Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: unik oleja - 16v
No stava se mi to ted taky bohuzel :-( U prvniho motoru co jsem mel to nezralo vubec nic (ale koupil jsem ho v dobe kdy mel 20tis km tudiz to, co ma muj novy motor ted... A stava se to prave pri dlouhych cestach na dalnici a asi pri vetsich rychlostech po delsi dobu. Jezdim 800km do nemecka a ten ubytek je asi tak podobny... Uvidim co bude dal, jestli to casem (a zajetim) zmizne... Ja mam Aral High(Super) Tronic, fullsynt. -
« Re: Vzpěry
Mám s Fabií hatchback naježděno 24000 a měnil jsem před týdnem to samé. V NHCARu mi sdělili při popisu, že podle popisu je to jasné a stane se to všem Fabiím do 30000 km. Výrobní vada odstraněná až od roku 2002, předtím byly slabší. Jediná rada stěžujte si před uplynutím záruky, kdo jezdíte málo. -
« unik oleja - 16v
Zdravim.
Trapi ma nasledovny problem: miznutie oleja, cca 1 liter na 5 000 km. Tyka sa to motora 1.4 16v 74 kW. Chladiaca kvapalina bez zakalenia, pod motorom ziadne viditelne mlacky. Zacalo sa to prejavovat az po tohtorocnej tuhej zime. Mam najazdenych 33000 km, do prvej garancky nezmizla ani slza oleja, druhu som absolvoval predcasne prave kvoli zmiznutemu oleju. Technik v servise mi povedal, ze v zime s castymi startami a kratkymi jazdami v meste (moj pripad) sa to moze stavat. Ale od garancky ubehli 2 mesiace (a spominanych 5 kkm) a ja som musel doliat liter oleja, dalsi polliter by sa tam este vosiel. momentalne jazdievam dlhise trasy po dialnici, takze ziadne starty v mraze, ako tomu bolo v zime, ale stabilna rychlost a dlhe jazdy. Ma niekto skusenosti s podobnym problemom u 16v motorov? V servise mi poonukaju tzv. vahovu skusku, kedy premeraju hmotnostny ubytok oleja po prejdeni urcitej trasy, potom vraj budu schopni povedat, ci ide naozaj o unik mimo povolenych medzi. Mne sa to zda zbytocne, pretoze pre mna to je unik nad normu. Co to moze byt? (Olej mi v servise leju OMV syncom, polosyntetika, ak sa nemylim)
-
« to DIM
Taky to tak cítím. Když jsem porve sedl do mé Fabie a protáhl jsem ji po okrskách, tak jsem měl pocit, že jsem v Oktávce s jistějším ovládáním. Holt převisy...
BTW, když už jsme u toho, tak jsem si taky vzpomněl, jak moc jsem byl zklamaný z motoru TDI 101PS. Nastěstí už je to jinak. -
« Skodovka a cenova politika
Hmm skodovka je opravdu tupa a dojede na to.
1. soustredit se na trh s drazsimi auty u nas je nesmysl... kdo ma penize nepujde do skodovky ale treba do VW (Bora/Passat)ale budiz...
2. Jejich Junior je opravdu neco hrozneho a pokazde kdyz to vidim tak si rikam ze to snad ani nemuze byt fabie. A za tu cenu? Ted jsem se treba dival na Rencka Thalii. Tak jak renaulty (krome jejich nove laguny kterou zboznuji) tak za ty penize - 264.900 za tu cenu to ma i narazniky v barve auta a 2!!! airbagy... nevidel jsem to ale myslim ze to bude mit i dekl prihradky u spolujezdce a zadni plato :))))) A taky myslim ze to bude vypadat jako auto a ne jako popelnice (viz Junior) -
« Re: To Ruprecht Fabia vs Polo
Motor 1,2 40Kw je 3-válec MPI "vyvíjený" v Česaně a ani si nepřej vědět z čeho :o))). Cenovou politiku Škody nehodlám nikterak komentovat, nicméně někdo nakousl, že se Felicií prodávalo více? no v r. 1995-96 možná, jenže pak přišla Octavia a navíc akční nabídky od OPELU, FIATU a jiných automobilek s cenou pod 250.000 a Felicie se prodávaly jen a pouze zásluhou "akčních" modelů. Proč by si pak měl někdo kupovat konvenční, okoukanou a hodně rozšířenou Felicii, když mohl mít automobil, kterého jezdí po silnicích od pár set do max pár tisíc kousků? To samé dnes platí i pro Fabii, až na to, že Fabie je o dvě třídy lepší auto než-li byla Felicia. V roce 95 měla Škodovka výrobní prgm s pouze jedním modelem o několika provedeních....dnes má tři a v dalších letech přibudou další modely ....věřte mi:o) Pak teprve bude Škoda dospělou dcerou VW :o) ...ale plenky už teď rozhodně nosit nemusí.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!