Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.05.05  22:14

« Re: Re: Re: Re: Spotřeba a lak u nového vozu.

Pak věz, že na základě rady prodejce jsi sice urychlil záběh, ale na druhou stranu výrazným způsobem zkrátil "zdravý život" agregátu. Ale pokud to tak za 3 roky s nějakými 70 tis. km na hrbu prodáš, nemusí Tě to příliš trápit...
  • 00 Reagovat !

foto

17.05.05  14:02

« Centrál a havárie

U prodejce mi bylo sděleno že pokud bude auto zamčeno a dojde k havárii kde budou aktivovány airbagy či předpínače pásů, dojde automaticky k otevření všech dveří. Manuál k autu však hovoří opak, že zamykání auta je právě při havárii nebezpečné z důvodu horšího přístupu k posádce... Má někdo představu jak to ve skutečnosti je?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.05  13:55

« Re: Re: Re: Spotřeba a lak u nového vozu.

nj, bylo mi to doporučeno prodejcem, tak jsem ho poslechl, věřím že určitě není na škodu zajet motor s vyšší zátěží než která ho poté bude čekat...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.05.05  13:15

« Re: Re: Spotřeba a lak u nového vozu.

Opravdu zajímavý způsob záběhu. Zvláště pak v kontrastu s následným (po záběhu) způsobem používání...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.05  12:27

« Re: Spotřeba a lak u nového vozu.

pokud navíc člověk jezdí často do kopce, spotřeba se zvyšuje, do práce to mám cca 21km, z toho prvních 19 mám průměr 5 na sto, pak je tam kopec, vyjedu ho a mám 5,5, zpět domů mám kopec větší a jsem na 6,5
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.05  12:24

záleží na stylu jízdy... mám 1,2 47kW combi 3 týdny, najeto něco přes 2700km a průměrnou dlouhodobou si držím na 6-6.1l/100km Ze začátku jsem měl skoro 8, ale v době zajíždění jsem se nešťítil řadit z 5 na 4 ve 120km/h. Snažil sem se opravdu hodně řadit a točit tak 4,5k otáček, pozdějí tak kolem 1Tkm k 5000ot... teď jezdím šetrněji a myslím že mám hodně lehkou nohu...
  • 00 Reagovat !

foto

17.05.05  08:51

« Bez nadpisu

Těch 0,8 a 1,2 je samozřejmě l/h. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

17.05.05  08:49

« Spotřeba

Zdravím vespolek a chci se zeptat, jestli někdo neměl podobný problém jak já: Vlastním Fábku 1.4MPI 44kW a od jisté doby se mi stává, že se zničehonic během cesty zvětší spotřeba o cca 1l/100km. Nejde jen o jízdu - když mám motor zahřátý, tak mám normální spotřebu zhruba okolo 0,8l/100km. Zničehonic však vylítne na 1,2l/100km a tomu odpovídá pak zvětšná spotřeba při jízdě o těch cca jeden litr. Po odstavení auta do druhého dne se to opět srovná a zase je spotřeba "normální", než se při jízdě "něco stane" a zase vyletí....... Vlastním tohle auto už pět let, nalítáno 60.000km a spotřebu sleduju na PP během každé jízdy vpodstatě pořád (můj koníček ;-) a tak mě neodpovídejte prosím, že je to subjektivní, vítr,....... a já nevím co ještě. Byl jsem s tím ve dvou nezávislých autorizovaných servisech a všude mě řekli, že ve výpisu diagnostiky jsou jen sporadické chyby a to je normální. Jenže jedna z těchle "sporadickejch chyb" mě zvyšuje posledních několik měsíců spotřebu a tohle u mě normální není!!!! 4,5 roku to jezdí pořád stejně a najednou se spotřeba občas prostě jen tak zvedne????? Nevíte někdo, čím (předpokládám, že nějakým čidlem....) by to mohlo být ať poradím těm odborníkům v autorizovaných servisech? Díky za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.05.05  06:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: smerovky a zvukova signalizacia zapn

:lol: jeeej, takto to bolo na favorite, zeby back to nature? >:D dik!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.05  20:32

« Re: Re: Re: Re: Re: smerovky a zvukova signalizacia zapn. sv

pod tachometrom sa nachadza plastovy kryt (ten, na ktory si napriklad pokladas mobil) a tento plast potiahnes smerom k volantu. Tam uz uvidis dve skrutky, ktore drzia tachometer. Potom ho uz len vytiahnes. Drzat ho samozrejme budu kable, ale su dost dlhe, takze ku konektorom sa v pohode dostanes.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.05  13:04

« Re: Re: Re: Re: smerovky a zvukova signalizacia zapn. svetie

to hasic: dakujem, uz sa len k tomu dostat :-! poradi mi niekto, ako najrychlejsie vymontovat budiky z fabky? pri felde som maturoval asi 2 hodky, kym som tie skryte srobiky nasiel, potom som vyberal pristrojovku na pockanie ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.05  12:40

« Re: Re: Re: smerovky a zvukova signalizacia zapn. svetiel

Mal som rozobrany tachometer z passatu a tam som videl maly reproduktor (plochy, priemer asi 3 cm, plastova membrana), ktory tieto zvuky vydava. Je dost mozne, ze odisiel prave tento repracik. Jeho vymena by v pripade poruchy bola bezproblemova. Mozno vam tato informacia pomoze
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.05  12:14

« Re: Re: smerovky a zvukova signalizacia zapn. svetiel

Presne tak, zatial som sa na to vy... aj ked jazdim stale s rozsvietenymi svetlami a sem tam sa mi stane, ze ich necham zapnute, kedze to nehvizda :-! dam to kuknut nejakemu elektrikarovi, podla mna to fakt bude iba nejaka blbost a sviniari by to hned menili za 12.000.... ked mi to nahodou opravia, dam vediet ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.05  08:16

« Re: Re: Spotřeba a lak u nového vozu.

pakosik: Vzdyt 6,5l/100km je krasna hodnota, ne? Obzvlast jestli s tim jezdis po dalnici, kterou htp moc rady nemaji. Jinak kamaradovi po par tisicich sla spotreba dolu, ale je pravda, ze jezdi jak na "ekorally".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.05  22:11

S lakem počkej ten půlrok. Pokud jde o spotřebu, tak se to buď naučíš "trápit", a pak půjde dolů, anebo s tím budeš dál jezdit "normálně" (což Ti vřele doporučuji), a pak s nějakým snížením nepočítej.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.05  21:43

« Spotřeba a lak u nového vozu.

Zdravím všechny a prosím o zkušenosti. Mám novou fábku 1.2 47kW combi a mám najeto necelých 1000 km (dálnice a meziměsta). Jezdím do 120 na dálnici, ale přesto mám průměrnou spotřebu 6,5 dle počítače i tankování. Po jaké době mohu očekávat snížení na hodnoty udávané výrobcem? A za druhé: Má význam začít nějak (a jak) ošetřovat lak (nemám metalízu) nebo mám počkat půl roku, až to vyzraje? Díky moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.05  15:21

« Re: smerovky a zvukova signalizacia zapn. svetiel

napísal Jarino RS : ...Prestali mi tikat smerovky, proste idu, ale zvuk ziadny, ziadne tik-tak, len sa to signalizuje na pristrojovke. A takisto odisla zvukova signalizacia zapnutych svetiel. V servise povedali, ze je chyba v pristrojovke a treba ju celu vymenit, cca 12.000 Sk...
    Postihlo ma to isté ( všetky zvuky z prístrojovky sú v pr...eli) , v servise podobne cca 11.500,-Sk. V žiadnom prípade! Už si to vyriešil nejako "neštandartne" alebo si to nechal tak ??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.05.05  10:44

« Re: proměřování

Norma na rychloměr zní: plus 10% plus další 4 km/h navíc. Jde jen o to, jak ten či onen výrobce této normy využívá k vylepšení "subjektivních pocitů" ze svého výrobku. A právě zn. Škoda této normy využívá v míře více než vrchovaté!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.05.05  10:41

« Re: to Mitsi

Samozřejmě je rozdíl v metodice, ten tam byl ale vždy! Na stolici totiž měříš výkon na kolech plus tzv. ztrátový výkon a stolice pak dopočítává výkon motoru ("matematický výkon"), kdežto výrobce měří výkon motoru na brzdě přímo a z něho pak odvozuje nějakou průměrnou (ve vztahu k určitému vzorku odměřených motorů) deklarovanou hodnotu. V praxi se pak podle Gaussovy křivky středního rozdělení vyskytuje zhruba 15% motorů podprůměrných, 70% průměrných a 15% nadprůměrných, takže to vlastně sedí. Výjimkou jsou případy, kdy výrobce záměrně z nějakého důvodu (obvykle daňové povahy) deklaruje výkon nižší než ten, který by měl odpovídat 70% případů.
    Jinak porovnávání dynamiky u motorů sice na první pohled stejných/obdobných paramaterů, ale v rozdílných vozech, je věc velice ošemetná: roli tu totiž především hraje výkon na kolech (ten je klíčový, nikoli výkon motoru!), průběh křivek výkonu a točivého motoru (není pravda, že motor se špičkou točáku "hodně dole" lépe jede - to je jen subjektivní pocit řidiče, nic víc...), zpřevodování, hmotnost vozu a od určité rychlosti výše i aerodynamika. Proto např. vůz, který se jinému vyrovná do 100 km/h, už nemá sebemenší šanci v rychlostech vyšších. Nejmarkantnější je tento případ při srovnávání evropských a japonských vozů: tam, kde "dole srovnatelný" Evropan končí, Japonec teprve začíná. A vo tom to je!
  • « 00 Reagovat !

foto prekladys

prekladys 08.05.05  10:25

« proměřování

0 až -10% je (v podstatě bezpečnostní) norma, do počátku 70. let rychloměry i podměřovaly (např. sedany, oktávky i embéčka běžně)
    taková T613 zase přeměřovala i o 15% (to bylo chytráků, kteří tvrdili, že jeli 210...)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…