ze automobilka, ktera zacla delat normalni auta pred 10 lety bude na stejne urovni nebo dokonce predci ostatni automobilky, ktere vyrabeji vyborna auta pul stoleti. -
« Re: Fabia Style
Len dodam ze 5 let bez siahnutia na auto je zase podla mna blbost. Ty mas to tvoje prvych 5 rokov v garazi? Boze ludia, vy ste totalne divni, ja to uz vobec nechapem, ved auto je na to aby sa znicilo, mne moje urcite nevydrzi 5 rokov, ved naco aj, skonci leasing a treba menit, bezpecnejsie, ekologickejsie a hlavne krajsie. Stale zijete v dobe ze auto musi vydrzat 10 - 20 rokov? To uplne vazne? Nechce sa mi tomu verit. -
« Re: Fabia Style
to slavos: Hele jak muzes napsat. ze si nemuzes stezovat, kdyz si furt v servise. To ze ti to opravi je uplne normalni, spis je strasny, ze u auta ktere ma vydrzet aspon 10 let slouzit si musel menit takovy dulezity veci. Spolehlivost znamena: ze mas 3 roky zaruku a i v te zaruce nemusis do toho servisu skoro vubec chodit. Proste novy auto musi vydrzet aspon 5 let bez sahnuti na nej a ne porad premejslet kde se co podela.Takze si ty skodovky vychvalujte a rikejte si jak vam to drzi v zatackach, ale je to blbost. -
« Re: http://www.autorevue.cz/Automobilka/F.asp?ARI=1158&CAI=2
:o))))))))))))) Davno som si niec takeho dobreho neprecital na internete. Aspon viem ze niesom sam * co mam Fabiu. To preto to v nasich krajinach tak zle vyzera ze je to tolko debilov co mame Fabie. :)))))))))))) Hufe, nedaj sa!!! -
« SDI-TDI
Je výkon 1.9SDI dostačující pro Fabii Combi?Sdělte mi prosím své zkušenosti.1.9TDI mi připadá brutálně drahé na Fabii.Peugeot 307 má nové 1.4HDi 68k v dobre vybave za 470tis.Hyundai(Elantra,Matrix) 1.5Di nebo 2.0Di Common Rail i klimou taky něco přes 400tis.Lepši povine ručení a záruky už má taky kde kdo 3roky jen ne Škoda(VW). -
« autorevue.cz
Standardní Fabia má velmi solidní a jisté jízdní vlastnosti a přitom je i dost pohodlná. Já jsem ale xxx maniak xxx toužící po ideálních jízdních vlastnostech a takové jevy, jako pokles přídě při prudkém brždění nebo náklon vozu v zatáčce, mně dokáží velmi snížit příjemný pocit z nadvlády nad vozem.
Pro člověka, jako jsem já, nedopravujícího se na dlouhé vzdálenosti, avšak jinak celkem zmlsaného různými technickými vymoženostmi moderních vozů, je malý, avšak plně vybavený vůz jediné rozumné řešení.
Poslední věc je spíše recesí a vztahuje se k názvu celého článku. Zadní štítek s typovým označením 1.9 TDI vystřídal jeho kolega s nápisem 1.4 MPI. To aby bylo na cestách (hlavně ve městě na semaforech) trochu srandy.
Toho člověka bych chtěl vidět! to musí být srandista s takovým obyčejným tuningem se vychvalovat. Víš co je to tuning?? asi ne to bys ses stěmi blbůstkami ani nezabýval. dát si tam tak hnusné kola orig. škoda mluví za vše. :-))))))
« Re: to all (esp. slavos)
Ja mam 50kw MPi a robi mi to od nova. Dokonca asi 2 krat (za dva roky) mi skoro zdochol motor na vonobehu, zacal sa dusit ale po 2-3 sekundach isiel dalej. Niekto to tu aj pisal, je to nejaka chyba v riadiacej jednotke ale nic vazne. Je to prose tak. A citit aj take mierne vybracie.