Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.02  21:57

« Re: Jéžišmaria -->Hřebenky s Fabii 1.4MPI

No, ona byla asi blbe obuta do nejakych michelinek. Proste stredni trida to neni, a za ty prachy, co chteji za normalni motorizaci napr. 1.9TDI nebo 2.0 apod, je to predrazene a i tak je tam vybava , no, k smichu. Nejsem nepritel znacky, ale ceny jejich produktu, zda se, uz davno neodpovidaji realite a jsou spise dokladem znacne setrvacnosti kupujicich a neutuchajici masaze zakazniku medii (zkuste napsat opravdu spatnou recenzi na fabii, kdyz mate jistou inzerci na zadni strane vaseho motoristickeho platku na dalsich 12 mesicu ). A najdete mi jediny motoristicky casopis v normalnim nakladu, kde ma zadni obalku stabilne nejaky jiny inzerent :-(
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.04.02  20:30

« Spotreba

Tak som tento víkend auto pekne zabehol. Pridal som k tej tisícke km ešte ďalších 1.500. Kombinovaná spotreba s prevahou bežných ciest a diaľnic je 7,0. Čo vy na to?

Inak musím povedať, že Fabia sedí na ceste skutočne veľmi dobre. Už som si na auto trochu zvykol a nakoľko dnes celý deň pršalo, tak som aj trochu testoval. Či v zákrutách alebo pri brzdení - super. Ale je mi ľúto, že na tú upravenú 44 kW verziu nemám. Ale keď ho stretnem, tak sa slušne uhnem na kraj, aby som nezavadzal.

• 00 Reagovat !

foto

14.04.02  20:30

« Výkon různých Fábií při určité rychlosti

A aby toho nebylo málo, spočítal jsem výkon různých Fábií v závislosti na rychlosti a převodovém stupni.

Věděli jste třeba, že

- všechny 1.4 táhnou stejně?

- 1.9SDI táhne kdykoliv hůř než 1.4MPI?

- 1.9TDI táhne líp než 1.4/74 asi o tolik, o kolik 1.4/74 táhne líp než 1.9SDI?

- 1.9SDI je sportovně laděná?

Docela mě některé věci překvapily.

Graf je na adrese (bez mezer):

http:// home.tiscali.cz/ cz259806/ fabia/ fabia.htm

Těším se na Vaše komentáře.
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.02  20:28

« Rychlost a otáčky

Pánové, trochu jsem se pobavil a spočítal jsem, kolik otáček je nutno točit s různými motory Fábie, aby rychlost byla 160 a 200km/h (samozřejmě - na pětku):

rychlost 160 km/h:

1.4/44/50: 4575 ot/min

1.4/74: 5083 ot/min

1.4/55: 4638 ot/min

1.9/74: 3249 ot/min

1.9/47: 3663 ot/min

rychlost 200 km/h:

1.4/44/50: 5719 ot/min

1.4/74: 6354 ot/min

1.4/55: 5798 ot/min

1.9/74: 4061 ot/min

1.9/47: 4578 ot/min

Spočteno je to pro standardní 185/60R14, na standardních 15palcích je nutno točit trochu víc a na standardních 165/70R14 trochu míň, protože mají menší/větší obvod.

• « 00 Reagovat !

foto

13.04.02  12:32

« Re: Evergreen - MPI44 - Motor excel

jv4: Zajímalo jaké bude u tvé Fábie zrychlení a pružnost. Až si to sedne tak to zkus změřit, ale poctivě, aby se to dalo porovnat( 0-100, 0-130, 80-120 na IV. a V. atd.). Ješté pár dotazů: Jaký máš tvar karoserie (kvůli hmotnosti)? Filtr je vložka nebo kit? Palivo předpokládám 95. Jinak MEt je OK mám od nich Feldu 1.6.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  15:01

« Re: Evergreen - MPI44

smarty> Vzhledem k tomu, ze otacky nad 4000 velmi lakaji :-), tak kolem 8. Ale pokud se s tim jezdi normalne, tak spis trosku klesla. Tak jak se dokola omila, pri stejnem jizdnim rezimu je nizsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  14:09

spotreba ?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  12:36

Jo, jo, pravdu dis.. Pokud si vezmes, ze 50kW je o 15000 drazsi a rozdil je temer neznatelny... O cenach 16V ani nemluvim. Myslim ze takhle to jede temer jako 1.4 100k s tim, ze mas 8V a tudiz i slusny zatah odspodku pro klidne pojezdeni. A rekl bych, ze v ME jsou profici (tedy hlavne profik :).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  12:27

Jo,tak se Ti omlouvám a myslím,že takováhle úprava má opravdu cenu a je to poznat.Huf je asi ještě o dost lepší,ale jsem rád,že tady někdo vsadil taky na solidní firmu a že jsem tady neplácal tak do větru,když jsem ME doporučoval.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  12:16

Uprava: hlava, vacka, sani (upravene z 50kW), ridici jednotka; cena: 22kKc
    + JR filtr +denzo svicky
    U koho: Motorexcel
    Subjektivne to jede oproti seriovce dost nesrovnatelne, zvlaste nad 4000 tis., kdy seriova umira, zatimco ted to teprve startuje.
    Do kopce (na 2. a 3. rychl.stup.) se Vectra 1.6 100k sotva drzi, oproti Fabii 1.4 16V jsem to nezkousel.
    Hufe: nezavid... (ano, tenhle prispevek byl skutecne adresovan prave Tobe, abys mel strach o svoji nej-fabii...)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  11:29

A kruci.Tipnul bych tak 220 km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  11:05

« to jv4

Hm... Tak to mi to asi natřeš :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  10:13

Tak nam o tom povez neco vic. Jaka uprava, u koho, za kolik atd. ....
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.02  09:52

« Evergreen - MPI44

Jakozto pravidelny ctenar teto rubriky myslim, ze je zahodno, abych poinformoval o tom, ze jsem si nechal poupravit fabii mpi 44.. A? Oproti serii Vytecny tah v celem rozsahu otacek, a od 4tis. zacina celkem slusne tahnout. Jeste ze mpicka nemaji omezovac na 200kmh :-) Takze celkove snad uplna spokojenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.02  14:28

« Re: Srovnání

Když se ale podíváš na bodové hodnocení tak tam ty rozdíly u "Fahrleistungen" jsou minimální, a na celkový dojem působí také zpřevodování, hmotnost vozu, rozložení hmotnosti na nápravy , koeficient odporu vzduchu, celkové chování vozu, atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.02  18:57

« test

Překvapila mně opět "špatná kvalita zpracování" Ibizy a potěšila výborná u Fabie. Ibiza mě vůbec i podle obrázků tak nějak zklamala.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.02  18:34

« Re: Srovnání

hmm, najlepsie je, ze vsetky tri maju jeden a ten isty motor - a pritom kritizuju Ibizu za lenivy motor a Polo ma ako prve plus uvedene "durchzugsstarker Motor" ... no co, holt nemecke testy nemeckych aut :)
  • 00 Reagovat !

foto

09.04.02  16:56

« Srovnání

Mrkněte se na autobild.de. Je tam srovnání Fábie, nové Ibizi a nového Pola. Článek má název Drei auf einer Plattform.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.02  14:33

« Re: to dabel

Huf: uznavam, ze Japovia su neosobni, ale ma to vyhodu: nekradnu sa ;). On the other hand, za neosobne povazujem aj nemecke auta s VW na cele. Aj Fabia alebo Octavia su velmi konfekcne (u nas urcite), uznavam, ze tuningom sa da nieco spravit, ale to asi u kazdeho auta. U Japov si ale nad vzhlad a brutalne silne motory cenim ine: SPOLAHLIVOST ;)) Bluedream: Nie, Opel nebol mladicka nerozvaznost (kua, tiez to musis hned bonznut :((( kamarat? kuprezak!!! ;)))), ber to tak, ze v tej dobe som schrastil dokopy ledva 50 litrov a za tie prachy to bola celkom dobra kupa. Na behanie po Blave ako studentske auto akorat. Btw. nechal ma 2x v stychu, nastastie vzdy pri Zlatych Pieskoch :-( Mazda predviedla, co dokaze Jap: rocnik 91, kupena v juli 2001 s 55ktm, za 9 mesiacov mala dalsich 35tkm a vzdy ma doviezla bez problemov. Lucil som sa s nou s tazkym srdcom :(((. Btw. co Ty na Nissana, od kupy som mu pridal uz 5tkm ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.02  14:28

« Re: vydlakov a jine...

Město nebo vesnice...to je fuk. Nedávno mě jeden " manažer " vykládal o jistém majiteli větší firmy a říkal :"........on to tak divně vede, on si teď koupil nové auto.....a Octávku !!! On, Majitel, a Octávku ...........!!! :-)))))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…