Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  20:13

« Re: Vzpěry

ked uz riesite podvozok - po tom co som si vyskusal nase 2 sluzobke fabky sa mi zda, ze moja v porovnani s nimi ma nejaky divny podvozok - do volantu dava az prilis velke razy od nerovnosti, ako tu napisal imaxim - otrasy do volantu, proste je to na moj vkus citit viac ako by malo hlavne v poronvnani s tymy firemnymi fabkami a je to mam dojem rovnake od kupy, len mierne zhorsujuce. netusite cim by to mohlo byt, resp. co mam v servise konkretne povedat aby na mna nepozerali ako na idiota?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  17:11

« Re: volejicek

Ja mam take 74kW 16V cca 33000km.Prodleva tam je , jezdim vetsinou na 95,nekdy na 98.Zkusenost byla takova , ze subj na 98 mensi prodleva,jinak pri bezne jizde vykonove bez rozdilu.V posledni dobe je reakce plynu rychlejsi , coz by potvrzovalo testy benzinovych pump,kde u napr.Shell,ale i Benzina namerili skoro 98 i u 95-kovych stojanu-jinymi slovy by se to dalo asi svest na kvalitnejsi pohonne hmoty(nebo si auto sedlo , nebo si neco nalhavam).Zase subj. dojem:Auto zacina lepe jezdit asi az po 30 tis. Ja nejsem zadny dravy jezdec a verim na zajizdeni , i kyz od pocatku jsem dle potreby vyuzival i maximalni vykon motoru. Na dalnici mi pripada , ze si motor nejlepe "prede" asi pri 160 km/h.(tacho).
    K tomu oleji-menim sam ,pouzivam normalni synt 5W 40 3l -to je akorat mezi obema ryskami.Na merce jsem nezaznamenal ubytek-je to samozrejme jen hrube mereni.Ten motor musi neco vzit-minimalne je to videt,kdyz se rozmontuje dekl s filtrem.Ten filtr je v miste vyusteni odvetrani klikove skrine vlhky od oleje.Vzduchovy filtr pouzivam jen papirovy(jen proto , ze tam byl z fabriky),mozna by se dal vymenit po 20 tis dle doporuceni vyrobce Fram,ja ho vymenil po 3o tis.a bylo to trochu poznat.(Bohuzel je poznat i cena ve srovnani se starsimi skodovkami).Svicky orig. NGK BKUR6 ET-10.Daval jsem i jine,ale na tyto to chodi nejlepe.Ty druhe mely treba klidnejsi volnobeh na studeny motor,ale ve vyssich otackach jsou dle meho nejlepsi NGK.K te spotrebe:kdysi jsem cetl , ze nizkoviskozni oleje(0W40 popr,0W30)pri vyssich teplotach a zatezi mohou mit vyssi spotrebu.Znamy , ktery jezdi nebo jezdil-nevim-Ford RS200 doporucoval dokonce jit vyse-na 10w ale pak 50nebo60-asi neco takoveho existuje , ale tech 50 nebo 60 jsou smysluplne zrejme jen pro zavodni motory.Jak rikam-nejsem odbornik-jen uzivatel a tohle je moje zkusenost.Snazim se byt objektivni.Zdar.
  • 00 Reagovat !

foto

29.05.02  16:17

« volejicek

sakra zacinaji me napadat ruzny scenare o pistnich krouzkach, jako treba spatna lambda sonda a jezdeni na BA95 :((( Co na to nekdo zkusenej??? Jak se projevi pistni krouzky na vykonu ?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  15:25

« Re: To Ruprecht Fabia vs Polo

No ja mam jednotku s docela mladym SW z listopadu 2001 a prodleva neni skoro znatelna narozdil od toho z r. 2000. Az pojedu dom , schvalne si tam vrazim tu starou a vyzkousim jak to jezdilo predtim...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  14:27

Kovové klepání z přední části vozu při jízdě přes výmoly nebo jakékoliv nerovnosti. Žádné otřesy do volantu nebo vliv na pérování či tlumení. Prostě to tam jenom nepatří. Při pořádném nárazu - koleje neslyšitelné.
  • 00 Reagovat !

foto

29.05.02  14:23

« Tempomat

Koukám, že překlepy dělám stejně.
    Máte nějaký tip jak levněji než v ceníku pořídit tempomat pro 2.0 Combi 2001, Fabii jsem kupoval z toho co měli na ploše a neměl jsem už vzhledem k ceně prostor pro vyjednávání o dodatečné montáži. Včetně chiptuningu. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  14:21

Zdravim : Mohl bys popsat , jak se ta zavada projevovala? Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  14:18

Jo-a jeste k tomo polu.To se mi take velmi libilo-nevim co ti hosi udelali s ridici jednotkou(splnuje take D4),ale to auto nema zadnou(podtrzeno)prodlevu na jinak take elektronickem pedalu plynu.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  14:18

Zdar Hufe, omlouvám se za tu češtinu, já jsem to psal včera v rychlosti, takže to stálo za ... jenom jsem chtěl přidat vlastnáí zkušenost, protože jsem kvuli tomu chodil týden okolo auto a nemohl jsem na to přijít (žádný vliv na řízení). Spíš jsem hledal uvolněný plech a samozřejmost s jakou to brali v servisu mě dojala. A ty kilometry mám za 7 měsíců a docela si lebedím, že konstrukční vady snad vychytám na záruku.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  14:04

Nejsem odbornik,ale cetl jsem , ze 4V se dela ve Wolfsburgu -nebo tam nekde v risi-a 2V u nas.Pry by mela fabie ty 1,2 take dostat v novem modelovem rocniku.Jak to pojede v "papirove"tezsi
    fabii,nevim.Pak by asi take platily ty delsi servisni intervaly-ty by asi zavedli i pro ostatni motorizace.(?)
  • 00 Reagovat !

foto

29.05.02  13:45

« to STAVROS

To tahali tvoji přítelkyni těch 15000km na laně? Buď si jistej, že si to aspoň 1/2 litru vezme.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  11:04

« Re: to bobek_

no, nepozeral som sa odspodu, nemam rampu, budem ho musiet iba dvihnut na hever. Keby ten motor v servise otvorili, bolo by vidiet cez ktore tesnenie unika olej?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  11:00

« Re: to bobek_

hmm s tim tesnenim uvidim.... preci jenom to necham asi skontrolovat.....
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  10:39

« to bobek_

Ten únik je fakt divný. Já honím TDI po D1 jak nadmutou kozu a olej se mi po 15.000km hne od vrchní rysky tak po prostředek.

položím Ti triviální otázku. Zápach za vozidlem je běžný, nebo ne? Pokud to žere olej přes pístní kroužky, mělo by to snad jít troch cítit, ne? Jinak podvozek mokrý od oilu nemáš?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  10:28

Jak rikam, do toho motoru vkladam sve velke nadeje, at uz mu udelaji 2v nebo 4v rozvod. Akorat mi tedy neni jasne, proc ho zatim davaji jen do Pola, kdyz je to made in Skoda. Asi se VW group potrebuje zbavit osvedcenych MPi ze skladovych zasob. A hle je tu skvela akcni nabidka Fresh Edition. No nebudu dal strasit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  10:21

Ladao: pozor davam, pamet mi jeste slouzi a na ten prispevek si vzpominam. Jen jsem necekal, ze Skoda sahne tak hluboko do sve minulosti. Ne ze by to bylo spatne, naopak. Na ty klonovany MBcka se fakt uz nedalo koukat.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  09:09

« Re: unik oleja - 16v

Som z Bratislavy. Tak teraz si ma, smarty, fakt dostal. To som necakal, ze mi niekto napise, ze to ma podobne...hmmm. Teraz neviem, mam sa im vybodnut na tu vahovu skusku? Aby v tom manik zo servisu vybehal nadrz a potom povedal, ze vsetko je ok... Pripadne pomenil tesnenia a olej to bude zrat veselo dalej.ja na tom beham aktualne dialnicu rychlostou okolo 140 tachometrovych. Je fakt, ze doteraz som to nezvykol.
    A teba to vobec nestve, ze to zere olej? A ako si/ste na tom s chladiacou kvapalinou? Lebo ta sa mi tiez 2x nepozdava.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  08:29

hmmm kdo vi cim to je....
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  07:35

Ruprechte, kdyby jsi tady občas dával pozor a ne jen strašil, tak by jsi si možná zapamatoval, že jsem zde několikrát psal, že Škoda vyvinula už zhruba před 20 lety motor 1,5 SOHC a potom 1,6 DOHC s 5x uloženou klikou a tyto motory 1,6 jezdily a tedy se zkoušely celý léta v buginách MČR do 1 600 a nikdy se nedostaly do výroby. Zhruba před třemi nebo čtyřmi lety byly staženy ze závodů(byly zablombované a repasi a opravy na nich dělal fabrika)a dneska už zase jezdí závody. A teď si představ, že z tohoto motoru 1,6 odřízneš jeden válec(samozřejmě mu uděláš novou kliku) a dostaneš se na jaký objem ?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  07:32

Hele chlapi s tim dolejvanim toho oleje to je nejaky divny. Aby novy auto zralo olej? Moje slecna ma taky tu stejnou Fabku co smarty a nezere volej vubec. Proste od prohlidky do prohlidky 15000 km nic. Je to nejaky divny. Posledni auto kam jsem musel v zime dolivat olej byla ale taky Škodovka ale Rapid r.v. 86, tak snad to v Mlady Boleslavi vychytali ne? o))))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…