Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.02  14:41

« Re: To mkral:

to fidak: dik, len si mi potvrdil moju predstavu.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.02  14:26

« Re: To mkral:

Musíte to porovnávat v souvislosti se zařazenou rychlostí. Při u nás zažitém způsobu řazení se může 1.4 50 kW MPI oprotď 1.4 55kW 16V zdát 16V při nižších otáčkách (do 2000) silnější. Prostě kdo řadí 2 v 20m/h, 3 v 30 a 4 v 40, ať si rozhodně koupí 8V MPI.
    Moje 1.4 55kW v polu je živá, do kopců nezkomírá ani na 5 a po dálnici s ní jde v pohodě držet cestovní rychlost okolo 165 km/h kopec nekopec.
  • 00 Reagovat !

foto

05.06.02  13:58

« To mkral:

když porovnáš průběh krouťáku 8V (např. 50kW) a 16V (55kW) u Fabie, 8V je lepší jen okamžik na začátku spektra kolem 1000 ot., což je tak max. na půl vteřiny po spuštění spojky při rozjezdu, jinak už jsou min. srovnatelné. Každopádně 16V se na volnoběh a zařazenou jedničku v pohodě rozjede.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.02  13:28

« Re: Š k o d a znamená národní hrdost !!!

stale ale si nepotvrdil, ze ta 1.4 16v bude mrtvejsia dole, ako 1.4 8v. ja som napriklad jazdil 1.6 8v 55kw od VW este v lahsom aute (felicia) a ze by ten moj 16v bol ,,dole'' mrtvejsi, sa neda povedat, skor naopak (ak zoberiem do uvahy hmotnost). ak ta 1.4 16v je dole naozaj o tolko mrtvejsia, ako mpi, tak potom asi niekde VW urobil chybu? stale si aj tak myslim, ze sa zda dole mrtva iba vdaka tomu, ze nad 3500 citelne ozije. co mpi skor potichu odchadza.

to je moj nazor, jazdil som max fabiu 1.4 50kw.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.02  13:00

mkráli, právě že 1,4 74kw VW je dole do 3 500 mrtvej. Mohl by ti to potvrdit smarty. A ty máš 1,6 a ta má větší krouťák při nižších otáčkách.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.02  12:56

« Re: Chiptuning 44Kw

Lobok: Díky, už se těším. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.02  12:20

to diamant: pises "A 8V považujem skôr za výhodu, lebo sa s takýmto motorom dá jazdiť pohodovo a nie ako závodník stále nad 4000 otáčok."

odkial mas, ze so 16v sa neda jazdit pod 4000? ja mam 1.6 16v od peugeotu a ten je ladeny skor na spodok. resp. od 4500 je skor mrtvy. ten je prave ladeny na pohodove jazdenie. a stavim sa, ze podobnych motorov je plno. napriklad si ani nemyslim, ze 1.4 16v 74kw, co je vo fabii, bude dole mrtvejsi, ako 1.4 8v 44kw. len ma viac hore.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.02  12:18

to diamant: pises "A 8V považujem skôr za výhodu, lebo sa s takýmto motorom dá jazdiť pohodovo a nie ako závodník stále nad 4000 otáčok."

odkial mas, ze so 16v sa neda jazdit pod 4000? ja mam 1.6 16v od peugeotu a ten je ladeny skor na spodok. resp. od 4500 je skor mrtvy. ten je prave ladeny na pohodove jazdenie.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.02  09:46

To : Mispul
    Před chvílí jsem dotelefonoval s p. Jandou s Cimbu. Řekl mi že vzhledem k tomu že to jsou nepovolené úpravy od výrobce, a mohli by ho jedině nachytat na nesplnění emisí(dává doklad o provedeném seřízení ŘJ)tak všechny jejich úpravy splňují emisní požadavky. Z tohoto důvodů proto nedělá jedině 1.4/74Kw.
  • 00 Reagovat !

foto

05.06.02  08:10

« Klimatizace do Fábie - kdo ji nemá a chce?

Jedna zánovní klimatizace včetně všeho, montáže a naplnění do Fábie na prodej. Cena 25tkč. info@chiptuning.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.02  06:02

« Re:

TO: MatuS
    Hluboce se ti omlouvám , zapoměl jsem napsat že je "chráněná z obou stran stromy PŘED VĚTREM"
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.06.02  04:47

« Bez nadpisu

lobok: je to rovná silnice chráněná z obou stran stromy
    ty ked mas vedla cesty stromy, tak mas pocit ochrany?!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  14:12

« Re: to RV

Ale *.To,že rozumím zrovna tomuhle tvrdit nechci,jenom jsem to tak pochopil z výkladu ATX,Sprasmotoru,Cimbu atd.Takovejhle jsem si udělal závěr.Jestli je to úplná kravina,zkus to vystihnout jinak.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  14:00

« to RV

Já teda nevím jak já, ale ty mu asi rozumíš jako každý čtenář MC.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  13:50

« Re: to RV

Nevím Hufe,jak Ty,ale já tak čiptuning chápu.Nic záhadnýho.Podle mě je to docela výstižný a jednou větou.Když tak mě oprav.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  12:58

To: Mispul. Auto mám v záruce ještě půl roku, "lízink" mi končí za 2.5 roku tak na co bych čekal.
    To: E1ement. Cenový rozdíl 44/50 Kw je 15000 Kč, a musím ti zodpovědně řící že ta originál 50 Kw tak nejede jako upravená 44Kw.
    Emise. Všichni úpravci zaručují, že po úpravě bude auto splňovat emisní limity (mají to na svých stránkách, Cimbu v dotazech FAQ). Osobně si myslím s ohledem na své dva katalyzátory a dvě lambda sondy, které porovnávají složení výfuk. plynů a podle toho regulují složení směsy?(obsah kyslíku, mám dojem že to tak nějak funguje, když tak mě opravte), že to bude v pohodě.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  12:12

« to RV

To víš, že čiptuning je pouze změna seřízení (spíš tedy nastavení). Že by amerika objevena právě nyní byla?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  11:34

e1element:Když se objeví tohle téma,vždycky ožiju.Prostě mě to baví.Z * bič neupleteš,to je pravda,ale 1,4/44 je pokud se nepletu o 12000 Kč levnější než 50kW.Podle mě je ideální koupit 1,4/44 a nechat udělat úpravu hlava,vačka,čip u Motor Excelu v ceně 21000 Kč.Nebo u CMT na obsah 1568,to už je pořádnej bič, je ale trochu dražší.Jinak trvám na tom,že chiptuning je pouze změna seřízení.Motor se bude chovat líp,možná míň žrát a pružnost bude taky o chlup lepší.Pokud Vám to připadá za ty prachy jako dobrá investice,nic proti,jsou to vaše prachy.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  11:31

« to imaxim

BTW = By The Way = mimochodem

Jo, mám eleganci, černý interiér.

rubrika: AUTOKOMPLEX CZ s.r.o. - motory
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  11:04

« Re: to imaxim

No jo, ale co čalounění máš Mystic (to co vypadá jako sportující postavičky? Jestli je to vážné pošli mi nabídku na mail. Jaká rubrika o dvě řádky níže, znám jenom web chiptuning.cz, tam to najdu? A co znamená BTW? Otrokovice mi nevadí jezdím do Olomouce k rodičům ženy. Díky
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…