Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
"-- skrytý --" 17.05.05 22:14
« Re: Re: Re: Re: Spotřeba a lak u nového vozu.
Pak věz, že na základě rady prodejce jsi sice urychlil záběh, ale na druhou stranu výrazným způsobem zkrátil "zdravý život" agregátu. Ale pokud to tak za 3 roky s nějakými 70 tis. km na hrbu prodáš, nemusí Tě to příliš trápit... -
« Centrál a havárie
U prodejce mi bylo sděleno že pokud bude auto zamčeno a dojde k havárii kde budou aktivovány airbagy či předpínače pásů, dojde automaticky k otevření všech dveří. Manuál k autu však hovoří opak, že zamykání auta je právě při havárii nebezpečné z důvodu horšího přístupu k posádce... Má někdo představu jak to ve skutečnosti je? -
« Re: Spotřeba a lak u nového vozu.
záleží na stylu jízdy... mám 1,2 47kW combi 3 týdny, najeto něco přes 2700km a průměrnou dlouhodobou si držím na 6-6.1l/100km Ze začátku jsem měl skoro 8, ale v době zajíždění jsem se nešťítil řadit z 5 na 4 ve 120km/h. Snažil sem se opravdu hodně řadit a točit tak 4,5k otáček, pozdějí tak kolem 1Tkm k 5000ot... teď jezdím šetrněji a myslím že mám hodně lehkou nohu... -
« Spotřeba
Zdravím vespolek a chci se zeptat, jestli někdo neměl podobný problém jak já: Vlastním Fábku 1.4MPI 44kW a od jisté doby se mi stává, že se zničehonic během cesty zvětší spotřeba o cca 1l/100km. Nejde jen o jízdu - když mám motor zahřátý, tak mám normální spotřebu zhruba okolo 0,8l/100km. Zničehonic však vylítne na 1,2l/100km a tomu odpovídá pak zvětšná spotřeba při jízdě o těch cca jeden litr. Po odstavení auta do druhého dne se to opět srovná a zase je spotřeba "normální", než se při jízdě "něco stane" a zase vyletí....... Vlastním tohle auto už pět let, nalítáno 60.000km a spotřebu sleduju na PP během každé jízdy vpodstatě pořád (můj koníček ;-) a tak mě neodpovídejte prosím, že je to subjektivní, vítr,....... a já nevím co ještě. Byl jsem s tím ve dvou nezávislých autorizovaných servisech a všude mě řekli, že ve výpisu diagnostiky jsou jen sporadické chyby a to je normální. Jenže jedna z těchle "sporadickejch chyb" mě zvyšuje posledních několik měsíců spotřebu a tohle u mě normální není!!!! 4,5 roku to jezdí pořád stejně a najednou se spotřeba občas prostě jen tak zvedne????? Nevíte někdo, čím (předpokládám, že nějakým čidlem....) by to mohlo být ať poradím těm odborníkům v autorizovaných servisech? Díky za odpověď. -
« Re: Re: Re: Re: Re: smerovky a zvukova signalizacia zapn. sv
pod tachometrom sa nachadza plastovy kryt (ten, na ktory si napriklad pokladas mobil) a tento plast potiahnes smerom k volantu. Tam uz uvidis dve skrutky, ktore drzia tachometer. Potom ho uz len vytiahnes. Drzat ho samozrejme budu kable, ale su dost dlhe, takze ku konektorom sa v pohode dostanes. -
"-- skrytý --" 16.05.05 13:04
« Re: Re: Re: Re: smerovky a zvukova signalizacia zapn. svetie
to hasic: dakujem, uz sa len k tomu dostat :-! poradi mi niekto, ako najrychlejsie vymontovat budiky z fabky? pri felde som maturoval asi 2 hodky, kym som tie skryte srobiky nasiel, potom som vyberal pristrojovku na pockanie ;-) -
« Re: Re: Re: smerovky a zvukova signalizacia zapn. svetiel
Mal som rozobrany tachometer z passatu a tam som videl maly reproduktor (plochy, priemer asi 3 cm, plastova membrana), ktory tieto zvuky vydava. Je dost mozne, ze odisiel prave tento repracik. Jeho vymena by v pripade poruchy bola bezproblemova. Mozno vam tato informacia pomoze -
"-- skrytý --" 11.05.05 12:14
« Re: Re: smerovky a zvukova signalizacia zapn. svetiel
Presne tak, zatial som sa na to vy... aj ked jazdim stale s rozsvietenymi svetlami a sem tam sa mi stane, ze ich necham zapnute, kedze to nehvizda :-! dam to kuknut nejakemu elektrikarovi, podla mna to fakt bude iba nejaka blbost a sviniari by to hned menili za 12.000.... ked mi to nahodou opravia, dam vediet ;-) -
"-- skrytý --" 10.05.05 21:43
« Spotřeba a lak u nového vozu.
Zdravím všechny a prosím o zkušenosti. Mám novou fábku 1.2 47kW combi a mám najeto necelých 1000 km (dálnice a meziměsta). Jezdím do 120 na dálnici, ale přesto mám průměrnou spotřebu 6,5 dle počítače i tankování. Po jaké době mohu očekávat snížení na hodnoty udávané výrobcem? A za druhé: Má význam začít nějak (a jak) ošetřovat lak (nemám metalízu) nebo mám počkat půl roku, až to vyzraje? Díky moc. -
« Re: smerovky a zvukova signalizacia zapn. svetiel
napísal Jarino RS : ...Prestali mi tikat smerovky, proste idu, ale zvuk ziadny, ziadne tik-tak, len sa to signalizuje na pristrojovke. A takisto odisla zvukova signalizacia zapnutych svetiel. V servise povedali, ze je chyba v pristrojovke a treba ju celu vymenit, cca 12.000 Sk...
Postihlo ma to isté ( všetky zvuky z prístrojovky sú v pr...eli) , v servise podobne cca 11.500,-Sk. V žiadnom prípade! Už si to vyriešil nejako "neštandartne" alebo si to nechal tak ?? -
"-- skrytý --" 08.05.05 10:41
« Re: to Mitsi
Samozřejmě je rozdíl v metodice, ten tam byl ale vždy! Na stolici totiž měříš výkon na kolech plus tzv. ztrátový výkon a stolice pak dopočítává výkon motoru ("matematický výkon"), kdežto výrobce měří výkon motoru na brzdě přímo a z něho pak odvozuje nějakou průměrnou (ve vztahu k určitému vzorku odměřených motorů) deklarovanou hodnotu. V praxi se pak podle Gaussovy křivky středního rozdělení vyskytuje zhruba 15% motorů podprůměrných, 70% průměrných a 15% nadprůměrných, takže to vlastně sedí. Výjimkou jsou případy, kdy výrobce záměrně z nějakého důvodu (obvykle daňové povahy) deklaruje výkon nižší než ten, který by měl odpovídat 70% případů.
Jinak porovnávání dynamiky u motorů sice na první pohled stejných/obdobných paramaterů, ale v rozdílných vozech, je věc velice ošemetná: roli tu totiž především hraje výkon na kolech (ten je klíčový, nikoli výkon motoru!), průběh křivek výkonu a točivého motoru (není pravda, že motor se špičkou točáku "hodně dole" lépe jede - to je jen subjektivní pocit řidiče, nic víc...), zpřevodování, hmotnost vozu a od určité rychlosti výše i aerodynamika. Proto např. vůz, který se jinému vyrovná do 100 km/h, už nemá sebemenší šanci v rychlostech vyšších. Nejmarkantnější je tento případ při srovnávání evropských a japonských vozů: tam, kde "dole srovnatelný" Evropan končí, Japonec teprve začíná. A vo tom to je!