Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

26.04.05  09:46

« Fabia 2,0

tiang: S Fábií 2,0 zkušenosti mám
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.05  17:25

« prehliadka po 60.000km fabka 1.4 44kw

kolko ste platili za 60tkm prehliadku?
    tu v servise mi oznamili, ze od 7.000 vyssie podla toho co sa bude musiet menit, ale zda sa mi to trosku moc :)
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.05  14:29

« Fabia 2.0

Chtěl bych se zeptat, jestli tu někdo má zkušenosti s fábií 2.0 :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.05  07:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letní pneu pro Fabii 1,2

andree_cz: Tak zájem by byl, ale zatím jsem se moc nepídil po okruzích, protože.....Brázdič to řekl za mě. :*) Jinak motokáry jsem zkoušel a nenadchlo mě to protože to byly naprosté vraky za 100,- na 5 minut, takže žádný motoristicky sportovní zážitek. Jinak jak říká Mitsi, ty gumy bych dokázal obětovat (jsou u konce životnosti), ale ty brzdy...co je "fading"? Vadnutí? Mluvme (pišme) česky ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.05  23:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letní pneu pro Fabii 1,2

Wachn: No, jen tak si tam prijet to asi ne, spis se poradaji ruzne akce typu skola smyku, nebo pujcovani motokar, okruhovych aut atd. Myslim si, ze na internetu se dozvis vse potrebne kdyby jsi mel zajem. Problem je ten, ze to jaksi neni zadarmo....v nasi republice neni jenom Brnenskej okruh.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.05  16:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letní pneu pro Fabii 1,2

Před pár lety jsem byl pozván jenou firmou na Brněnský okruh. Měli ho pronajmutý na pár hodin jen pro sebe. V tu dobu jsem měl Peugeot 605 3.0 SV24 cca 200PS a tudíž jsem dojel s přehledem jako první. Gumy ale dojely do Prahy a musel jsem je vyměnit. Většina mých soupeřů jela s Almerama a Golfama, což byly v tu dobu jejich firemní vozy. Jinak jsem nic kromě gum neoddělal. Taky jsem ale nemusel drtit auto nijak nadoraz, poněvadž jsem celkem brzy všechny setřásl. Vlastně to byla srabárna, ale horším autem jsem v té době nedisponoval a nečekal jsem že na startu žádné pořádné auto nebude. S Fabkou 1,2 bych se styděl jak malý kluk :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.05  15:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letní pneu pro Fabii 1,2

Pokud se na okruhu v Brně svým autem skutečně svezeš a pojedeš opravdu na doraz, pak velmi rychle zjistíš, že kritickými místy běžného sériového auta jsou především brzdy a pneumatiky: Až to po několika málo kolech vzdáš pro "nepoužitelnost" brzd (v důsledku totálního "fadingu"), vystoupíš a prohlédneš si stav předních gum, tak se doslova zhrozíš! O ostatek (motor, převodovka atd.) strach nemám.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.05  14:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Letní pneu pro Fabii 1,2

andree_cz: Fakt si myslíš, že když se do Brna přiřítím s úplně normální Fábkou v sedanu, tak nikomu nepraskne od smíchu bránice? Vždycky jsem si myslel, že na okruh jezdí jen "tuňáci" a nebo prostě už z výroby sportovní auta. To se mi nechce věřit, ale nikdy jsem na takových jízdách pro veřejnost nebyl, tak nevím. Jezdíš do Brna? A co myslíš, že by mi profík provedl s autem? Zrušil gumy, brzdy, spojku, motor? Hm, asi jo. :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.05  12:27

« Re: Re: Re: Re: Letní pneu pro Fabii 1,2

Wachn: Ja si myslim, ze jet na okruh s Fabkou 1.2 v kombajnu je v pohode...kdybys ji pujcil ale nejakymu profikovi tak verim, ze bys dost zplakal nad vydelkem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.05  06:30

« Re: Re: Re: Letní pneu pro Fabii 1,2

andree_cz: Ale jo, beru, že za 1500,- nekoupím sportovní pneu (všiml sis, jak jsem poslušně vypustil slovíčko "ryze"?), šlo mi o to názorně (obrazně) vysvětlit způsob hledání optimálních gum. Taky nepředpokládám, že by PetrAT jel s Fábinkou 1,2 na okruh >:D I když se přiznám, že bych si to rád vyzkoušel se svým autem, ale nějak si nejsem jist, jestli by někoho netrefil šlak, kdybych tam neohroženě kroužil s rodinným autem (ale mám aspoň Denso Iridium svíčky - HEČ) >:D Co myslíš?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.05  18:15

« Re: Re: Letní pneu pro Fabii 1,2

Wachn: S tou kilometrovou vydrzi ryze sportovni ( s timto slovickem bych v teto kategorii opravdu hooodne setril )pneu bych si dovolil nesouhlasit...zkus si na okruhu spocitat kolik kol ti vydrzi normalni pneu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.05  10:16

« Re: Sporeba Fabia

Ja som mal asi 2,5 roka Fabiu 1.4 mpi 44kW a nejazdilo sa mi s tym zle. spotrebu som mal ale okolo 7.5L. maximalka podla tacho 175 a netrvalo to dlho kym sa na tu ruchlost dostala. Po 2 rokoch som si nechal urobit tuning (hlava valcov, ventily, vacka, lepsia retaz, zmena hodnot vo FW), vyslo ma to 30.000 SKK, vykon 66kW, maximalka sa zvysila na tacho 190, spotreba sa nezmenila.
    myslim, ze fabia nie je zle auto, v roku 2001 nemala v tom segmente konkurenciu, dnes je to uz ale inak, faceliftovane polo vyzera super, clio je za vybornu cenu, dobru cenu ma aj C3.
    myslim, ale ze fabiu vzdy zachrani kombik, dost prakticke auto za tu cenu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.05  08:00

« Re: Letní pneu pro Fabii 1,2

Takže obligátní odpověď: Záleží, co od té pneumatiky očekáváš. Měl by sis říct, že třeba: Chci najet co nejvíc km nebo chci aby byly ty gumy co nejtišší atp. Každá z těchto vlastností je však na úkor nějaké vlasnosti jiné např. na ryze sportovní pneumatice nenajedeš hodně km atd. Pokud hledáš nějaký ten rozumný kompromis, tak si myslím, že ten třeba ty Barumky splňují. S Debicou ani Savou na autě zkušenost nemám. Se Savou na motorce vynikající zkušenost, moc sice nevydržela, ale držela jak přibitá a o to šlo především.....
  • 00 Reagovat !

foto

06.04.05  23:17

« Letní pneu pro Fabii 1,2

Poraďte co vzít. Předpokládám s cenou 1500,-/ks. Máte zkušenosti se Savou a Debicou? Na Barum a Matador jsem slyšel kritiku, ale nedokážu posoudit zda oprávněnou.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.05  16:59

« Re: Re: Sporeba Fabia

Cau,
    co sa tyka spotreby to je naozaj pravda s tymy 4,5 l/100km, ale je pravda ze podiel na tejto spotreba mal prevazne otec, ktory malokedy roztahuje auto. Fabku prevazne prevetravam ja a takuto spotrebu som este nedosiahol, pretoze nechcem ako si spravne poznamenat aby nam auticko zlenivelo aspon ked ho este pouzivam aj ja. Ked ho prevetravam tak ho povytacam do 3500-5000 otacok nech mam aky taky pozitok z jazdy hoci je to slaby agregat.
    Len jedna vec ma v poslednej dobe stve, ze som skusal kolko vytiahne Fabka a akosy tahala len na 140km/hod, asi by trebalo ist vyskusat aj dialnicu. Len dufam, ze ked sa tam stane na mna nezablika cierny VW Passat V6 >:-[]
    co sa tyka agregatu nemal by byt este lenivy lebo nema este ani 2 roky.
    Cao tiger
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.05  13:04

« Re: Sporeba Fabia

Hmm, číslo je to pěkné, ale to jste snad museli vztyčit stěžeň s pořádnou plachtou a jezdit jen po větru ne? :shock: Ale jo, třeba to jde, ale požitek z jízdy nic moc co. Taky jsem kdysi "honil" spotřebu, ale už mě to přestalo bavit a navíc si myslím, že to není moc zdravé pro motor - nikdy to nevytočit, dávat bacha na plyn... Pak si to auto zvykne jen na lechtání a pořádně nejede.
  • 00 Reagovat !

foto

25.03.05  11:59

« Sporeba Fabia

Caute,
    ja momentalne jazdim na otcovej Fabii kombi 1,2 HTP 47kW. V lete sa nam s otcom podaril urobit rekord, ked sme jazdili prevazne mimo mesta v pomere 25 % mesto 75% mimo mesta a podarilo sa nam urobit premernu spotrebu 4,5 l/100km na cca 1200km. 8)
    Cao Tiger
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.05  22:40

« Loketní opěrka

V nových Fabiích je prý změněný otvor pro uchycení loketní opěrky, už není obdélníkový, ale kulatý! Je to tak?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.05  16:07

« Re: spotreba

1,2 HTP 47 kW Celoroční průměr 6,9 L/100km
    Najeto 46 000 km
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.05  16:26

« spotreba

mam 1.2 47kW
    spotreba teraz v zime:
    mesto(do 10km): 9l - 10l
    okresky: 5,8 - 6,5
    dialnica: 6,9 - 7,5
    inac si myslim, ze nic moc ta spotreba, uvidim ake to bude v lete.
    Predtym som mal mazdu, a mam dojem, ze na tejto fabii okrem spotreby nic lepsie nie je, hmm az na cenu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…