Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Vzpěry
ked uz riesite podvozok - po tom co som si vyskusal nase 2 sluzobke fabky sa mi zda, ze moja v porovnani s nimi ma nejaky divny podvozok - do volantu dava az prilis velke razy od nerovnosti, ako tu napisal imaxim - otrasy do volantu, proste je to na moj vkus citit viac ako by malo hlavne v poronvnani s tymy firemnymi fabkami a je to mam dojem rovnake od kupy, len mierne zhorsujuce. netusite cim by to mohlo byt, resp. co mam v servise konkretne povedat aby na mna nepozerali ako na idiota? -
« Re: volejicek
Ja mam take 74kW 16V cca 33000km.Prodleva tam je , jezdim vetsinou na 95,nekdy na 98.Zkusenost byla takova , ze subj na 98 mensi prodleva,jinak pri bezne jizde vykonove bez rozdilu.V posledni dobe je reakce plynu rychlejsi , coz by potvrzovalo testy benzinovych pump,kde u napr.Shell,ale i Benzina namerili skoro 98 i u 95-kovych stojanu-jinymi slovy by se to dalo asi svest na kvalitnejsi pohonne hmoty(nebo si auto sedlo , nebo si neco nalhavam).Zase subj. dojem:Auto zacina lepe jezdit asi az po 30 tis. Ja nejsem zadny dravy jezdec a verim na zajizdeni , i kyz od pocatku jsem dle potreby vyuzival i maximalni vykon motoru. Na dalnici mi pripada , ze si motor nejlepe "prede" asi pri 160 km/h.(tacho).
K tomu oleji-menim sam ,pouzivam normalni synt 5W 40 3l -to je akorat mezi obema ryskami.Na merce jsem nezaznamenal ubytek-je to samozrejme jen hrube mereni.Ten motor musi neco vzit-minimalne je to videt,kdyz se rozmontuje dekl s filtrem.Ten filtr je v miste vyusteni odvetrani klikove skrine vlhky od oleje.Vzduchovy filtr pouzivam jen papirovy(jen proto , ze tam byl z fabriky),mozna by se dal vymenit po 20 tis dle doporuceni vyrobce Fram,ja ho vymenil po 3o tis.a bylo to trochu poznat.(Bohuzel je poznat i cena ve srovnani se starsimi skodovkami).Svicky orig. NGK BKUR6 ET-10.Daval jsem i jine,ale na tyto to chodi nejlepe.Ty druhe mely treba klidnejsi volnobeh na studeny motor,ale ve vyssich otackach jsou dle meho nejlepsi NGK.K te spotrebe:kdysi jsem cetl , ze nizkoviskozni oleje(0W40 popr,0W30)pri vyssich teplotach a zatezi mohou mit vyssi spotrebu.Znamy , ktery jezdi nebo jezdil-nevim-Ford RS200 doporucoval dokonce jit vyse-na 10w ale pak 50nebo60-asi neco takoveho existuje , ale tech 50 nebo 60 jsou smysluplne zrejme jen pro zavodni motory.Jak rikam-nejsem odbornik-jen uzivatel a tohle je moje zkusenost.Snazim se byt objektivni.Zdar. -
« Re: Vzpěry
Zdar Hufe, omlouvám se za tu češtinu, já jsem to psal včera v rychlosti, takže to stálo za ... jenom jsem chtěl přidat vlastnáí zkušenost, protože jsem kvuli tomu chodil týden okolo auto a nemohl jsem na to přijít (žádný vliv na řízení). Spíš jsem hledal uvolněný plech a samozřejmost s jakou to brali v servisu mě dojala. A ty kilometry mám za 7 měsíců a docela si lebedím, že konstrukční vady snad vychytám na záruku. -
« Re: To Ruprecht Fabia vs Polo
Nejsem odbornik,ale cetl jsem , ze 4V se dela ve Wolfsburgu -nebo tam nekde v risi-a 2V u nas.Pry by mela fabie ty 1,2 take dostat v novem modelovem rocniku.Jak to pojede v "papirove"tezsi
fabii,nevim.Pak by asi take platily ty delsi servisni intervaly-ty by asi zavedli i pro ostatni motorizace.(?) -
« to bobek_
Ten únik je fakt divný. Já honím TDI po D1 jak nadmutou kozu a olej se mi po 15.000km hne od vrchní rysky tak po prostředek.
položím Ti triviální otázku. Zápach za vozidlem je běžný, nebo ne? Pokud to žere olej přes pístní kroužky, mělo by to snad jít troch cítit, ne? Jinak podvozek mokrý od oilu nemáš? -
Jak rikam, do toho motoru vkladam sve velke nadeje, at uz mu udelaji 2v nebo 4v rozvod. Akorat mi tedy neni jasne, proc ho zatim davaji jen do Pola, kdyz je to made in Skoda. Asi se VW group potrebuje zbavit osvedcenych MPi ze skladovych zasob. A hle je tu skvela akcni nabidka Fresh Edition. No nebudu dal strasit :-) -
« Re: unik oleja - 16v
Som z Bratislavy. Tak teraz si ma, smarty, fakt dostal. To som necakal, ze mi niekto napise, ze to ma podobne...hmmm. Teraz neviem, mam sa im vybodnut na tu vahovu skusku? Aby v tom manik zo servisu vybehal nadrz a potom povedal, ze vsetko je ok... Pripadne pomenil tesnenia a olej to bude zrat veselo dalej.ja na tom beham aktualne dialnicu rychlostou okolo 140 tachometrovych. Je fakt, ze doteraz som to nezvykol.
A teba to vobec nestve, ze to zere olej? A ako si/ste na tom s chladiacou kvapalinou? Lebo ta sa mi tiez 2x nepozdava. -
Ruprechte, kdyby jsi tady občas dával pozor a ne jen strašil, tak by jsi si možná zapamatoval, že jsem zde několikrát psal, že Škoda vyvinula už zhruba před 20 lety motor 1,5 SOHC a potom 1,6 DOHC s 5x uloženou klikou a tyto motory 1,6 jezdily a tedy se zkoušely celý léta v buginách MČR do 1 600 a nikdy se nedostaly do výroby. Zhruba před třemi nebo čtyřmi lety byly staženy ze závodů(byly zablombované a repasi a opravy na nich dělal fabrika)a dneska už zase jezdí závody. A teď si představ, že z tohoto motoru 1,6 odřízneš jeden válec(samozřejmě mu uděláš novou kliku) a dostaneš se na jaký objem ? -
« Re: unik oleja - 16v
Hele chlapi s tim dolejvanim toho oleje to je nejaky divny. Aby novy auto zralo olej? Moje slecna ma taky tu stejnou Fabku co smarty a nezere volej vubec. Proste od prohlidky do prohlidky 15000 km nic. Je to nejaky divny. Posledni auto kam jsem musel v zime dolivat olej byla ale taky Škodovka ale Rapid r.v. 86, tak snad to v Mlady Boleslavi vychytali ne? o))))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!