Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  18:08

« Re: To Ruprecht Fabia vs Polo

Jel jsem predvadeci ctyrventilovou 1,2 Polo a dojem byl velmi dobry.Motor ma krasny zvuk a neni hlucny, i kdyz je kratce zprevodovany(na 3000 ot asi 80 km/h),rozhodne jsem nemel ten dojem , ze by chybela sila,samozrejme neni to sportak.Jestli to nebude take tim,ze polo je se stejnou motorizaci skoro o metrak lehci,jestli si dobre vybavuji.I to je podle me znamka technicke vyspelosti(spotreba,jizdni vlastnosti,trvanlivost podvozku?)-lehci auto pri jiste stejne bezpecnosti
    Vsimli jste si treba dvojiteho gumoveho tesneni dveri ve stylu japoncu?(Neco podobneho ma napr i Seat Leon)Zadny prach v mezidveri,aerodynamicka hlucnost...Take sedacky ve vyssim vybaveni skoro lepsi.Stejny vnitrni prostor.30 tis.km a 50 tis.km servisni intervaly...
    Stejna tak zajimave srovnani cen pri stejnych motorizacich,jak tady jiz nekdo uvedl.Jsou to sice dle dealeru ceny zavadeci,ale prece.
    Aby nebyla mylka.Jsem spokojenym uzivatelem fabie,s kterou jsem najel pres 30 tis.km.Ale polo na me udelalo zkratka dojem.Nicmene nezoufejme,bude -li polo tak dobre,jak se jevi,muze z toho profitovat i zakaznik Skodovky,protoze polo je podle me opravdu konkurence.
  • 00 Reagovat !

foto

27.05.02  11:58

« Fabia RS

Ve Speedu psali, že semá objevit Fabia RS 1,8T. Je to pravda?!? To by bylo pěkné letadlo ......
  • 00 Reagovat !

foto

27.05.02  11:36

« Vzpěry

Ač mám sportovní podvozek, nízkoprofily na daný typ vozu neschválené a 14dní po záruce, tak mi to vymění zdarma. Hurá!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  11:34

« to ladao, smarty

Přesně tak. Vzpěry stabilizátoru na geometrii nemají žádný vliv.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  11:11

« Re: Fabia x Polo IV

Diamant: pohodove svezeni, az na tu spotrebu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  11:09

« Re: To Ruprecht Fabia vs Polo

RSD: uz jsi tady chybel :-) No budiz Skode prano vse nejlepsi, kdyby byly ostatni postkomunistocke fabriky tak stejne uspesne, jen dobre. Jenze ona obcas plati: pycha prechazi v pad. Sam bych to skode nepral, ackoliv bych si ji asi uz nikdy nekoupil z nize uvedenych racionalnich duvodu. Polo a Fabia jsou naprosto srovnatelna auta a pripada mi ujete ze VW je levnejsi nez Fabia, ale budiz, treba predstihla sama sebe. Akcni nabidky opravdu ujdou, je otazka casu jak se cenove bude Polo vyvijet a kdy se trosku okouka a marketing se rozhodne prodeje podporit take nejakymi akcemi :-) (treba jejich oblibene 5 za cenu 3). Ad motor 1.2 40kW - mel jsem dojem ze se jedna o OHC trivalec, ktery nema nic spolecneho s nasim MB.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  10:58

« Re: Má Fabia chybku má

smarty nějak nechápu, proč by se u toho měla dělat geometrie, já jen jestli tě pjěkně neojebali.....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.02  10:49

smarty, este co sa tyka toho pokovenia. pokovenie moze byt aj v predu? lebo pokial viem, tak folie napriklad nie. ako je to v tomto pripade?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  08:24

« Re: Prodeje Škodovky....

to RSD: Problém s Fabií není v tom, že by její prodeje nerostly, ale v tom, se jich neprodá tolik, jako se prodalo Felicií....
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  07:22

taky uz jsem menil - obe 2 :-) Byl to pekne hnusnej zvuk ... mechos sedl, stacilo 200m projet a uz rikal - rzoperky stabilizatoru... Vymen si obe najednou - ja jsem jak **beep** menil jednu po druhe takze jsem 2x zacvaknul geometrii... cena asi 1000 za jednu + geo
  • 00 Reagovat !

foto

27.05.02  00:00

« Má Fabia chybku má

Tak jsem dnes po hodince bádání zjistil, že ten klepavý zvuk nepřenášející se do řízení, který mě už pár dní pěkně sral, mají za vinu vymlácené klouby vzpěr předního stabilizátoru. Holt spolu se sportovním podvozkem odchází dřív...

Zítra to půjdu zkusit uhrát na záruku, i když už mám 9dní po ní. Jinak to zacvakám.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  00:00

« Re: Modrá Admiral toi Diamant

Brzo soudit. Z mého monitoru tu barvu neumím posoudit. Až ji uvidím live, uchýlím se k závěrečnému hodnocení. Zatím u mně uzavírá pole bílá a potom modrá dynamik :o)
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 26.05.02  20:56

« Modrá Admiral

Na Fabii by sa táto UNI farba mala obajaviť zhruba o 1-2 mesiace, ale na na stránke Škodovky (cz) už je viditeľná u Octavie. Podľa mňa je strašná. Uvidíme, aké to bude naozaj, ale momentálne je na poslednom mieste v mojom súkromnom rebríčku.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 26.05.02  19:29

« Re: Fabia x Polo IV

Ja som kúpil Fabiu pred skoro dvomi mesiacmi a vtedy sa práve objavilo Polo. Veľmi som počítal, špekuloval. Aj tak som zvolil Fabiu. Hoci Polo sa mi zdá spredu krajšie. Ale modré podsvietenie prístrojov sa mi nepáči (nepríjemné na oči - v Golfe som to mal vždy stiahnuté na minimum, prirovnal by som to k tej červenej v starej Octavii). A nech je 1,4MPI ako koľvek zastaralý, chodí pekne. Určite je to pohodovejšie zvezenie, ako 1,2 12V.
  • 00 Reagovat !

foto

26.05.02  10:29

« Fabia x Polo IV

No, je fakt, že je to Polo někdy levnější. Výbavy se ale liší... Potom, mně se Fabia líbí víc. Polo mi připadne jako hračka, zatímco Škodovka je taková větší a rozložitější. Viděl jsem Polo na 16
    " a když jsem vedle něho zaparkoval se svou Fabií na 16", tak vypadala dost solidněji. Asi jsem zaujatý, nemám rád kulatá světla :o)))

BTW, Polo i Fabie vypadají na 14" plecháčích v základní výbavě bídně.
  • 00 Reagovat !

foto

25.05.02  07:26

« To Ruprecht: jo a ještě něco..

1,2 40kW do pola je zrovna to "archi" 1,2MPI :o))))
  • 00 Reagovat !

foto

25.05.02  07:22

« To Ruprecht Fabia vs Polo

Souhlasím s tebou, že Polo je modernější automobil s širšími možnostmi motorizace i výbavy, ale s tou cenou to nebude tak horké...
    nesmíš zapomenout, že za zadní dveře u Pola doplácíš 13.500 a za dveře s el. ovl. skel dokonce 18.800, Navíc má Polo dražší výbavu na přání (kola, gumy, laky atd...) I přes to si myslím, že ve středních výbavách bych si koupil raději Polo než-li Fabii hned z několika důvodů.
    1) Fabia je mnohem okoukanější než-li Polo
    2) Polo má nápaditější interiér včetně vkusného podsvícení přístrojů
    3) Polo má skutečně širší možnosti motorizace v nižších stupních výbavy, kde se tento vůz bude prodávat asi nejvíce.(tím ale netvrdím více motorů celkově...)
    Fabia však naproti tomu nabízí dnes hned dva akční modely za super ceny a navíc pětidveřové auto s klimatizací pod 300.000 v této kvalitě a výbavě také těžko seženete, tak nevím. Vše je spíš na uvážení priorit a vlastního vkusu ne? Nemyslím však, že by byl v jízdních ale i užitných vlastnostech mezi Polem a Fabií až takový rozdíl...
  • 00 Reagovat !

foto

25.05.02  07:01

« Prodeje Škodovky....

Nevím, zda je pro Vás bulvární tisk směrodatný, ale třeba Fabie se u nás prodalo oproti loňskému roku více, nikoliv méně a to v číslech leden-březen2001 9.473 ks a za stejné období 2002 12.866 ..to jen tak pro přesnost. Pokles v prodejích je pouze u Octavie (což se dá vzhledem k jejímu věku čekat) a to v poměru k loňskému roku za stejné období o 482 automobilů méně. Tím, že konkurence "nespí" Škoda strácí meziročně 2,6% a má v současnosti 52,3%(!!!!) trhu. Není to však tím, že by vyrobila či prodala méně aut, ale tím, že se začíná prodávat více i konkurenčních značek. Markantní je také působení reklamy zejména francouzských výrobců(CITROEN, RENAULT, PEUGEOT ).
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  16:53

« To DIM

1. Ve Fabii jsem najel pár set km a přišlo mi to, i když to byl Classic 44 kW, docela v pohodě. V Polu jsem nejel, předpokládám ale, že to vzhledem k tomu, že jde o skoro identické auto, horší než Fabie (hlučnost, prostor, dynamika, jízdní vlastnosti, dílenské zpracování) asi nebude. Uznávám, je to jenom dohad. Pokud máš nějakou konkrétní zkušenost, která můj dohad vyvrací, sem s ní!
    2. Nikdo tady neříká, že Škodovka dojela. Já jí docela fandím, jenom mi ta její současná cenová politika na domácím trhu připadá na *.
    3. Ono se za vzestup dá považovat ledacos, zrovna včera psali na iDnes toto: "Potíž Škody spočívá v tom, že jede z kopce o něco rychleji než celý trh, takže vyklízí pozice konkurenci, a to jak doma, tak v západní Evropě. Loňský a letošní rok se tak bezpochyby zapíše jako nejtěžší období v její novodobé historii od příchodu Volkswagenu." Doufám, že si vzestup a pokles nepleteš i v jiných oblastech :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  16:35

« Re: to tomcat a ruprecht

Nevim jestli jsi ty auta mel. Pokud ano, budiz muzes porovnat tzv. live. Ja vychazim z ceniku a oficialnich informaci, jako potencionalni zakaznik a tak jak na mne obe automobliky pusobi. Predvadeci jizda je nic nerikajici. Nevim jestli se prodavaji Fabie a Oktavie ve svete stejne dobre jako Polo a Golf, chrocht :-) Skodovka na to, pokud neudela neco se svoji cenovou politikou teprve dojede. Embecko to je, podivej se pod haupnu :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…