Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  12:09

« to Viados

Máš recht. Mně to ale žíly netrhá, to snad chápeš. ATXovi na 100% taky né. Vždy budou lidé, kteří něco nemají, neb to mít nemohou a tudíž závidí a pomlouvají snad i ve snaze tomu nakonec uvěřit.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  12:07

« to RV

Brzdí to už výborně. Brzdivost je subjektivně o dost vyšší. Hlavně při plném záhulu mají stále stejné vlasnosti.

About ladao - beru na vědomí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.04.02  12:06

« Re: To Viados

Hezký, ale proč je kruci v tom titulku můj nick? Já ATX-ovi nic nevyčítám, nebo snad máš pocit že jo???
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  12:06

« to mráček

22x256mm
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.02  11:53

« to Huf

Ty kotouče vypadaj pěkně.Jak to brzdí ?
    P.S.Zkus se nenavážet se do Ládi poukazováním na jeho (im)potenci.Mně je ostatně neznámá a myslím,že i Tobě.Je to pod úroveň.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  11:50

« to Huf

Hufe a jaky maji ty kotouce prumer?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.04.02  11:49

« Re: To : oddie

Mne se zda, ze to tady je zatah na ATXe jako tehdy na autorevue.cz zatah na Hufa. Na autorevue prispevky par jedincu mely IMHO jediny smysl: dokazat, ze Huf je vul, ze si koupil fabii a navic diesel a hlavne dosahnout toho, aby se jim Huf verejne kal a rekl: "Jo, jsem vul, lituju toho, vy jste chytrejsi." To by zjevne (na chvili) uspokojilo jejich zamindrakovana ega.

Tady se zase nekteri snazi prinutit ATXe rict: "Jo, uznavam, jsem uplnej lempl, kdyz nedelam ten jedinej spravnej vopravdovej tuning podle vasich predstav." Jak dlouho budete onanovat, az to rekne? Neni snad uplne jedno, ze dela jen chiptuning? Vzdyt to rika soustavne a od pocatku, ze atmosferaky nedela, na strankach ma seznam toho, co dela, a pokud vim, tak nepodvadi, tak vo co go?

• « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  11:27

« to hasič

Tak tohle je za 100bodů. Fakt dobré. A přitom tak lehké... Pod to se klidně elektronicky podepíšu ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  11:23

« Re: to luf

vykon=praca/cas, cize cim viac prace vykonas za nizsi cas, ty vacsi mas vykon. praca=sila*draha. Cize vykon je (sila*draha)/cas. Sila je vlastne tocivy moment(dosadeny v zakladnej jednotke, cize N a samozrejme na pake 1m), draha je tym padom obvod kruznice s polomerom 1m vynasobeny poctom otacok za 1 sekundu. Ked to cele dosadis, tak dostanes vstah pre vykon=(otacky motora za jednu minutu/60[tym dostanes pocet otacok za sekundu])*2*PI*r[r=1m]*tocivy moment[je to vlastne sila na metrovej pake], ked to cele pretrases, tak dostanes vykon=(ot/min)*(toc. moment v Nm)*0.104719753 alebo vykon=(ot/min)*(toc. moment v Nm)/9.549, vykon tym padom dostanes samozrejme vo wattoch, ak chces kW, delis to 9549, je to fyzika zo zakladnej skoly
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  11:11

« to ladao

Nikdo Ti nebere, že umíš ladit motory o stáří ne nepodobnému Tvému vlastnímu. Třeba Ti to jde i moc dobře. V čem já vidím problém je ta věc, že Ty jsi klasický garážový kutil, kdežto Michal Naď je podnikatelský subjekt, jehož prvořadým cílem je tvorba zisku a uspokojení potřeb zákazníků.

Marketing je pojem, který se 99.9% Tvé generace zdaleka vyhnul a je proto zcela pochopitelné, jakým směrem se ubírá Tvé myšlení.

ATX prostě viděl situaci na trhu a zvolil cestu, jakou zvolil. Jelikož spadám do skupiny, která tvoří převážnou část jeho zákazníků, tak musím přiznat, že vyplnil díru na trhu celkem solidním spůsobem. Nabízí totiž to, co v současné době lidé mající peníze (a tím pádem také novější nebo úplněnové vozy), po tuningu vyžadují. Ne kompletní přestavbu, ale snadné a rychlé zvýšení výkonu, zlepšení jízdních vlastností, zlepšení zvuku atd...

Jaký si myslíš, že je poměr mezi prodanými úpravami TDI (chip + sání) a MPI (Motorexcel a jiné "prvořadé" tuningové firmy)? Pokud nejsi slepý, tak záhy pochopíš, proč Michal dělá tu první variantu.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  10:56

« Re: to luf

To neni odvodenie, skadial sa zobrala ta spanielska konstanta 9549? Vzorec je mi uplne jasny, ale ked som si ho odvodzoval, vysla mi konstanta uplne ina. Kto tomu rozumiete? Ja som sa s fyzikou prestal zaoberat pred 7 rokmi, je mozne, ze mam niekde chybu.
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.02  10:50

« to jv4

Trocha isnspirace, abys měl motivaci, která bude mít zas následek zlepšení jízdních vlastností Tvého vozu.
    www.mujweb.cz/www/hufnagl/montage/index.… />
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  10:49

« to ladao

Moc to prožíváš :o)

Ty musíš v práci dělat velké *, že máš tolik času se rozepisovat ;o)

Kdybys dělal 2 *, měl bys 2x víc peněz a nemusel bys látat Pepina po večerech na úkor manželčiny spokojenosti ;o)

Pokud Tě ale toto zde uspokojuje víc, jen si posluž ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  10:31

« Re: To : oddie

Pokud si někdo dá názvu AUTOKOMPLEX a propaguje jak je tunigová firma, tak si představuji já pod tímto pojmem firmu, která tedy zvládne víceméně jakýkoliv tuning a ne jen prostý čiptuning+ty vačky a výfuky. A jako takový se ATX ze začátku jevil. Proč se tedy takovým "náročným koníčkem" jako je tuning škodovek živí jiné tuningové firmy jako MotorExcel, Cimbu apod. oni snad nemusí vydělávat a myslíš si, že nemají zájem o tyto úpravy ? A proto otázka jestli to ATX neumí nebo jen nedělá. Správná odpověď je pro mne pořád A protože to neumí, toť můj názor. A k tomu tuningu mého současného motoru 1100 který mám současně ve svým autě. Z takových 80% jsem si ho udělal sám podle toho jak se co ocení tím %. Mechal jsem si dodělat vyvážení a doleštění ojnic, snížení hlavy a převrtání na větší ventily a tvrdá sedla. Ostatní se dá s trochou potřebného vybavení jak jsi popsal, zvládnout podle návodů na ůpravy motorů Škoda pro závodní účely. A pokud mi uvěříš, tak věz, že motor točí v pohodě 7 000 a krátkodobě ho vytočím na 7 500. Tak že si myslím, že něco o tuningu motorů Škoda OHV vím a něco taky umím. O tom motoru co jsem psal bude jiný kafe bude to 1560 z Fabie a na to už mé vybavení nestačí, takže můj podíl na práci na takovém motoru by byl asi tak 20%, stačí ti to takhle ? A vůbec pořád nechápu o co vám jde, jen jsem několikrá polemizoval s ATXem na téma jeho úprav a za to mám být tady veřejně kamenován, protože mi někdo nechce nebo neumí vyvracet mé argumenty. Když to nechce dělat, ať tak činí jinou formou a ne ubohým zesměšňováním, vždyť si ani možná dost dobře neuvědomuje jak si sere do vlastního hnízda a odhání si tak potenciální rozumné zákazníky. Já mu je v žádném případě odhánět nechci, ale když někdo dělá nějaké úpravy a nemíní o těch věcech rozumně a věcně diskutovat, tak to činí sám. UF a zase je tady elaborát jako sviňa, ale ono to člověku nedá a musí reagovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.04.02  09:21

« Re: To :ATX

No, hezky se tu ostřelujete, jen co je pravda...

to ATX: zajímavá otázka, to vzdělání v oboru. Pochlubíš se, nebo si to necháš pro sebe?

to Ladao: nechápu, proč se tak urputně dotazuješ, jestli umí tuning motoru (a nikoliv jen chiptuning). To na tom tak záleží? Podívej, na chiptuning potřebuješ počítač s příslušným programátorem pamětí, slušnou páječku a trochu šikovný ruce. Pak to chce nějakou důvěryhodně vypadající dílničku a můžeš vesele fungovat. Potenciál zákazníků je značný, přidaná hodnota velká. V dílničce můžeš k tomu nabízet i výfuky, podvozkové díly, i výměna vačky se zvládne. A pořád jde o jednoduché věci, o které je velký zájem a které vydělávají.

Oproti tomu těžké úpravy motorů vyžadují o hodně dražší vybavení - srovnávačku hlav, brusku na vačky atd. Sice to můžeš někam zadávat, ale to je taky opruz. Celkově, je to spousta práce za málo peněz, zájemců o takové úpravy minimum, návratnost investice tedy skoro žádná...

Mám z tebe, Ladao, občas dojem, že stejně jako hodně lidem z tvé generace ti dost uniká, že práce musí člověka především uživit. A myslím, že ATX-e ta jeho současná firma uživí slušně. Proč by se tedy vrhal do nějakých experimentů s pochybnou návratností? Leda tak jako náročnej koníček...
    Ptáš se, jestli by to uměl? Já ti odpovím za něj: s odpovídajícím vybavením by to uměl každej zručnej mechanik, pokud by měl dostatek informací. Uměl bys to i ty, upravit si ten svůj motůrek, a přesto sis tu úpravu někam zadal. Tak proč se takhle ptáš?

• « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  08:33

« Re: To :ATX

Dost nechápu,proč se do sebe vzájemně pořád navážíte a nevím kdo to začal a ani mě to nezajímá.
    To ATX:Ono je docela složitý dostat právě z toho primitivního motoru nějakej výkon.A taky potřebuješ nějakej hardware a asi víc než na pouhou výměnu dílu od Kerschera,kterýho máš za sebou ty.Zdá se mi,že na Láďův příspěvek jsi reagoval dost nepřiměřeně a připomněl už výš zmíněnou husu.Jinak si myslím,že máš solidní firmu a nikdo si snad neztěžoval.Nechápu tyhle žabomyší války.
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.02  06:52

« To :ATX

1/ Ládínek na tebe prdí od té doby, co jsi odmítl poskytnout graf Hufovy fabky ze slovy, že jsi mi nic neslíbil 2/ je vidět, že mne znáš víc než kdo ostatní 3/ jsi neodpověděl ani na to jaký máš vzdělání v oboru 4/ nikdo dále neví jestli ovládáš tuning motoru(nikoliv jen chiptuning) 5/ proč neinzeruješ tř. v čásáku Autosport-tunig, když jsi taková renommovaná tuningová firma ? 6/ to čerpadlo jsi vzpomněl ty ve tvé rubrice, tak zapátrej v paměti, tedy jestli náhodou nemáš silnou sklérózu jako obyčejně ty namyšlenej brněnskej ubožáčku. Doposud jsem se sdržoval silnějších slov, ale koukám že musím přitvrdit jako luf.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.04.02  21:41

« Re: Výkon různých Fábií při určité rychlosti

Tie točivé momenty na kolesách pre jednotlivé motory a prevodové stupne som tu počítal ja.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  19:43

« Re: To hasic; Re: Výkon různých Fábií při určité rychlosti

Jo, to beru.

Já jsem odečítal baj voko z těch škodováckejch grafů, takže to je dost krutá nepřesnost. Přesnější průběh točáku/výkonu jinak pro tolik verzí nemám. Takže moje čísla jsou jasně dost s rezervou.

Ale abyste neměli pochyby o způsobu výpočtu, na tu stránku jsem ještě přidal tabulku s čísly a postup výpočtu.

[odkaz]

To autokomplexcz: Hufovu Fábku nezahrnu, protože bych potřeboval aspoň hrubý průběh točáku a/nebo výkonu, nejenom maxima. Ale zajímavé by to určitě bylo.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  19:41

« To Huf, Re: to Tomplee

Jak jako teorie, to myslíš, že jsem nikdy nezkusil různá kola? Che, he. Rozdíl plech/lité kolo jsem teda nikdy vskutku nepozoroval. Ostatně, když tak přemýšlím, pozoroval, ale připisuju to tomu, že na tom plechu jsou zimní pryže.

Když už mluvíš o testování, rád bych věděl jak jsi otestoval tu pevnost a ten lepší odvod tepla, ty praktiku. To jako že ti to míň pružilo a rychleji oživly brzdy?

To all: asi máte s těma plecháčema pravdu (ovšem ET lze vybírat i u nich).

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…