Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Fabia - tiché auto,toc. moment
Jednoduche - ked mas 3000ot na oboch autach a na R19 mas 148Nm a na Fabii 110Nm, tak mas v tej chvili asi o 30% nizsi vykon na Fabii, navyse je tazsia atd. (plati za predpokladu priblizne rovnakeho prevodu). Preto je do kopcov lepsi R19, ale neboj sa vytacat Fabku, ona to vo vyssich otackach dozenie (staci zistit, v akych otackach ma vykon 66kW a od toho bodu uz je na tom lepsie ako R19). BTW nebite ma za ten uvedeny tocak, nemam poruke grafy. -
Výkon je prostý součin točivého momentu a otáček. Takže pokud chceš mít ve 2000 ot/min solidní výkon, potřebuješ ty otáčky násobit vysokým kroutícím momentem..pak je někde maximum tohoto součinu ( max. výkon ) a záleží při kolika otáčkách......... -
Diky za odpovedi. Tech 4,5tis otacek a vice, se mi zda hrozne moc. To uz auto trochu rve a taky spotreba je dost velka. Jaky ma vlastne tenhle motor max.tocivy moment ? Muj R19 (1.7/66kW) ma max.tocivy moment 148Nm pri 3000ot/min. Vysvetluje to proc je v kopcich mene vykony motor (R19) "silnejsi" nez ve Fabii? Myslel jsem si, ze dulezitejsi je vykon a ne toc.moment. Vysvetlite mi to nekdo ? Diky. -
« Re: Fabia - tiché auto
Mam to iste auto a v porovnani s predchadzajucou nacipovanou feliciou 1.6 som sklamany. Netreba sa vsak bat vytocit motor do 6000 ot. a potom sa to vcelku da. Zapnuta klima je dost poznat, mam pocit, ze idem na fabii junior. Inak je to v pohode. -
« Fabia - tiché auto
Před měsícem jsem nafasoval z práce Fabii Combi 1,4 74kW.Má najeto 30tis.km a musím říci, že se Škoda hodně zlepšila.Je to nádherně tiché auto. Trochu se mi nelíbí přístrojová deska (plasty jsou trochu ošklivé), ale to mi tolik nevadí. Doma vlastním Renaulta 19-ku (r.v.95,66kW) a je proti Fabii dost hlučný. Přesto, že je to proti Fabii generačně starší auto nemohu si vynachvalit motor a jízdní vlastnosti.Připadá mi, že těch 74kW ve Fabii je někdy slabší než 66kW v R19.Na dalnici neni problem, obe auta dokazou jet 150 v pohode (Fabie je pravdu podstatne tizsi).Ale v kopcich je na tom R19 lepe.Predjizdet do kopce kamion jedouci 75km je s Fabii fakt problem.Do Fabie kupuji N98 u OMV a presto zadny zazrak. V kolika otackach radite z trojky na ctyrku ? Ja v 3,5tis a stejne se ctyrka do kopce nechce moc rozjet. Jinak jsem s Fabii moc spokojeny - pohodlne sedacky, prehledne kontrolky, dobre dilenske zpracovani.Proste za Fabii se Skoda v Evrope stydet nemusi. Napiste nekdo kdo mate stejnou Fabii jak hodne musite motor vytacet, aby to poradne jelo. Diky -
« drnceni ;(((
Zdarec vsichni
Pred par dny se mi zacalo ozyvat jakesi praskani a drnceni z prostoru nekde nalevo/pod volantem. Zda se mi ze to nabira intenzitu az po prekroceni urcite rychlosti ale je to fakt hodne neprijemny :-( Mam podezreni na pant dveri, jeste se na to musim kouknout... Nemate nekdo podobnou zkusenost? -
« Re: Piskanie z palivoveho cerpadla
A neni nahodou v aute palivovy filter prave na to, aby odfiltroval ten bordel? Na dne nadrze auta musi byt nausadzaneho nehorazne vela bordelu, takze aj keby clovek natankoval akykolvek cisty benzin, tak sa mu zaserie. A to nehovorim o bordeli, ktory je naspodku citerny. Si myslim, ze tie auta to preziju (urcite su krajiny, kde maju nekvalitnejsi benzin a auta tam jazdia) -
Bol som v servise, garancny technik cital chyby, ale v pamati chyb nic nebolo. Vypytoval sa aj na tankovanie (Jurki a spol. ...?) Filter to nie je, lebo ked zdvihol prave zadne sedadlo a odobral taky gumenny kryt, piskanie sa jasne ozyvalo. Objednali nove cerpadlo, lebo na sklade ziadne nemali,(lebo sa to este nikomu nepokazilo). Ked sa mi nepodari presvedcit ho, aby to spravili ako opravu v ramci zaruky, budem lahsi asi o 6000 Sk,-plus nieco za robotu. Ku*va, ze sa to prejavilo presne tyzden po skonceni zaruky. -
« to alcazar
takze problemy :
po (asi) 40 000 mi odislo jedno loziska vpravo vpredu - ale myslim, ze ciastocne aj moja chyba, lebo trafil som vyvyseny kanal.
po 57 000 mi odisli vzpery prednej napravy. to sa tu uz raz rozoberalo a nema zmysel sa k tomu vracat.
este raz mi nastavovali geometriu, ale myslim, ze to suviselo s tym buchnutim, kde mi prasklo lozisko.
a minuly tyzden mi odisiel spinac brzdovych svetiel, ktory je pri brzde. Kedze sa rozsvietila kontrolka epc, tak dost ma to zarazilo - lebo v navode je kontrolka epc ako chyba elektroniky motora.
dvakrat mi niekto vykrutil zamok
tot vsjo problemy. neratam za problemy, ze pri prejazde nerovnosti sa to dost ozyva od teraz uz vsetkych zamkov, nieco od volantu atd.
ked je teplo, tak okna skripu pri stahovani ako sialene.
ale mam taky dojem, ze teraz doslo ku znizeniu spotreby subjektivne takmer o pol litra. mal som okolo 6.6 az 7.0 podla stylu jazdy - nejazdim prave pomaly a teraz mam taky dojem, ze je to okolo 6.0
inak som viac spokojny ako nespokojny
to je vsetko spravodajstvo po dvoch rokoch a 60 000 km.
martin -
« Re: AMS
Problem je v tom, ze vetsina konkurentu uz nabizi za stejnou cenu vic. Skodovce zustavaj v ruce posledni dva trumfy - relativne levny ND a rozsahla sit servisu
Otazkou je, pro kolik lidi je tohle rozhodujici...
Ja pred rokem volil fabii, protoze byla nejlepsi, ale ted bych to uz netvrdil. Jo - k ty spotrebe - ve meste sem mel (pri dravejsi jizde) klidne prumer i 10l (1,4MPI) - dlouhodobej okolo 7,5 l (+ - 1L)
PeeKaa -
Osobne si myslim ze benzin ako benzin. Co sa tyka cistoty tak ta hrdzava cisterna urcite urobi svoje. Preto tankujem na OMV. Ale tankujem 95 Natural, vyssie oktanove cislo je podla mna hlupost, je to len odolnost paliva voci samovznieteniu a ked staci 95 tak staci 95. Mam 1.4MPi a najazdenych 38.000 po 25 mesiacoch. -
Diamant 19.06.02 22:45
« AMS
Prave mam v rukach nove cislo Slovenskeho AMS a je tam porovnanie 10 aut kategorie Fabie. Zda sa mi vsak, ze Fabii krivdia. Najpodivnejsia je ich priemerna spotreba 8,7 pricom konkurenti dosiahli 7,1-7,7. To je divne. Tolko nema ani kamos s dvojlitrom! A potom preco u Fabie rozoberaju co ma vo vybave verzia Classic, ked testovali Comforta? -
luf, pteri11>Hovorí sa, že bez vetra sa ani lístok nepohne, a to isté platí aj o Jurkim. Netvrdím, že všetky Jurki stanice sú naprd, niektoré však určite. A stačí sa pozrieť na cisterny, čo Jurkimu parkujú pod Prístavným mostom v Blave, a je jasné, že z tej cisterny poriadny benzín vyčerpať nemôžu. Z času na čas sa robí analýza benzínu v rámci inšpekcie na čerpačkách, Jurki má dosť často problémy. Viac bohužiaľ napísať nemôžem, sľub mlčanlivosti je sviňa.
Na výkon nemá vplyv to, či naberieš na na Jurki, OMV, Esso, alebo Shell - je to úplne jedno, aj tak tankuješ benzín pôvodom zo Slovnaftu (neplatí pre V-Power, ten je zo Schwechatu). U Jurkiho je riziko, že ak to doviezla zabordelovaná stará hrdzavá kraksňa, tak môžeš nabrať aj nejaký sajrajt navyše. Toť celý rozdiel...
A rozdiel medzi obyčajným benzínom a V-Powerom je asi taký, ako medzi zeleným jablkom a zeleným jablkom. Bohužiaľ viac nemôžem napísať.
pteri11>Vravíš, že máš 60tisíc? Napíš prosím viac, ako si na tom s tlmičmi, výfukom atď. Ja mám 45tisíc za 2 roky, ešte rok by som potiahol a potom menil za lepšiu (Elegance 2.0), ale rád by som vedel, že čo môžem čakať, kedy začnú odchádzať veci...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!