Škoda Fabia
spotreba teraz v zime:
mesto(do 10km): 9l - 10l
okresky: 5,8 - 6,5
dialnica: 6,9 - 7,5
inac si myslim, ze nic moc ta spotreba, uvidim ake to bude v lete.
Predtym som mal mazdu, a mam dojem, ze na tejto fabii okrem spotreby nic lepsie nie je, hmm az na cenu. -
To je zcela bezna vec u LPG s podtlakem. Neni dobre tenhle system davat do aut s plastovym sanim. Obcas se stane, ze se nasavana smes vzniti v nasavacim potrubi a pak ta rana (zpetny zaslech). Zpravidla odejde sani nebo vaha vzduchu atd. Ta protizaslehova klapka je jedine mozne reseni. Pote se musi v super stavu udrzovat zapalovani. (svicky, kabely atd.) Tedy nic noveho. -
« plyn
Mam fabii 1.4 na lpg,najeto 190000,mam ji od novoty a asi tak pri 150000 mi udelalo to ze jsem po nastartovaní pridal plyn ale nejak pedal nereagoval na velikost seslapnuti a po rozjeti se ozvala rana z motoru a pri jizde se ozival o klepani a bylo slyset jak motor strasne saje vzduch a moc to nejelo,prisel jsem na to ze praskl kryt vzduchoveho filtru ve spod, v servise mi rekly ze je to kvuly plynu,ze tama valy tlak,to jem jako automechanik nepochopil(co by tam delal)Asi za 10000km to udelalo znova,tak uz sem se nastval(ten kryt stal 1400kc) a udelal jsem si na boku toho krytu takovou klapku kterou ten tlak vyleti ven.Mely jste taky nekdo takovy problem??? -
« Re: Re: Re: Zimní gumy Baarum polaris 2
Wachn: Pneu posuzuji skutečně dle toho jak se chová na sněhu. Bydlím v Beskydech a denně jezdím po odhrnutých cestách i bez posypu. Na vysolené silnici jsou Polaris2 bez potíží použitelné. Škoda , že Debica nevyrábí rozměr na Fabii. Jinak ty kotouče začaly odcházet velmi rychle. Během posledních 2 000 km začal při brždění kmitat volant. -
"-- skrytý --" 09.02.05 06:18
« Re: Re: Zimní gumy Baarum polaris 2
PetrAT: Nenapsals, na jakém povrchu ty gumy posuzuješ. Já mám Polaris 1 a na sněhu nejsou špatné. Jinde už tak spokojen nejsem, to je pravda. K těm kotoučům, mám původní a najeto 54 tis. Kolik ještě vydrží neodhadnu. -
« Re: Zimní gumy Baarum polaris 2
S Barum Polaris 2 nemám dobré zkušenosti. Určitě jsou velmi dobré při brždění, ale záběr je vskutku zoufalý. Pro tuto zimu mám SAVA Eskymo a je stejně dobrá na brždění a citelně lepší do záběru. Kupoval jsem kus za asi 1400,- , ale určitě se dají sehnat levněji. Pneuservisy ji nakupují za asi 850,- . -
"-- skrytý --" 27.01.05 06:53
Palko76: Co znamená Wachn? To je dlouhá historie, sahající do dob střední školy. Wachn byl (mimo jiné) klub, který se později stal snad až kultem ;-) Jsi motorkář? Tak to máme vedle Fabie další společný zájem :P ...a právě před třemi lety jsem měl dilema - nová Fabia sedan nebo Honda CB 600 F Hornet. Potřeby rodiny zvítězily a na obojí jsem neměl :'-( Takže jsem zůstal u své Jawy 350/640.
Takže když jsme už jenom mezi krátkou a kombikem, taky bych volil kombi. Sám teď zvažuju výměnu (s těžkým srdcem) za kombika, když to klapne tak starší Octavia 1,6/74kW. Rodinka se mi rozrůstá... :roll: Ale moc se mi do toho nechce, teď vím co mám a u jetého auta je to vždycky troch risk. Uvidím co mi nabídnou a možná se na to vys... -
Wachn (co to znamená? :shock: ) :
díky za odpověď,nový auto chci každopádně,s ojetinama mám zkušenosti sice jen s motorkama,ale dost špatný,takže ojetinu nebrat :-!
Krátká vs. kombi:
no,momentálně kombika určitě nevyužiju,ale rozdíl mezi krátkou 47kw a kombikem 47kw je jen 15 000 kč,takže to bych volil asi toho kombika,časem se určitě využije.A co jsem se díval v testech,tak spotřeba je u krátké i kombíka stejná a kombík jede o 2km rychleji :shock: -
"-- skrytý --" 24.01.05 12:53
Big.T: No, jak už jsem psal někde níž, tomu 55kW se líbí ve vyšších otáčkách, tam to příjemně "táhne", zase při jízdě "na spotřebu" je víc "doma" ten 44kW. Z hlediska údržby tipuju 44kW jako míň náročný. Veselejší svezení je ale s 55kW - alespoň pro mě :P

ja momentalne jazdim na otcovej Fabii kombi 1,2 HTP 47kW. V lete sa nam s otcom podaril urobit rekord, ked sme jazdili prevazne mimo mesta v pomere 25 % mesto 75% mimo mesta a podarilo sa nam urobit premernu spotrebu 4,5 l/100km na cca 1200km. 8)
Cao Tiger