Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

27.06.02  11:51

« Re: to smarty

Nezkusil... ze zrychlovacek po meste i na dalnici (potkavam aster s 1.4 16v dost) bych rekl ze to bude podobne, ale i tak bych to rad zkusil, stejne jako ten v Cliu... abych mohl porovnat... BTW JE TU NEKDO s 1.4 16V 55KW ? Rad bych zkusil par metru...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 26.06.02  20:23

« Re: Fabia - toc. moment

BoB_> Ja som si prepocital aspon vykon motora pri danej rychlosti a danom rychlostnom stupni. Aj to je lepsie ako nic.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  16:18

« to a

:o)))

Hele dealere citrónů, odtáhni! Tady asi moc nepochodíš ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

26.06.02  15:31

« Proč se prodávají Fabie když

Za stejné peníze je mnohem lepší Berlingo?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  13:15

« to luf

Zvuk, jelikož jezdím rychle, hovoří v můj prospěch. To ale asi nepochopíš. Navíc, pokud tu někdo nemusí řadit, tak jsem to především já ;o)

Ještě poznámka ke zvuku. V interiéru zní spíš benzínově, i když nejtišší rozhodně není.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  12:57

« to smarty

Akoze nic, nepocujes ako motor zmeni zvuk na protest? Ale ked nepovolis, nakoniec sa predsalen podvoli a zrychluje, no nie? :-) BTW jazdil som kedysi s Astrou 1.4 16V a ta pod 4tis vobec nesla, tak nejako si predstavujem aj tvoj motor. Mozes to nejko porovnat ak si Astru skusil?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  12:52

« Re: to luf

Hufe, chces povedat, ze ked das v 60ke 5ku a slapnes na plyn, tak motor zdochne? Ja viem, ma iba 127Nm a je celkom ticho, co je to proti tvojim 300Nm podporovanymi traktorovym zvukom. Zrychlenie F15ky za 8l nafty a zvuk traktoru, kto by si to nedal lubit :-)

Pri 2000 ot sa na 5ku da v pohode jazdit, manzelka nevyradi ani pri 60ke, a to je nieco nad 1500ot, ale tam je uz citit, ze motor sa trapi; napriek tomu zrychluje a nezdrzuje premavku. Staci na vysvetlenie? Nie kazdy je pretekar a ako pozeram po cestach, vacsina ludi jazdi ako moja manzelka (nastastie som ju uz ale naucil, ze predbieha sa na trojku).
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  11:58

« Re: to luf

:) kdyz na V. pri 2000 rpm dam plnej tak se aspon minutu nic nedeje :))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  10:56

« to luf

Pohodově jezdit kolem 2000ot? S Tvým 1,4 16V? Nezapomeň, že hrubé nesmysly lze vyvrátit velmi snadno. Já s takovým Cliem občas jezdím (i jako šofér) a do 3.500ot je to bída a nouze.

Nedali Ti tam náhodou omylem ve francii turbo? :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  10:54

« to a

Málokomu se podaří HUFa rozesmát. Tobě se to ale právě povedlo :o))))))))

Jízda v Berlingu x jizda ve Fabii... Nesoudnost by měla být trestná!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  10:48

Tocivy moment tiez nevypoveda uplne o vsetkom. Napriklad moj motor ma od 1000ot tocak nad 100Nm, co je viacej ako maju nietore maloobjemove motory maximum. Napriek tomu sa s nim da pohodovo jazdit az od 2000ot. Pri 6500ot ma tocak pod 100Nm, ale tam sa cloveku zda, akoby bol v tom najlepsom. Su veci medzi nebom a zemou... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  10:25

« Re: Berlingo je lepší

Odpočet záleží na tom jestli majitel vozidla prokáže že vozidlo používá k montážním atd. účelům.
    Ovšem není stanoveno jak prokázat a úředníkovi stačí říct že mu způsob prokázání nestačí!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  10:18

On neni ani dulezity TENHLE tocivy moment -- tak, jak
    se udava byva na klice motoru. To sice umozni
    ohodnotit kvalitu motoru, nikoliv vsak kvalitu
    a pohodu jizdy s autem. To by museli vyrobci
    uvadet moment na kolech a to jeste podle
    prevodovych stupnu. Jenze pak by byl zase problem
    s automaty... Tak holt i podle rychlosti...
    Ale to bychom po nich chteli asi moc, co? Za ty penize
    se o nas staraji dost (ironie) :-/
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  08:02

« Re: Berlingo je lepší

Hele a odkud to máš s tim odpočtem? Je to vůbec možný? A to všude nebo jenom u vás ve městě? Dík
  • 00 Reagovat !

foto

25.06.02  23:30

« Berlingo je lepší

Než Fabia i kdyby byla v combi s odpočtem!
    Fabia na rozdíl od Berlinga smrdí malérem na FÚ!
    Ale hlavně svezení je s berlingem úplně jiné, hlavně lepší!
    A ten posaz no to je paráda!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.06.02  20:50

Proc neda VW-Skoda 1.6 74kW do Fabie je fakt otazka, ale spis pro jeji marketing. Ten motor by do Fabie urcite sel, kdyz se tam vejde 1.9 TDI nebo velka 2.0. A v cem je za to desetileti pokrok? IMHO jen v nizsich emisich.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 25.06.02  20:04

kubota> Pozri na moju stranku [odkaz] a tam su tie krivky aj solo aj v jednom obrazku, takze si to mozes pekne porovnat. Fakt nie je velmi dolezite, aky vykon ma motor, ale aky je priebeh krivky vykonu. A nyvyse sa musi este zohladnit sprevodovanie.
  • 00 Reagovat !

foto

25.06.02  19:44

« Přepážky a okrádání finančními úřady

Kolem montážních osobních vozidel combi typu M1 se začíná komplikovat situace. Finanční úřady nedokáží písemně odpovědět na dotazy nakupujících a při kontrolách zpětně v rozporu se svými předchozími ústními pokyny doměřují DPH! Existuje prý k tomu nějaký tajný pokyn pro FÚ.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  19:04

« to kubota

Na www.skoda-auto.cz v sekci fabia > technická data > motory - je tam průběh

BTW, ne v každé fabii je nutno řadit při 5tisících... mně stačí 2 ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  18:38

Diky za vysvetleni, zda se mi, ze budete mit asi pravdu. Sleduji, ze u Fabie ma vyznam radit pozdeji (pri vyssich ot.).Byl jsem z R19 zvykly radit docela brzo (pri 3,5tis ot) a to Fabii opravdu nesvedci. Jenze kdyz budu radit u Fabie pri vyssich ot. tak budu mit o dost vyssi spotrebu, ne ? Mam dojem, ze pocitac pak ukazuje neco okolo 10l-12l/100km. Jeste bych si chtel porovnat prubeh toc.momentu v grafech. Nevite kde ho pro 1,4/74kW sehnat ? Pro R19 se uz urcite nesezene, je to uz dost stare auto, ale presto by me to u Fabie zajimalo. Stejne mi ale pripada, ze nevidim zadny generacni posun mezi vyvojove starsim motorem (alespon 8let) v R19 a novym motorem ve Fabii. No porovnejte max toc.mom. 148Nm/pri 3000ot a 126Nm/pri 4400. V cem je tedy motor ve Fabii lepsi? Nizsi hmotnost, ekonomika provozu ci neco jineho ? Myslel jsem si, ze je to podobne dobry motor jako v Octaviich 1,6/74kW a ono asi ne. Na 1,6/74kW v Octaviich jsem totiz slysel samou chvalu. Proc je neda Skodovka i do Fabie ? Kvuli vaze, ci velikosti ? Na tohle mi asi nikdo neodpovi...
    Trochu me ten motor mrzi. Ale kazdopadne se mi Fabie libi vic nez jsem cekal.
    Za odpovedi diky...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…