Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

03.05.02  14:56

« porucha

Necelých 14dní před koncem záruky mi zkolabovalo servořízení, přesněji nějaký snímač čehosi. Hned to opravili, bylo to rychlé a bezbolestné a zadarmo. Jen mě napadá, že po záruce by mi to asi vadilo ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.02  14:44

« to T.V.

Jo jo, to už je stará věc. Klíčové slovo v tomto případě zní: "provize" ;o(
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.02  10:59

« T.V. informuje: 6,5 miliónů ha takové drobné

Přestože se již v České republice vyrábí luxusní automobily české značky např SUPERB, reprezentovat v zahraničí nás budou vozy německé. Česká vláda vypsala výběrové řízení na dodávku 15 nových automobilů pro své velvyslance, a do finále se dostala Škoda, BMW a Mercedes-Benz. Zdálo se být jasné, že v rámci posílení image budou Českou republiku reprezentovat diplomaté v automobilech naší výroby, opak je však pravdou. Tendr vyhrála nejdražší nabídka od BMW, které nabízelo jeden vůz řady 5 za 1,31 milionu korun. Mercedes-Benz si jeden automobil třídy E cenil na 1,09 milionu korun a Škoda Auto chtěla za jeden Superb 880 tisíc korun. Za 15 aut tedy nakonec zaplatíme 19,7 milionu korun. A jaký je důvod výběru nabídky o 6,5 milionu korun dražší než té mladoboleslavské? Škoda Auto nemá servisní zastoupení ve třech z patnácti hlavních měst států(Lotyšsko, Alžírsko a Pobřeží slonoviny), kam budou vozy putovat. Tím prý automobilka nesplnila podmínky soutěže. Vratislav Kulhánek, předseda představenstva Škodovky, k tomu řekl: "Proč nás vyřadili rovnou, nechápu. Servis bychom zařídili přes koncern VW nebo jsme mohli dodat vozy do těch dalších dvanácti zemí. Nikdo se s námi už nebavil". Jak se zdá, sociálnědemokratické proklamace o podpoře a posílení image naší země byly opět jen mluvením do větru. Stejně, jako se nakonec vládě ČSSD nelíbilo jezdit v prodloužených Octaviích, o nichž se pochvalně zmiňoval sám premiér, tak ani tentokrát, kdy jde o mezinárodní prestiž, neměla česká automobilka šanci. A že nás to bude stát o 6,5 milionu korun víc? Tak nad takovými "drobnými" se asi nikdo z vlády nepozastavuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.02  08:26

« Re: Brzda

No me ma ATX callnout taky jsem si chtel ze srandy zmerit moji tzv. 101 PS fabku...

Neznate nekdo sajt kde jsou rozsahlejsi testy letnich PNEU nez 3 znacky a jeden typ a rozmer od ni? :-) DIKY
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 02.05.02  21:10

« Brzda

Chcel by som sa opýtať, kde v ČR sa dá natrafiť na nejakú pomerne presnú motorovú brzdu. Prípadne či je aj niečo na Slovensku alebo aspoň v okolí Brna.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 30.04.02  20:49

« Re: Autoanténa

Mám rádio JVC a napájaciu výhybku som samozrejme inštaloval. Káblik som zapojil a nezdá sa mi, že by bol príjem nejaký otrasný (zrejme to funguje). Je proste len horší, než bol vo Felicii opatrenej rovnako predzosilňovačom, ale napájaným po samostatnom vodiči. Preto ma zaujíma, či je to u Fabií bežný jav, alebo mám pátrať po závade.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.02  20:17

Měl jsem to několikrát rozdělaný při montáži hansfree sady, takže: Anténní pedzesilovač je jednoznačně napájen po koaxu a to přímo z originálního rádia (mám MS402). Jestliže je instalováno jiné rádio, které nemá při zapnutí na anténním koaxiálním vstupu 12V, je nutno předřadit do kabelu k anténě phantomové napájení. Jestliže se tohle napájení nezapojí, je příjem ještě horší než z antény bez předzesilovače.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.02  09:07

A zkusil jsi to rádio bez napájecí výhybky ?
    Totiž problém muže být následující:
    Nevím přesně jaká anténa je ve fabii, ale u VW jsem kromě antén s GSM nebo GPS viděl i antény s napájením předzesilovače extra, samostatným kabelem.
    Takže jestli je tam tahle, tak ta napájecí výhybka nemá smysl.
    Jestli je to normální předezesilovač s napájením po koaxu a už tam jedna napájecí výhybka je, tak tam způsobuje útlum navíc, a napětí se nedostane přes kapacitu v ní k anténě.
    Hele, já nahodim kontakty v servisech, a zeptám se, co tam vůbec je a dám vědět co nejdřív.
    Mimochodem jsem tam měl nějaký šajz rádio a všechno fungovalo normálně včetně kufru i bez vycvakávání kablíků z konektoru.
    Dostat se na tu anténu ze spoda znamená vyhodit obě gumy v zadních dveřích, shodit horní držadla, shodit pásy, sundat horní střední a aspoň povolit oba boční zadní kryty, který jdou blbě.
    A pracovat opatrně aby se ten strop nepolámal=nebyl vrásčitý.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 29.04.02  18:16

Samozrejme. To isté!
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.02  10:38

Rozebírání stropu pro vyndání antény je docela delikátní záleľitost.
    Zkusils jiný prut ?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 28.04.02  20:18

« Re: Taky vám vadí sundavání antény

No do umyvárky sa zase tak často nechodí, tak v tom nevidím problém. Navyše odkedy mám nové auto tak do umyvárky nechodím. Umývam iba ručne. Ale anténu dávam dole každý deň v práci a bohužiaľ aj pri výjazde z garáže. Je o nejaký cm nižšia, než vrchantény.
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.02  18:59

« Taky vám vadí sundavání antény

v myčce?
    Co s tím?
  • 00 Reagovat !

foto

27.04.02  15:19

« filtr KN - prodej

! prodám sportovní filtr K&N v kitu! pro Š. Octavia, VW Golf IV.... - motor 1.8T - nevhodnej dárek - koupeno 23.4.2002 v Praze - nyní cena 3000Kč , kdo má zájem ať se prosím ozve na tel.č. 0732/848417 nebo na mejl 43.21@seznam.cz - určitě se dohodneme, třeba formou dobírky!!!
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 26.04.02  19:04

Lu, plne s tebou súhlasím. Presne na to je predzosilňovač. Nemá niekto predstavu, ako sa dá rozobrať strecha a sprístupniť predzosilňovač? Skúsil by som pred ním zmerať napájanie po kábli.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.02  15:07

Já mám pocit, že dobrým ukazatelem sesouhlasení rádia a antény jsou dlouhé vlny. Pokud jsou k dispozici na rádiu a přesto nehrají, je třeba vyměnit předzesilovač. Doporučuji se obrátit na dealery přímo rádií (Sony ?). Ti by měli mít jasno......
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.02  08:38

Anténní předzesilovač je u Fabie umístěn přímo na střeše u antény a je určen především pro krytí ztrát ve vedení. Nevěřím proto, že by výměna vedení přinesla výrazné zlepšení.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 25.04.02  19:41

« To vencax

Ešte stále si nám nenapísal, ako jednoducho sa dá dostať do Fabie s centrálom. Rád by som to vedel, a myslím, že nie som sám. Všetci chceme mať bezpečnejšie auto.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 25.04.02  19:27

U nas v KE akosi rakuske stanice prijimat nemozno. Ale v praxi to pocitujem tak, ze na miestach, kde vo Felicii bol prijem zhorseny, tak vo Fabii je este horsi a v beznej mestskej premavke sa castejsie objavuje take chvilkove zasumenie sposobene budovami. Preto by ma zaujimalo, za aky kabel ten originalny vymenit. Ja som si totiz (asi vdaka vybornemu prijmu vo Felicii) velmi zvykol. Navyse tam hlasia aj kde meraju.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.02  11:55

« 3 smarty

Ne, v pophodě. Jen jednou zapružil při najíždění ke kámošovi do garáže. Vydrží ale evidentně hodně ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.02  10:13

inak prijem stanic mas dobry ? (t.j. ci napr. v BA chytas dobre rakuske FM stanice a pod., ale signal ti casto vypadava aj pri tych staniciach a na tych miestach, kde by fakt vypadavat nemal ?). To by sa trochu podobalo situacii u mna (ale nie je to nic hrozne a ja zas radio moc nepocuvam). Este by to teoreticky mohol byt aj kabel k antene... Vymena orig. antenoveho kabla za poriady je jedna z veci, ktora sa na autohifi-weboch/navodoch zvykne odporucat ako druha hned po vymene orig. repro kablov.... tak neviem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…