Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Fabia vs. Polo
to mfilip: S tím clem jsem to nevěděl. Co se týče silný koruny, tak to je teď taková oblíbená výmluva. Koruna sice posílila ale.... Práce je u nás i při současnym kursu levnější, než v EU (viz např. průměrná mzda tady a venku) a díly, co se do Škodovek vozej z venku, se kupujou za tu posílenou korunu. Znamená to jenom, že když byla koruna slabší, byly ty ceny ještě nestoudnější, než teď a Koncern teď jenom roní krokodýlí slzy, protože už nemůže odírat našince tolik, jako dřív. -
« Re: Fabia vs. Polo
s EU nemame clo na dovoz aut. Trebas za to muze silna koruna, o takovych 10% posilila za rok oproti EURu, oproti $ od zacatku roku o 12% ... Na nekolika settisicovych autech to uz muze byt dost znat a timpadem to smazava cenovy odstup Skody. Taky jsem kroutil hlavou - kolego si koupil nove 3D clio 1.2 8V s ABS, stresni okno, 4 airbagy, el.stahovani oken, zamek zpatecky a nejake cypoviny za nejakych 310 000 Kc. -
« Fabia vs. Polo
to all: Onehdy jsem se trochu díval po webech, zkoušel jsem nakonfigurovat různý auta - přemejšlim, co koupit manželce. Nakonfiguroval jsem Fabii tak, aby to mělo klimu, airbagy, ABS, rádio a 55 kW motor. Pak jsem jsem stejně nakonfiguroval Polo a světe div se - bylo levnější. Novější auto, stejná platforma, stejnej agregát, dražší značka, dovoz (např. musej platit clo!!!!!) a ejhle - výsledkem je nižší cena. Pak ať Škoda nebrečí, že jí klesaj prodeje. Btw stejně vybavená Almera s motorem 1,5/66 je jen o 10 KKč dražší. A to je auto o třídu výš. Mám docela rád domácí značku, fabia se mi líbi ale co je moc, to je moc :o((((( Nebo jsem někde blbě počítal?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!