Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« to Huf a DIM
Original weby: Fabia 1.4 16v 74kW, vybava Comfort (preposledni nejlepsi) 393.900,-. Polo 16v 74kw Comfortline (predposledni nejlepsi) 379.200,-. Ten samej motor nejlepsi vybava Fabia Elegance 461.900,- vs. Polo high line za 412.800. Ostatni motory i vybavy jsou na tom velice podobne, fakt uz nemam cas ani naladu to dal hledat a pitvat. Snad je to ze Polo ma sirsi vyber motoru v zakladni vybave vcetne TDI. Je fakt ze se pro nej uz nenabizy archy MPi vseho druhu. Takze co dodat. Jedine ze segra predbehla svyho brachu a to dost fest :-))) -
« Re: to tomcat a ruprecht
Možná byste to pochopili v okamžiku, kdybyste měli měsíc jedno a pak měsíc druhé auto. A v Evropě se Octávie i Fabie prodávají velmi dobře, jen u nás je Škoda pořád ještě pro mnoho lidí embéčko :-)) Docela mě baví, když tady někdo prohlašuje něco o tom, jak Škodovka dojela. Možná by bylo vhodné připomenout, že na rozdíl od těch skvělých západních automobilek vloni stále stoupala............ -
Ze jses to ty Hufe, tak jsem letmo kouknul do ceniku tady na auto.cz, ale to asi zvladnes taky. Nevim jak moc to na auto.cz aktualizuji, jak by to bylo na original webech, vybavy atd. Podrobnejsi analyzu si udelej sam. Takze Fabie vs. Polo. 1.4 16v 74kW fabie o cca 32tis drazsi. SDI fabie o 5tis levnejsi. TDI74 fabie o 28tis. drazsi. "Osvedcene" motory MPI 1.0, 1.4 a 2.0 Polo nastesti nenabizi. Samozrejmosti bylo srovnani 5dv a model 2002. Tak si to preber. Ja bych to nazval Skodovacky komplex. Neber si to osobne, myslim to na Skodu, ne na tebe :-) -
Hufe ja to netvrdim i kdyz tomu verim. I kdyby nahodou to Polo bylo o par tisic drazsi, tak je to slabota. Prece jen image VW je o necem jinem nez Skoda. Ono je to taky dost problematicke dohledat, kdyz do obou aut davaji z casti ruzne motory. Hadej do kteryho jdou ty "lepsi" ... -
« Re: To ruprecht
Je to presne tak jak pises. Bylo by Skoda kdyby posly hlady, to je jasny. Holt si akorat hrajou na neco na co nemaji a pomalu na to zacinaji dojizdet. Pak jsou z toho takove vykriky do prazdna jako Junior (prvnich 500 s vytecnou slevou 229tis). Hmm dobry a jakoby nahodou je tu hned jarni Fresh Edition s jarni slevou zase 229tis. Fakt jsou uz k smichu, ale diky teto dobre marketingove strategii prodavaji vyprodejove modely (predevsim po motoricke strance), ktere by se konkurence stydela nabidnout za radoby dobre ceny. A kdyz uz clovek chce poradny motor, tak za ty prachy klidne muze skocit do neceho jineho. -
« To ruprecht
Z mýho pohledu by optimální nebylo, kdyby Škodovka pošla hlady, optimální by bylo, kdyby se začala chovat rozumně. Takhle tvořej drtivou většinu jejich prodejů tady buď Fabie skoro bez výbavy se zastaralym motorem, protože ty jsou ještě celkem levný a pak Octavie jako služebáky tam, kde si management nakoupí pořádný auta a pak, aby se neřeklo, koupí kmánům domácí značku a cítí se pak jako vlastenci. Když je soukromník ochotnej vypláznout 350 KKč a víc za auto, vezme ceníky, kalkulačku a Škodovka má po hehe :o)))) -
« Re: Fabia vs. Polo
to ladao: To je fakt. Pak je ale otázka, na co si tu fabriku v MB konern VW vydržuje, když její auta přestávaj bejt konkurenceschopný i v zemi, kde se vyráběj. Ono totiž není oproti Fabii levnělší jenom Polo, ale v trochu lepších konfiguracích i Clio, Puto a tak. U toho Pola to ale bije do očí nejvíc, protože je to z velké části identické auto. -
« to ladao
Jenže koncern VW a.g. je německý a tudíž pro něj bude vždy lepší prodávat auta vyrobená doma, protože výnosy z daní se platí v zemi výroby a patriotismus jistě sehraje určitou roli. Vzpomeň na výstavbu výrobního závodu BMW v kolíně... Tam sice hrála roli i politická situace, ale když to všechno sečteš a podtrhneš, tak jim to prostě jedno není. Toť můj názor. -
to mfilip: S tím clem jsem to nevěděl. Co se týče silný koruny, tak to je teď taková oblíbená výmluva. Koruna sice posílila ale.... Práce je u nás i při současnym kursu levnější, než v EU (viz např. průměrná mzda tady a venku) a díly, co se do Škodovek vozej z venku, se kupujou za tu posílenou korunu. Znamená to jenom, že když byla koruna slabší, byly ty ceny ještě nestoudnější, než teď a Koncern teď jenom roní krokodýlí slzy, protože už nemůže odírat našince tolik, jako dřív. -
s EU nemame clo na dovoz aut. Trebas za to muze silna koruna, o takovych 10% posilila za rok oproti EURu, oproti $ od zacatku roku o 12% ... Na nekolika settisicovych autech to uz muze byt dost znat a timpadem to smazava cenovy odstup Skody. Taky jsem kroutil hlavou - kolego si koupil nove 3D clio 1.2 8V s ABS, stresni okno, 4 airbagy, el.stahovani oken, zamek zpatecky a nejake cypoviny za nejakych 310 000 Kc. -
« Fabia vs. Polo
to all: Onehdy jsem se trochu díval po webech, zkoušel jsem nakonfigurovat různý auta - přemejšlim, co koupit manželce. Nakonfiguroval jsem Fabii tak, aby to mělo klimu, airbagy, ABS, rádio a 55 kW motor. Pak jsem jsem stejně nakonfiguroval Polo a světe div se - bylo levnější. Novější auto, stejná platforma, stejnej agregát, dražší značka, dovoz (např. musej platit clo!!!!!) a ejhle - výsledkem je nižší cena. Pak ať Škoda nebrečí, že jí klesaj prodeje. Btw stejně vybavená Almera s motorem 1,5/66 je jen o 10 KKč dražší. A to je auto o třídu výš. Mám docela rád domácí značku, fabia se mi líbi ale co je moc, to je moc :o((((( Nebo jsem někde blbě počítal?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!