Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to imaxim
Mail je rebicek@cdp.cz, tvůj web jsem viděl velmi povedené já jenom nemůžu řešit spoilery (max. křídlo, cesty, kterými se ubírám a zákazníci by to neunesli.
Můžeš mi dát kontakt na ten škodováckej servis, mě to nabízeli za 12 000, a tu argumentaci jsem použil. Na 2.0 to jde, normálně tio nabízejí v příslušenství. -
« to imaxim
Dej mi mail. Já mám stáhnuté PDF od Kerscher Motoren - tam vše snadno pochopíš.
Ad sportovní paket> Ten je vážně povedený. Origoš volant z Fabie je divný, ten RSácký je o dost lepší - o sedácích nemluvě.
Ad tempomat> Já ho mám (už) - originální pačka + zapojení v servise škoda Ti to udělají cca za 3.800 s DPH. Neni to ale obvyklé - musíš to fakt chtít a říct, že víš, že to jde ( i když já sám nevím, jestli to na 2.0MPI jde...).
Když tak mrkni na můj web - informačně.
www.mujweb.cz/www/hufnagl -
« Re: Tonovane skla
Sériová tónovaná skla tlumí infračervené záření tak z 10 - 15%, řešení je jedině následné tmavší tónování či fólie. Ptal jsem na to teďka několikrát v servisech, můj švagr má v Rakousku Felicii (s klima, 4 airbagy), ale čirá skla! Řeší ten samý problém s prostupností slunečního záření. -
« fabia 2.0
to Diamant
Dvoulitr jsem koupil 1. března, nový za 480 000 Kč (tovární cena, v NH Caru se mnou už nediskutují a prodávají mi za nákup, doufají v servis). Měl plnou výbavu (i vyhřívané sedačky model 2001). Jediné co mě mrzelo, že nemám tu sportovní sadu - volant a jiná sedadla. Po 1000 kilometrech jsem jel do Madridu na Spartu a při plném zatížení (4 lidé) jsem jel za 7,5l, a to jsem po dálnicích po 3000 km pod 140 nejel. Teď si to auto sedlo (15000) a i s klima jezdím běžnou svižnou jízdou za 6,5 což mi připadá neuvěřitelné. Motorové dojmy, já jsem spokojen s dvouventilem - moc neřadím, pravda ale je, že to auto se probouzí od 3500 otáček. Jízdní vlastnosti mi zcela vyhovují, možná trochu tvrdší, ale do pneu jsem dal dusík a zlepšilo se to. A už mi Fabii vykradli, spuštěná okénka, vylomená vložka, opravdu komfortní doplněk to spouštění oken klíčem. Nechal jsem si předtím vymluvit zaslepení zámku, ale možná by mi hodili cihlu do okna.
to Huf:
Mě stejně teď nejvíc trápí absence tempomatu, výkon je pro moji radost, stejně většinou jezdím se ženou a psama, takže tam v kufru nemůžou poletovat, já to beru tak, že řídící jednotku mi seřídí kamarádi a zbytek budu měnit postupně jak to bude odcházet (filtr a výfuk). Můžeš mi blíže postat tu navrhovanou úpravu, moc jsem to nepochopil, resp. to neznám. -
« to LOBOK
Je to presne , jak pises, jen s tim rozdilem, ze ja uz na CIMBU jezdim pres rok. Trochu jsem litoval, ze jsem daval i potrubi, ale potom co jsi psal, toho nelituji. Mel jsem ted trosku potize s tahem, protoze mi to pripadalo udusene a uz jsem nevedel co, tak jsem s tim jel za Jandou. Nastesti to byl jen moc ohraty vzduch v sani. Pote, co jsem vydil tlumeni kapoty a vstup sani jsem trochu posunul bliz k otvoru, jede to docela pekne :o) -
« Re: Chiptuning 44Kw
Díky za informace. Potvrdily to, co už tady o "Cimbovi" někdo povídal. Tak že za rok (končí mi lízink ;-) ) to provedu taky. Jenom jsem se chtěl zeptat na jednu věc, co mi vrtá hlavou - co říká p. Janda na emise? Ptal ses ho na to? Protože to zlepšení bude skoro určitě na úkor emisí. A nerad bych pak na emisní kontrole měl nějaký problémy. :-( -
Zapoměl jsem na to nejdůležitější. Chování motoru po výměně sání. Abych byl upřímný měl jsem trochu obavy, aby vynaložené náklady ( skušenosti po přechipování)byly adekvátní ůčinku. Musím zde konstatovat, že mám teď v autě jiný motor. Co tím míním? Do těch 2500 ot. se to jeví stejně, pak to začíná táhnout, od 3400 to dostává pociťově a zvukově slušný zátah zhruba do těch 4600, tam to chytá druhý dech, který vydrží až do červeného pole. Zatím jsem nezkoušel maximálku, pouze na trojku těch 125 km/hod.do červeného pole je tam hned, zkoušel jsem to na silnici 2. třídy kde mám vytypovaný svůj zkušební úsek, je to rovná silnice chráněná z obou stran stromy. Zde jsem si postupně také zkoušel pružné zrychlení na 4 stupeň z 50 na 90 km. Dělám to tak že jedu ustálenou 50- kou na čtverku, sešlápnu plyn na doraz a zmáčknu stopky. Po dosažení 90 je zmáčknu po druhé. Měření si dělám v obou směrech a beru průměr časů.
Zde mám některé časy -Bez úpravy 13,45 s, pouze chip - 13,25; sání - 12,21. Jestli někdo můžete zkuste si to někdo změřit pro porovnání.
Takže závěr. Přechipování má cenu jen s výměnou sacího potrubí u fábie 44 Kw. Pouze přechipovat- nevím, nevím. -
Jak jsem již psal na fóru Autokomplexu byl jsem 9.5.s kolegou v Přerově v autoservisu Škoda ,kde jsne měli domluvenou schůzku s p. Jandou s Cimbu. Kolegovi chipoval fabku 50Kw, mě 44Kw, s tím že si já nechám vyměnit sací potrubí někde v servisu. Přechipování prováděl tak, že ani neotevřel kapotu mot. prostoru, ale napojil se v kabině vlevo vpředu v prostoru otevírací odkládací poličky na konektor.Z notebooku přetáhl data souborem s příponou . hex, trvalo to tak 8 - 10 minut, to dělal při zapnutém zapalování. Pak tam zapojil ještě další přístroj, tím tam cosi zadával a bylo to.Takže celé to trvalo 10-12 minut. Jo ještě nám nastavil posilovač řízení na progresivní účinek.
Tak jsem s tím přechipováním jezdil do včerejška. Pocit? Zmizela díra při rozjíždění na jedničku na málo plynu, kdy při přidání se auto na chvíli udusilo, jinak pocitově náznak zlepšení od 3500 ot.
Včera jsen nechal v autorizovaném servisu nechal vyměnit sací potrubí.Vyzbrojen šuplérou jsem si změřil rozměry vstupního a výstupních otvorů v sání z 50 Kw - vstupní otvor je u 44 a 50 Kw stejný prům. 46,7 mm.U 50 Kw jsou výstupní otvory mírně eliptické cca. prům. 26,7 mm. Po výměně, když jsem viděl sání z 44 Kw -to je šok.
Výstupní otvory eliptické rozměr 21,7 x 26,7 na první pohled se člověk diví jak to s tak malým průřezem sání a s tak hrubozrným povrchem stěn může jezdit. Otvory v hlavě jsou na 100% o velikosti pro 50Kw sání je to vidět na přírubě z 44 Kw kde jsou opálené(načernalé)otisky průřezu otvorů v hlavě. Nejsou to otisky těsnění.
Cenové náklady : přechipování 4000 Kč, výměna sání v servisu 3789 Kč, celkem cca. 7800 Kč.
-
Diamant 03.06.02 19:20
« Re: to imaxim
Huf - a nie je to trochu drahé zvyšovanie výkonu? Hoci priznávam, že mimoriadne efektívne. Hoci netuším, čo by na to povedala spojka a ostatok :o)
imaxim - keď máš toho dvojlitra, tak nebuď labuť a podeľ sa s nami smrtelníkmi o dojmy z jazdy. Teda ako to chodí, koľko to žerie a pod. Proste všetko, čo ti napadne. Díki. -
« to imaxim
Pan Dymovský už se vyznamenal víckrát (i ohledně chiptunungu...). To, co jsem Ti tu napsal já, Ti potvrdí každý, kdo se orientuje. Zkus třeba ATX.
BTW, 2.0 se dá solidně upravit pomocí turbokitu Garrett (190PS a 305NM). Samotný čip s filtrem Tě nevytrhne a budeš jen zklamaný, do čeho jsi ty prachy vrazil. To už ta kola jsou o dost výhodnější investice. Vím, o čem mluvím. -
« Re: to imaxim - teoretik
Já ti samozřejmě děkuji za technické upozornění, učinil jsem dotaz na tuning mé Fabie 2.0 Combi u Sportmotoru a I.Dymovsky mi odepsal výše uvedené (tedy vlastně níže). Pokud máš pravdu, o schopnostech dané firmy si udělejte obrázek sami. Vzhledem k ceně mě to stejně přestalo zajímat, půjdu cestou výkonu, řídící jednotka, vzduchový filtr a výfuk (ani jedno prý zatím pro dvoulitr není). Nový jsem tu relativně, začátek Vašich debat o Fabii jsem damozřejmě nestihl, ale nějakou dobu diskuzi sleduji, připojuji se, když mi přijde, že mám co říci. A navíc je firma moje, takže vážím užití času.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

BTW, já Ti své klidně prodám :o) Koupil bych solidní superdržící lehce nepohodlné Sparca!