Škoda Fabia
"-- skrytý --" 14.04.02 21:57
« Re: Jéžišmaria -->Hřebenky s Fabii 1.4MPI
No, ona byla asi blbe obuta do nejakych michelinek. Proste stredni trida to neni, a za ty prachy, co chteji za normalni motorizaci napr. 1.9TDI nebo 2.0 apod, je to predrazene a i tak je tam vybava , no, k smichu. Nejsem nepritel znacky, ale ceny jejich produktu, zda se, uz davno neodpovidaji realite a jsou spise dokladem znacne setrvacnosti kupujicich a neutuchajici masaze zakazniku medii (zkuste napsat opravdu spatnou recenzi na fabii, kdyz mate jistou inzerci na zadni strane vaseho motoristickeho platku na dalsich 12 mesicu ). A najdete mi jediny motoristicky casopis v normalnim nakladu, kde ma zadni obalku stabilne nejaky jiny inzerent :-( -
Diamant 14.04.02 20:30
« Spotreba
Tak som tento víkend auto pekne zabehol. Pridal som k tej tisícke km ešte ďalších 1.500. Kombinovaná spotreba s prevahou bežných ciest a diaľnic je 7,0. Čo vy na to?
Inak musím povedať, že Fabia sedí na ceste skutočne veľmi dobre. Už som si na auto trochu zvykol a nakoľko dnes celý deň pršalo, tak som aj trochu testoval. Či v zákrutách alebo pri brzdení - super. Ale je mi ľúto, že na tú upravenú 44 kW verziu nemám. Ale keď ho stretnem, tak sa slušne uhnem na kraj, aby som nezavadzal. -
« Výkon různých Fábií při určité rychlosti
A aby toho nebylo málo, spočítal jsem výkon různých Fábií v závislosti na rychlosti a převodovém stupni.
Věděli jste třeba, že
- všechny 1.4 táhnou stejně?
- 1.9SDI táhne kdykoliv hůř než 1.4MPI?
- 1.9TDI táhne líp než 1.4/74 asi o tolik, o kolik 1.4/74 táhne líp než 1.9SDI?
- 1.9SDI je sportovně laděná?
Docela mě některé věci překvapily.
Graf je na adrese (bez mezer):
http:// home.tiscali.cz/ cz259806/ fabia/ fabia.htm
Těším se na Vaše komentáře. -
« Rychlost a otáčky
Pánové, trochu jsem se pobavil a spočítal jsem, kolik otáček je nutno točit s různými motory Fábie, aby rychlost byla 160 a 200km/h (samozřejmě - na pětku):
rychlost 160 km/h:
1.4/74: 6354 ot/min
1.4/55: 5798 ot/min
1.9/74: 4061 ot/min
1.9/47: 4578 ot/min
Spočteno je to pro standardní 185/60R14, na standardních 15palcích je nutno točit trochu víc a na standardních 165/70R14 trochu míň, protože mají menší/větší obvod.
« Re: Evergreen - MPI44 - Motor excel
jv4: Zajímalo jaké bude u tvé Fábie zrychlení a pružnost. Až si to sedne tak to zkus změřit, ale poctivě, aby se to dalo porovnat( 0-100, 0-130, 80-120 na IV. a V. atd.). Ješté pár dotazů: Jaký máš tvar karoserie (kvůli hmotnosti)? Filtr je vložka nebo kit? Palivo předpokládám 95. Jinak MEt je OK mám od nich Feldu 1.6.
« Re: Evergreen - MPI44
Jo, jo, pravdu dis.. Pokud si vezmes, ze 50kW je o 15000 drazsi a rozdil je temer neznatelny... O cenach 16V ani nemluvim. Myslim ze takhle to jede temer jako 1.4 100k s tim, ze mas 8V a tudiz i slusny zatah odspodku pro klidne pojezdeni. A rekl bych, ze v ME jsou profici (tedy hlavne profik :). -
« Re: Evergreen - MPI44
Uprava: hlava, vacka, sani (upravene z 50kW), ridici jednotka; cena: 22kKc
+ JR filtr +denzo svicky
U koho: Motorexcel
Subjektivne to jede oproti seriovce dost nesrovnatelne, zvlaste nad 4000 tis., kdy seriova umira, zatimco ted to teprve startuje.
Do kopce (na 2. a 3. rychl.stup.) se Vectra 1.6 100k sotva drzi, oproti Fabii 1.4 16V jsem to nezkousel.
Hufe: nezavid... (ano, tenhle prispevek byl skutecne adresovan prave Tobe, abys mel strach o svoji nej-fabii...)
« Evergreen - MPI44
Jakozto pravidelny ctenar teto rubriky myslim, ze je zahodno, abych poinformoval o tom, ze jsem si nechal poupravit fabii mpi 44.. A? Oproti serii Vytecny tah v celem rozsahu otacek, a od 4tis. zacina celkem slusne tahnout. Jeste ze mpicka nemaji omezovac na 200kmh :-) Takze celkove snad uplna spokojenost.
« Re: to dabel
Huf: uznavam, ze Japovia su neosobni, ale ma to vyhodu: nekradnu sa ;). On the other hand, za neosobne povazujem aj nemecke auta s VW na cele. Aj Fabia alebo Octavia su velmi konfekcne (u nas urcite), uznavam, ze tuningom sa da nieco spravit, ale to asi u kazdeho auta. U Japov si ale nad vzhlad a brutalne silne motory cenim ine: SPOLAHLIVOST ;)) Bluedream: Nie, Opel nebol mladicka nerozvaznost (kua, tiez to musis hned bonznut :((( kamarat? kuprezak!!! ;)))), ber to tak, ze v tej dobe som schrastil dokopy ledva 50 litrov a za tie prachy to bola celkom dobra kupa. Na behanie po Blave ako studentske auto akorat. Btw. nechal ma 2x v stychu, nastastie vzdy pri Zlatych Pieskoch :-( Mazda predviedla, co dokaze Jap: rocnik 91, kupena v juli 2001 s 55ktm, za 9 mesiacov mala dalsich 35tkm a vzdy ma doviezla bez problemov. Lucil som sa s nou s tazkym srdcom :(((. Btw. co Ty na Nissana, od kupy som mu pridal uz 5tkm ;)))