Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Evergreen - MPI44 - Motor excel
akoze aj ja si myslim, ze je tu az prilis vela neveriacich tomasov, resp. ze vase argumenty smeruju uplne inam ako by mohli, napr. ze to je fotene z natunenej hufovej 1.9tdi, a nie ze sa clovek hral vo photoshope, ze menil gumy za plaste s mensim obvodom, alebo ze sa za jazdy hral s elektronikou, preboha NACO by to robil :) -
Dohral jsem tam jeste dalsi obrazky, Imgp0253.jpg, 254, 255, 257, 259, 261 a Imgp0262.jpg (ten je full rozliseni). Obavam se, ze pro pravdu nemohu jiz vice udelati... Kdo si mysli, ze jsem pri kazdem stisku spouste taky sundal nohu z plynu, necht si to mysli dal.. Kdo si mysli, ze nejak manipuluji rucicky otackomeru a rychlomeru, necht zije ve svem blazenem domneni.. Velmi me bavi procitat tyto zabavne reakce, co si vsechno clovek dokaze vymyslet, jen aby to nebyla pravda! :-) -
Akoze ja som fotil z auta ked som soferoval, skoro som sa vykotil a to som siel len 55mph. Pri 200km/h by som radsej drzal volan obidvomi rukami. Siel som na mojej Fabii nieco cez 180km/h, prazdna dialnica, tiez trosku z kopca ale drzal som volant teda dost poriadne a dost mi stiskalo ritkou. -
"-- skrytý --" 15.04.02 14:27
chcel by som len vyjadrit pochybnosti nad realnostou toho obrazku... staci sa pozriet na tiene. Ale tacho 200 z kopca to moze vydat, to nepopieram. Keby to bol passat, tak tam by sa este dalo pri tej rychlosti mysliet aj na fotenie, ale vo fabii? :) -
Bylo to z mirnyho kopecka, noha je vsak na podlaze... A foti se to tak, ze v jedny ruce mas fotak a mackas spoust :-) Ja jen prilis nerozumim tomu, proc vsichni tak pochybujete - proc bych to proboha mel nejak upravovat? Muzete mi k tomu dat nekdo motiv?
-
11 L při rychlosti 200 km/h může být klidně pravdivých, avšak jen v tom případě, že jsi při mačkání spouště digiťáku povolil nohu :-). Rozhodně pochybuji, že by jsi dosáhl této spotřeby na rovince při udržování této rychlosti, spíš to vypadá na jasné zpomalování. Jinak se mi vynaložených cca 20kKč zdá jako adekvátní za toto poladění. Pokud motor najede alespoň 150t km tak to nemá chybu. Je jen velká škoda, že Škoda není schopna nabídnout v rozumné cenové relaci schopný motor k jinak poměrně zdařilému vozu a nutí tak kupující obracet se ke konkurenci. -
:-) To si fakt myslite, ze jsem kvuli tomuhle editoval 3-MPix obrazek? Pokud po tom skutecne touzite, nahraju tam plne rozliseni :-) Bohuzel nemohu za to, jestli se jiny motor na 200 dostane ci ne, stejne tak tezko ovlivnim to, co ukazuje pp (je to na 5. rychl. stup.)... Ale musim rici, ze me to potesilo - vivat 44kw!
-
« Re: Výkon různých Fábií při určité rychlosti
to Tomplee: Tvůj příspěvek je super. Z těch údajů je vidět, že v praxi mezi těmi motory až tak zásadní rozdíl není a bude hodně záležet jak ostře se bude s autem jezdit. Když někdo pojede jako prase, tak předjede ve vesnici i Porsche. Vyjímkou je 1,4 74kW ve vysokých rychlostech a naprostou vyjímkou je 1,9 74 kW. Pokud jsi vycházel při výpočtu grafů z firemních údajů, pak věz, že je třeba je brát s rezervou, např. TDI má ve skutečnosti asi 85 kW a 270 Nm, o to je její náskok před ostatními motory vyšší. Potvrzeno v praxi - při relativně nízké hmotnosti Fabie má na její dynamiku málokdo a to vše mimochodem při spotřebě nafty do 5,5l/100 km. -
to PR: Motor si myslim uz sednul - najel jsem s tim od te doby asi 4 tis. Karoserie je hatchback, verze comfort. Filtr je vlozka, palivo 95. Casem to snad i namerim..
to Tomplee: Otacky v praxi viz [odkaz] :-) Podle otacek by se dala urcit skutecna rychlost, ne tacho, nemylim-li se?
-
« to tomplee
To je přesně ono, co vystihuje chování auta na silnici, nebudeme li brát v potaz rozdíl v hmotnosti daný motorem a výbavou, a tak stejně subjektivními pocity řidiče, jenž má vžité nějaké provozní otáčky z dejme tomu jiného vozu. Takové grafy bych zavedl povinně prezentovat ke každému vozu a tak stejně udáje o výkonu na kg daného vozu. P.S. Zkus tam prosím ještě přiřadit Hufovu Fábii 1.9TDI s chiptuningem.