Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« to smarty
Akoze nic, nepocujes ako motor zmeni zvuk na protest? Ale ked nepovolis, nakoniec sa predsalen podvoli a zrychluje, no nie? :-) BTW jazdil som kedysi s Astrou 1.4 16V a ta pod 4tis vobec nesla, tak nejako si predstavujem aj tvoj motor. Mozes to nejko porovnat ak si Astru skusil? -
« Re: to luf
Hufe, chces povedat, ze ked das v 60ke 5ku a slapnes na plyn, tak motor zdochne? Ja viem, ma iba 127Nm a je celkom ticho, co je to proti tvojim 300Nm podporovanymi traktorovym zvukom. Zrychlenie F15ky za 8l nafty a zvuk traktoru, kto by si to nedal lubit :-)
Pri 2000 ot sa na 5ku da v pohode jazdit, manzelka nevyradi ani pri 60ke, a to je nieco nad 1500ot, ale tam je uz citit, ze motor sa trapi; napriek tomu zrychluje a nezdrzuje premavku. Staci na vysvetlenie? Nie kazdy je pretekar a ako pozeram po cestach, vacsina ludi jazdi ako moja manzelka (nastastie som ju uz ale naucil, ze predbieha sa na trojku). -
« Re: Fabia - toc. moment
Tocivy moment tiez nevypoveda uplne o vsetkom. Napriklad moj motor ma od 1000ot tocak nad 100Nm, co je viacej ako maju nietore maloobjemove motory maximum. Napriek tomu sa s nim da pohodovo jazdit az od 2000ot. Pri 6500ot ma tocak pod 100Nm, ale tam sa cloveku zda, akoby bol v tom najlepsom. Su veci medzi nebom a zemou... :-) -
On neni ani dulezity TENHLE tocivy moment -- tak, jak
se udava byva na klice motoru. To sice umozni
ohodnotit kvalitu motoru, nikoliv vsak kvalitu
a pohodu jizdy s autem. To by museli vyrobci
uvadet moment na kolech a to jeste podle
prevodovych stupnu. Jenze pak by byl zase problem
s automaty... Tak holt i podle rychlosti...
Ale to bychom po nich chteli asi moc, co? Za ty penize
se o nas staraji dost (ironie) :-/ -
-
« Přepážky a okrádání finančními úřady
Kolem montážních osobních vozidel combi typu M1 se začíná komplikovat situace. Finanční úřady nedokáží písemně odpovědět na dotazy nakupujících a při kontrolách zpětně v rozporu se svými předchozími ústními pokyny doměřují DPH! Existuje prý k tomu nějaký tajný pokyn pro FÚ.
-
Diky za vysvetleni, zda se mi, ze budete mit asi pravdu. Sleduji, ze u Fabie ma vyznam radit pozdeji (pri vyssich ot.).Byl jsem z R19 zvykly radit docela brzo (pri 3,5tis ot) a to Fabii opravdu nesvedci. Jenze kdyz budu radit u Fabie pri vyssich ot. tak budu mit o dost vyssi spotrebu, ne ? Mam dojem, ze pocitac pak ukazuje neco okolo 10l-12l/100km. Jeste bych si chtel porovnat prubeh toc.momentu v grafech. Nevite kde ho pro 1,4/74kW sehnat ? Pro R19 se uz urcite nesezene, je to uz dost stare auto, ale presto by me to u Fabie zajimalo. Stejne mi ale pripada, ze nevidim zadny generacni posun mezi vyvojove starsim motorem (alespon 8let) v R19 a novym motorem ve Fabii. No porovnejte max toc.mom. 148Nm/pri 3000ot a 126Nm/pri 4400. V cem je tedy motor ve Fabii lepsi? Nizsi hmotnost, ekonomika provozu ci neco jineho ? Myslel jsem si, ze je to podobne dobry motor jako v Octaviich 1,6/74kW a ono asi ne. Na 1,6/74kW v Octaviich jsem totiz slysel samou chvalu. Proc je neda Skodovka i do Fabie ? Kvuli vaze, ci velikosti ? Na tohle mi asi nikdo neodpovi...
Trochu me ten motor mrzi. Ale kazdopadne se mi Fabie libi vic nez jsem cekal.
Za odpovedi diky...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!