Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
Sprint 01.03.07 19:08
« Bez nadpisu
Částečně měl pravdu. Na podzim jsem si zástěrky taky koupil, tak vím jak to je.
Ty tři torxy opravdu problém nejsou, ale vrchní část zástěrky přidržuje u blatníku taková kovová spona, která se nasadí do jakéhosi plastu(aby se nepoškodil plech). Ten plast se zalomí a zástěrka se přichytne mezi podběh a blatník.
Krom toho, že je na to potřeba značná síla, se mi stalo, že ten plastík se mi při namačknutí pod blatník ulomil. :-(
Doma to určitě zvládneš, ale musíš dát pozor na to co jsem napsal. :-)
Je pravda, že jsem chvíli u toho zuřil. >:-[] -
Sranki 01.03.07 18:35
« Montáž prednej zásterky
Chcel by som na auto hodiť predné zásterky aby sa tak nezasierali boky. Týpek v servise mi po mojej otázke na cenu povedal, že s montážou stoji 600Sk. Povedal som mu, že si to nahodím sám, ale on že to asi nebudem vedieť. Pritom tú zásterku tam evidentne drží len pár skrutiek s torxovou hlavou.
Robil si ten týpek so mňa vrtulu a totálneho neschopáka alebo je problém aj niekde inde a montáž zásterky si vyžaduje nejaký super know-how a high-tech zariadenie? :? -
Vašek M. 07.01.07 20:50
« Bez nadpisu
No já nevím.. Mně vůbec Fabka nepříjde jako auto na dálnici. Když chceš jezdit často, tak by možná bylo lepší přemýšlet o něčem jiném-větším, vhodnějším pro vysoké rychlosti.
S tou mojí se sem tam na dálnici taky vydám a nic moc, jezdil jsem i s 1.4 TDI 55kW a taky žádný dálniční expres to není. Teď nemyslím jen výkon, ale taky jízdní vlastnosti a životní podmínky v autě při 130+ km/h.. -
« Bez nadpisu
Zdravím všechny,
hledám někoho, kdo mi může poradit ohledně motorů 1.4TDI ve fabii.
Zajímá mě jaký je ve skutečnosti velký rozdíl mezi 51kW a 59kW verzí.
Mám na mysli rozdíl v dynamice, spotřebě a zpřevodování.
Chtěl bych často jezdit po dálnici a současné HTP na to moc není 8-s
Zajímalo by mě, kolik motory točí třeba při 130km/h a tak.
Spotřebu bych na dálnici požadoval do 6l/100km. >:D
Díky moc -
« Re: Re:
To martin.hr:no i když to má najetých víc km se bát nemusíš,tyto motory mají životnost/jako koneckonců dnes všechny-pokud se náhodou něco nev...,ale to může i při 20 000km.../.Ono problém více najetých km je spíš v tom,že se musí měnit brzdy a nějaké další blbosti.
Co se týče najetých km znám případ kdy s autoškoly seat Cordoba s motorem 1.9 SDI byl v bazaru prodán s najetými 150 000 km ve skutečnosti 390 000km!! a byl během dvou dní pryč. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Ano je to tak. To uz se asi ani nedozvim.
Ale dulezite je, ze to auto jezdi dobre a vybava je taky docela v poho.
Jen me ten stav kilometru trochu rozcilil. Ale co, stanou se horsi veci:-) Kdyz do toho auta ted dam nove brzdy a vymenim ty nejdulezitejsi kriticke polozky, alespon budu vedet presne, v jakem stavu to auto je a ze se na nj mohu ve vsem spolehnout:-)

A 200 v servise jsem dávat nechtěl+benzín na cestu tam :D