Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  14:32

« Re: Piskanie z palivoveho cerpadla

moja fabia uz drzi 60 000 km na palivo z jurki. Nevidno ziadny rozdiel (subjektivne samozrejme) vo vykone ked nacerpem "humus" z jurki a "kvalitny benzin" napr. shell, omv alebo nieco ine ...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  07:15

No nejsi daleko od pravdy :-) Podle mych informaci jsou tyto a specielne 16V motory velice nachylne na kvalitu paliva...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  18:15

luf> neda mi to a rypnu si - Clio asi snese vsecko, kdezto HiTech Fabia MPI ne :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  13:47

Preco mate vsetci taku horzu z Jurki? Ma niekto nejake zarucene spravy o nekvalite ich benzinu alebo nieco podobne? Ja tam tankujem uz takmer 50tis km a vsetko chodi bez problemov...
  • 00 Reagovat !

foto

17.06.02  13:23

« Re: Piskanie z palivoveho cerpadla, vlastne z filtra

Netankoval som ziaden humus. Stale tankujem na OMV. Prisiel som na to nahodou, lebo som zatiahol auto tatkovi do garaze. Tam sa to odrazalo od stien a zacul taky tenky piskavy zvuk. Normalne by som na to nikdy neprisiel, lebo na parkovisko pred domom pridem s poriadne "vyhulenym" radiom, motor vypnem a odidem. A ked startujem, za studena sa to neprejavi. Az v tej garazi.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  11:18

« Re: lizatko

nemas jezdit 40cm vodou rychlosti nad 100 km/h ;-)))
  • 00 Reagovat !

foto

17.06.02  09:57

« lizatko

Tak jsem v zaplavenym Liskovci v Brne pri bource v sobotu a prujezdu 40cm vody urval predni spoiler a jeste se mi posunul predni naraznik tak jsem ho musel vratit zpet... :-( a to jsem rad ze mam lak a predni sklo v pohode...
  • 00 Reagovat !

foto

17.06.02  00:00

« MPI je Špice

Mezi benzínovými motory v koncernu VW tedy Škodovácký motor OHV!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.02  22:15

madvad>Netankoval si nahodou kvalitu od Jurkiho alebo podobny humus? Kamarat si pochvaloval lacny benzin od Jurkiho, a dopadol presne tak - po zahriati dajake piskanie od praveho zadneho kolesa. Vzadu ale nie je cerpadlo, je tam len palivovy filter. Jemu ho vymenili v ramci zaruky, ale nemoze to byt nejak extra drahe. V kazdom pripade ich buzeruj a povedz, ze ti to robi od prehliadky - ak si nebol pri aute, tak je mozne, ze ti ho vymenili - to sa totiz bohuzial bezne robi, a keby menili len filtre...
  • 00 Reagovat !

foto

16.06.02  20:43

« Piskanie z palivoveho cerpadla

Zacalo mi piskat palivove cerpadlo. Ked je motor studeny nic sa nedeje, ale ked je pekne zohriaty, pocujem piskanie z palivoveho cerpadla - ide to z prava zozadu. Nestretli ste sa s tym ? Kua, v pondelok som bol na garancnej prehliadke, nic sa nevyskytlo. Co myslite, opravia to este v zaruke ?? Je to vobec chyba, alebo je to vlastnost Fabii??
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.06.02  21:04

« Zastaralá Fabia

S tou Octaviou by som súhlasil. Ale povedz mi v čom je zastaralá Fabia? Len tu nezačni s motorom MPI, lebo pokiaľ viem, tak to nie je jediný motor pre Fabiu (existuje aj TDI). V čase, keď sa Fabia začala predávať (nie je to zase až tak dávno) mala ako jedno z mála áut elektrohydraulický posilňovač riadenia s plynulo premenlivým účinkom. A ja do Fabie vždy veľmi rád presadám. Prirom mám možnosť šoférovať aj Volvo S80, MB-E a teraz už aj Audi A8.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  07:43

« Re: Přepážka a DPH

Já mam takhle nějaký auta - i když né škodovek a plná spokojenost 100 000 a více tisíc doma. Dají dozadu přepážku železnou / kterou si mužeš vyndat - policajti tomu stejně nerozumějí/ Jenom s tou Fabií brzdi. Dneska už Fabie a Octavie jsou absolutně zastaralé auta. Nekupuj to věř mi. Hlavně za ty peníze koupíš lepší auto, ¨který nebude mít na ulici snad každý. Jestli ti někdo tvrdí jak je skvělá, tak to možná do ní přelezl ze Škody 120. Jo a mimochodem jak někdo tvrdí jak jsou levný náhradní díly, tak se trochu plete. Mimochodem stejně je auto v záruce / pravda je, že u škodovky dávaj jenom jeden rok / takže potom opravuj a opravuj / to je všechno
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.02  19:09

« Přepážka a DPH

Máte někdo zkušenosti s tím jak to chodí při koupi vozu s přepážkou a následným odpočtem DPH?
    Konkrétně Fabia Combi. Jakou radíte motorizaci?
    Není lepší jít do Octavie?
    Některé FÚ nechtějí odpočet uznávat prý záleží i na oboru podnikání?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.02  09:16

« Re: 1,4 16V / 74 - to Smarty

To bych se taky divil, kdyby Skoda nabizela na inetu ke stahnuti novy Sw a dalo by se to flashnout na PCku.:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.02  08:00

No a samozrejme se to resilo vymenou cele jednotky. Nova stoji myslim 23 litru, Michal (ATX) ji sehnal za 10
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.02  08:00

No Magneti mam taky (samozrejme :-) No melo by to byt napsany na te nalepce co je na jednotce. Po obede se podivam presne... Ono to asi nebude nikdy (kvuli emisim) tam porad nejaka prodlevka bude. To by vyresil asi jedine chip. Michal ho nabizi, ale me se do te sunky uz prachy vrazet nechtej takze na to pecu...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.02  00:00

Jaky je to problem tam dat novy SW a na kolik to pride ? Funguje to dobre ? Docela bych chtel taky.... Uz sice mi to jednou v servisu menili, zlepseni sice znatelne, ale stale to neni ono. Da se nejak poznat verze SW bez diagnostickyho pocitace ? Mam rv. 2000, vstrikovadlo Magneti Marelli
  • 00 Reagovat !

foto

10.06.02  23:27

« Jaké máte zkušenosti z koncovkami výfuků

Dobrý den, našel jsem si na [odkaz] zajímavé koncovky na škodovky. Znáte někdo ještě nějakého jiného výrobce koncovek na škodovky?
    Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.06.02  21:28

« Re: Fabia sedan 1.4 50kW

To je teda velmi divne. Prave MPI byva dole zivsie nez 16V (hlavne 74 kW). Ale nie si ty zvyknuty sa pohynat na primalom plyne? Kamos (ma TDI) skusal moju Fabiu a povedal, ze je to slabe ako caj. Lenze on to vytacal tak do 1750 otacok. Nebude problem nahodou tu? Nemas dojem, ze to netaha aj u inych motorov podobnej kubatury?
  • 00 Reagovat !

foto

10.06.02  17:09

« Fabia sedan 1.4 50kW

Dobry den.
    Obracim se na vas s malou otazkou. Tchan si koupil Fabii sedan s motorem 1.4 50kW a musim rict ze po prvni jizde jsem byl velmi zklaman z divneho chodu motoru. Pri rozjezdu je auto velmi slabe az do urcitych otacek cca 3-4tis/min pak teprve je citit tah motoru. Pripada mi to jako kdyby tam byla vykonova dira nebo jak to nazvat. Ja mam Octavii SDi a nic takoveho nepozoruju. Je to normalni?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…