Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  13:52

« Re: 1.4 16v 55kW

Co to porad mate s tim volnobehem ? To snad Vase auto roztlacujete na neutral, nebo co ?
  • 00 Reagovat !

foto

10.06.02  08:53

« plny rejd

kedze idem zajtra tyzden pred koncom zaruky :-) do servisu odstranit par drobnosti, rad by som sa spytal ci je normalne ked pri plnom rejde pri pomalom popochadzani je pocut taky suchot od prednych kolies, nie je to drhnutie pneu, ale jemny avsak zretelne pocutelny suchot akoby nieco nebolo premazavane pricom je jedno na ktoru stranu su kolesa vytocene
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  08:13

« Re: Chiptuning 44Kw

Mispul: Zatím jsem po výměně sacího potrubí najel cca. 500 km. Motor se lehčeji točí, jízda je taková pohodovější, není to prostě takový lazar, přesně tak jak psal "jiri99" v předcházejících příspěvcích. V podstatě teď chování motoru odpovídá mým představám tzn.dobrý zátah od spodu + ochotné vytáčení. Jak jsem psal v předcház. příspěvcích měřil jsem si pružné zrychlení, hodnoty jsem uváděl,ale měřil jsem si také zrychlení 0-100km tachometrových.Opět na stejném úseku,vytočení a řazení rych. stupňu 1,2 a 3 vždy v 5000 ot. Nejlepší časy bez úpravy -16,32s; po úpravě 15,11s. Naměřené hodnoty pouze s přechipováním byly tak o 0,2 s lepší než bez úpravy. Takže můj názor - samotné přechipování u 1.4/44Kw nemá cenu.
    PAVA: Na volnoběch (900ot/min) běžně vyjíždím a zajíždím do garáže, také to celkem pěkně při popojíždění na volnoběch (bez cukání) jede na 2 a 3 rychlost
  • 00 Reagovat !

foto

08.06.02  08:16

« 1.4 16v 55kW

Včera jsem zrovna zkoušel rozjet se ze sedanem 1.4 16v 55K kW na volnoběh a jde to úplně bez problému. Když srovnám tento motor s OHV 50kW je s ním jízda daleko příjemnější, lépe se vytáčí a i ve vyšších rychlostech lépe zrychluje, bez vibrací a různých zvukových projevů vlastních třikrát uložené klice a rozvodu OHV u českého motoru. Chci ještě upozornit, že se musí srovnávat zajeté motory a ne motor u předváděcího vozidla v autosalonu, který má najeto např.3 tkm. Jak mi uvedla majitel jednoho autosalonu v Ostravě je 16v motor optimálně zajetý až po najetí cca 30 tkm.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.02  16:25

« Re: 1.4 vs 1.8T

hm, dobra tedy. Na Hufa stejne nikda mit nebudu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.02  14:56

No to teda ne :-) To musis radit tak abys nesel pod 2k rpm :)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.02  12:25

toz tech 66 by tam melo byt uz jen v technicaku ... s chipem a primym K&Nkem by tam realne melo bejt tak o 20 vic ... snad ... coz by oproti dejme tomu 16V 55kW melo byt poznat skoro kdekoliv ... je teda fakt, ze ja tam petku prdnu v osmdesati a co delaji manici ve Fabiich nevim, ale je fakt, ze jim moc neujizidm, na rovinkach ... no mozna bych mohl zkusit podradit na trojku, at se turbo trosku nadechne a pak by to mohlo zrychlovat lip ... ono pri 1600 otackach tam v tom turbu asi moc tlaku cekat nemuzu ...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.02  15:07

s tvou 66 uz toho moc nenadelas... preci jenom je to 66 vs 74... Tatik mi v ni (66 bez chipu) taky neujel a ani ja jemu moc ne... ale kdyz tocim 5500 tak 180 drzi uplne v pohode do kopce porad (ovsem s 15kou na MFA :)))) (s primym KNkem to zvadlo drzet 190-200 tacho se 3ma lidma)...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.02  14:24

no bodejt ... :-) Ale muzu rict, ze mozna bud neumim radit, anebo ty Fabie tak spatne nejdou (skoro s jakymkoliv motorem) - mopc se jim na dalnici nevzdaluju ... leda az prijde dlouhy tahly kopec - to jsem schopen treba ve 160ti zrychlit, kdezto Fabia uz moc ne ....
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.02  14:04

« to Diamant:

Mail je rebicek@cdp.cz, prečo?
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.02  09:36

« 1.4 vs 1.8T

Srovnavat tyto 2 motory ? :))) haha

Kdyz jsem jel do nemecka a v plzni jsem se pokochal hrubou silou chipnuty 81kW TDI tak jsem se potom nerad vracel ke svym 126Nm :))
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.02  09:28

« Re: to pavel_joch

No ja zase letel malem prednim sklem kdyz jsem sednul do kamosciny 81kW oktavky a chtel jsem zabrzit - tam je brzda tak citliva a ma sileny nastup ;-0
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.02  08:49

« Re: to pavel_joch

Ty Fabie jsou staré půl roku. Předtím jsem jezdil s Feldou 1.6 VW motor, ten byl uplně o něčem jiném (přes 3000 člověk vůbec nemusel).
    Při 4000 otáček mám subjektivní pocit víru v nádrži (možná to tak není).
    Jiný problém jsou brzdy, jsou tak příšerně ostré, že když přesednu do Fabie a nedám si pozor, tak při prvním přibrždění mám snahu prolétávat předním sklem...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.02  08:16

« to pavel_joch

Jak staré ty fabie jsou? Ten problém se spožděním plynu (problémy s rozjezdem) už má být nějakou dobu vyřešen.

Motor 1,4 16V 74kW rozhodně točením na 4.000 nepřetáčíš, spíš naopak. To chce 6.000, aby jel.

Porovnání 1,4 16V a 20V turba je naprosto jasné. 20V turbo je everegreen.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.02  08:10

« Re: 1,4 16V / 74

jo problemy s rozjizdenim a vubec neprijemny pocit z jizdy mel na vinu stary a spatny SW v ECU (ja mel z ledna 2000) kde prodleva na EGASu byla podle meho hrubeho odhadu 0.75sec => neco silenyho a rozjizdeni vypadalo tak, ze se slaplo na plyn -> pockat -> az po nejake dobe zacit operovat se spojkou => radost pri rozjizdeni do kopce ;) => neni to motor pro zenskou
    Naimplantoval jsem s Michalem jednotku se SW z Listopadu 2001 a ROZDIL JE OBROVSKY!!! a je poznat i na spotrebe
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.02  08:07

« 1.4 MPI vs 16V 55/74kW

Takze ja jsem jezdil ve vsech a vysledek je takovyto: 1.4 MPI + 16V 55kW maji mnohem nize posazeny maximum kroutaku => lepsi zaber v nizsich otackach. 74kW je do 4000 otacek mrtva pak se zda ze se neco deje. Na dalnici je nejlepsi prave tech 4500-5000 otacek kde je maximum kroutaku a vykonova krivka porad roste... Ten motor je opravdu nepovedeny a tech 74kW je tam ale za cenu obrovske spotreby a prakticky nepouzitelnych. I 1.4MPI do tech 160ti se porad drzi stejne (stejne jako 1.9SDI s totoznym kroutakem). Asi nejlip se mi jevi 1.4 16V 55kW ktery by mohl disponovat dobrym otackovym rozsahem diky 16V a nizko posazenym kroutakem... btw 1.6 Felicie 8V je oproti mymu autu od spodu zihadlo (jednak je lehci a druhak tech par Nm od spodu je SAKRA znat!!!)...
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.02  07:47

« To Diamant:

No, s 74kW jsem nejezdil, takže nemůžu soudit, ale má 55kW je pohoda, pro tu to platí, to mi věř (nechci hledat průběhy krouťáku, ale max. po 1500 ot. se vyrovnají - kdysi před koupí jsem to samozřejmě srovnával). Rozjezdy volnoběhem používám v zácpách a kolonách. Chce to sice trochu citu, ale jde to.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.02  07:37

« 1,4 16V / 74

Pánové, půl roku máme ve firmě 4 kousky Fabií kombi s těmito motory. V porovnání s téměř čímkoliv můžu říct, že ten motor je nepovedený!
    Nevím v čem je problém (konstrukce, elektronika), ale to se mi naposled stávalo u 120ky, že jsem si musel dávat bacha při rozjezdu, Fabia s tímto motorem vám klidně chcípne při rozjezdu, když pořádně nepřidáte plyn! Do asi 3500 otáček motor vůbec nemá sílu (všichni jsme si mysleli, že má nějak v elektronice omezen výkon po dobu záběhu, ale nezlepšilo se to). Takže teď jezdím tak, že motor přetáčím k 4000 a řadím 1-3-5 (když se ta potvora rozjede, tak už to jde). Jinak teď zajíždím novou Oktávku 1.8 20V TURBO a je to úplně o něčem jiném.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 05.06.02  20:32

« imaxim

Posuň mi maila, plíz?
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 05.06.02  20:01

« 1,4 16V

Dtermálne sklá som mal možnosť porovnať na Felicii a musím povedať, že je to veľký rozdiel oproti čírim sklám. Otec mal číre a ja determálne. Stáli sme vedľa seba a u otca sa nedal chytiť volant do ruky a u mňa sa chytiť dal. A celkovo nebolo v aute také peklo.

mrkal, ale pokiaľ dobre viem, tak tu sa bavíme o Škodovkách, teda špeciálne o Fabii. Takže posudzujem 16V vo Fabii. A subjektívne sa mi zdal ten 1,4/74 menej živý dole ako 1,4/50. Ja som s tým 16V jazdil najskôr do takých 3500 otáčok a až potom som ho testoval aj vo vyšších otáčkach. Predtým som „čosi“ najazdil s otcovým Combi 1,4/50, takže som to vedel porovnať. A rozbehnutie na voľnobeh? Na to kľudne zabudni. Veď moderné motory majú vstrekovanie riadené RJ a tá vstrekuje toľko paliva, koľko treba na udržanie nastavených otáčok voľnobehu. Navyše tu hraje svoju rolu aj stály prevod a prevod danej rýchlosti. A inak 8V motory (vo Fabii dodávam, aby bolo jasno) majú vyšší točivý moment ako motory 16V (opaäť vo Fabii) do cca 3000 a nie iba 1000 otáčok. To len tak na okraj. Inak s 1,4/55 som nejazdil, ale zdá sa podľa tvrdenia iných členov konfery, že Fabia s týmto motorom je predsa len dole živšia než 1,4/74.

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…