Škoda Fabia
« Re: To mkral:
Musíte to porovnávat v souvislosti se zařazenou rychlostí. Při u nás zažitém způsobu řazení se může 1.4 50 kW MPI oprotď 1.4 55kW 16V zdát 16V při nižších otáčkách (do 2000) silnější. Prostě kdo řadí 2 v 20m/h, 3 v 30 a 4 v 40, ať si rozhodně koupí 8V MPI.
Moje 1.4 55kW v polu je živá, do kopců nezkomírá ani na 5 a po dálnici s ní jde v pohodě držet cestovní rychlost okolo 165 km/h kopec nekopec. -
« To mkral:
když porovnáš průběh krouťáku 8V (např. 50kW) a 16V (55kW) u Fabie, 8V je lepší jen okamžik na začátku spektra kolem 1000 ot., což je tak max. na půl vteřiny po spuštění spojky při rozjezdu, jinak už jsou min. srovnatelné. Každopádně 16V se na volnoběh a zařazenou jedničku v pohodě rozjede. -
"-- skrytý --" 05.06.02 13:28
« Re: Š k o d a znamená národní hrdost !!!
stale ale si nepotvrdil, ze ta 1.4 16v bude mrtvejsia dole, ako 1.4 8v. ja som napriklad jazdil 1.6 8v 55kw od VW este v lahsom aute (felicia) a ze by ten moj 16v bol ,,dole'' mrtvejsi, sa neda povedat, skor naopak (ak zoberiem do uvahy hmotnost). ak ta 1.4 16v je dole naozaj o tolko mrtvejsia, ako mpi, tak potom asi niekde VW urobil chybu? stale si aj tak myslim, ze sa zda dole mrtva iba vdaka tomu, ze nad 3500 citelne ozije. co mpi skor potichu odchadza.
to je moj nazor, jazdil som max fabiu 1.4 50kw. -
"-- skrytý --" 05.06.02 12:20
« Re: Š k o d a znamená národní hrdost !!!
to diamant: pises "A 8V považujem skôr za výhodu, lebo sa s takýmto motorom dá jazdiť pohodovo a nie ako závodník stále nad 4000 otáčok."
odkial mas, ze so 16v sa neda jazdit pod 4000? ja mam 1.6 16v od peugeotu a ten je ladeny skor na spodok. resp. od 4500 je skor mrtvy. ten je prave ladeny na pohodove jazdenie. a stavim sa, ze podobnych motorov je plno. napriklad si ani nemyslim, ze 1.4 16v 74kw, co je vo fabii, bude dole mrtvejsi, ako 1.4 8v 44kw. len ma viac hore. -
"-- skrytý --" 05.06.02 12:18
« Re: Š k o d a znamená národní hrdost !!!
odkial mas, ze so 16v sa neda jazdit pod 4000? ja mam 1.6 16v od peugeotu a ten je ladeny skor na spodok. resp. od 4500 je skor mrtvy. ten je prave ladeny na pohodove jazdenie. -
To : Mispul
Před chvílí jsem dotelefonoval s p. Jandou s Cimbu. Řekl mi že vzhledem k tomu že to jsou nepovolené úpravy od výrobce, a mohli by ho jedině nachytat na nesplnění emisí(dává doklad o provedeném seřízení ŘJ)tak všechny jejich úpravy splňují emisní požadavky. Z tohoto důvodů proto nedělá jedině 1.4/74Kw. -
« Re: Chiptuning 44Kw
To: Mispul. Auto mám v záruce ještě půl roku, "lízink" mi končí za 2.5 roku tak na co bych čekal.
To: E1ement. Cenový rozdíl 44/50 Kw je 15000 Kč, a musím ti zodpovědně řící že ta originál 50 Kw tak nejede jako upravená 44Kw.
Emise. Všichni úpravci zaručují, že po úpravě bude auto splňovat emisní limity (mají to na svých stránkách, Cimbu v dotazech FAQ). Osobně si myslím s ohledem na své dva katalyzátory a dvě lambda sondy, které porovnávají složení výfuk. plynů a podle toho regulují složení směsy?(obsah kyslíku, mám dojem že to tak nějak funguje, když tak mě opravte), že to bude v pohodě. -
« Re: Chiptuning 44Kw
e1element:Když se objeví tohle téma,vždycky ožiju.Prostě mě to baví.Z * bič neupleteš,to je pravda,ale 1,4/44 je pokud se nepletu o 12000 Kč levnější než 50kW.Podle mě je ideální koupit 1,4/44 a nechat udělat úpravu hlava,vačka,čip u Motor Excelu v ceně 21000 Kč.Nebo u CMT na obsah 1568,to už je pořádnej bič, je ale trochu dražší.Jinak trvám na tom,že chiptuning je pouze změna seřízení.Motor se bude chovat líp,možná míň žrát a pružnost bude taky o chlup lepší.Pokud Vám to připadá za ty prachy jako dobrá investice,nic proti,jsou to vaše prachy. -
« Re: to imaxim
No jo, ale co čalounění máš Mystic (to co vypadá jako sportující postavičky? Jestli je to vážné pošli mi nabídku na mail. Jaká rubrika o dvě řádky níže, znám jenom web chiptuning.cz, tam to najdu? A co znamená BTW? Otrokovice mi nevadí jezdím do Olomouce k rodičům ženy. Díky