Škoda Fabia
Diamant 30.06.02 15:35
« To panasync
V prvom rade výkon nie je všetko. Keď sa tu oháňaš číslami, tak aj ja ti pridám. Do Fabie sa dá objednať aj 1,4/74. Má niekto viac? Ja viem, namietneš, že to nie je Škoda motor. Bola by to ale hlúposť vyvíjať identický motor. Navyše nie vždy znamená najvýkonnejší motor zároveň najlepší. Napríklad mne moderné vysoko výkonné a vysokootáčkove motory vôbec nepasujú. Takže to, čo je dobré podľa teba nemusí byť dobré pre každého. A napríklad motor MPI 1,4/50 jazdí veľmi pekne (44 kW som neskúšal, tak ho nehodnotím). Možno to (spolu s cenou) je pre majiteľov Fabií zaujímavé. Ale ak si "vysokootáčkový typ", tak je to podľa teba *. -
« Re: Junior
to Diamant - tak to je skutečně trefa....
... další "parní stroj". To je skutečně výhra. Motor 1,4/44 - jeden šit vystřídá další ještě větší šit... to jsi snad ani neměl vytahovat.
Opět porovnej s Toyotou 1.3/63 a to je přitom vlastně menší objem. Ale daly by se porovnat i jiné značky, třeba Nissan 1,4/60. -to jsi fakt trefil do černého. Proč by se vlastně škodováci vůbec namáhali udělat moderní motor - vždycky to nějakej "trouba" koupí.... když se to správně podá... okecá hustou sítí servisů a v motor. časopisech řádně vychválí, naláká na nižší pořizovací cenu.....hurá.... můžem dělat šity do zblbnutí.... -
« Junior
Ještě k tej bezpečnosti - Yarise jsem uvedl pro srovnání právě kvůli tomu litrovému motoru. (on má i 1.3 a ten dá rovněž "naprdel" Fabii s 1.4kou - to však nebudu rozvádět). Když tu "někdo" ale zmínit tu bezpečnost, tak dovolte abych připomněl další porovnání a to, že Yaris v Crash testu zvítězil. Fabie si nevedla špatně, skončila druhá, v celkovém hodnocení hned těsně za Yarisem. Takže bezpečná jsou i jiná auta a to přesto, že nejsou tak těžká a oplácaná "železem" jako Fabie. Naopak, když s Yarisem začnu předjíždět, jde to užasně rychle, je to lehké svižné auto. S Juniorem bych si bezpečně troufl předjet snad jen ten traktor. -
« Re: silná slova (Re: Stupidita...)
to Peekaa - a vždycky se najde nějakej jouda, kterej udělá z nouze cnost - teda vlastně ze šitu cnost. Nebylo zde řeči o Fabii jako takové (nikdo nepopírá že to je dobře postavenej podvozek), ale o tom, že nacpat do auta o váze 1010Kg 37kW motor není asi šťastné řešení - napsat na to, ale ještě chvalospěv může fakt skutečnej imbecil, kterej zřejmě na škodovky totálně nadrženej (právě to jsem zde kritizoval-jestli si dával pozor). S těma důchodcema se také pleteš - to je čistě pouze tvůj pohled na věc. Moje máma jezdí s Yarisem již dva roky a to ji je 65 let. Na garančku jezdí pouze jednou za rok - nevím nic o tom, že by se s Juniorem na garančku nemuselo. Naopak pro důchodce je výhodnější úspornější auto. S pořizovací cenou si rozhodně starost nedělej. Tak moje máma rozhodně ví, že mnohdy levnější bývá "dražší". Nebo jinak řečeno do Yarise se investice vyplatí a je za cenu za kterou se prodává poměrně levnej - za ty peníze dostaneš špičkovou a velmi spolehlivou technologii - do kindrvejce má skutečně daleko - ba naopak - "hračkou" nebo kindrvejcem je zde právě onen Junior. Podle tebe by se spíš ale měl jmenovat Senior. Proč ho tedy asi nazvali právě Junior - nějak ti to do tvého "modelu" nezapadá. Ostatně tvoje odhady selhávají i co se mé osoby týče. Je mi 40 let, mám 4 děti, jezdím velmi obezřetně, aut jsem řídil již hodně a stále se těším (doufám), že si jednou koupím "konečně" nějakou škodovku, o které budu moci říct, že je to "suprový auto - kam se na nás japonci hrabou". Zatím se škodovákům povedlo stvořit jenom další šit, DOPRČIC - asi je ten sen v nedohlednu. Snad se jednou dočkám. . . . . -
Diamant 28.06.02 19:42
« Junior
Pozrite. Junior je na svete, predava sa ale nikto vas nenuti ho kupovat. Navyse by ste mohli byt radi, ze ho mozete predbehnut a stupne vase EGO! To plati pre istu skupinu vodicov ... Tak naco tolke nadavanie. Ja ma tiez Fabiu a som velmi spokojny. Ale nie je to Junior. Ozaj, preco tolko zatracujete Juniora? Ved ten ma aj motor 1,4/44 a nie iba 1,0/37. -
« Re: silná slova (Re: Stupidita...)
To peekaa:Máš pravdu,že juniora kupujou ty cos zmínil,ale to z něj lepší nebo modernější auto nedělá.Za ty prachy je junior drahej,navíc kdo si připlatí cca.20t.má normální 1,4/44 a alespoň nedělá ostudu Škodovce.Ruku na srdce,když junior bude předjíždět Avii rychlostí o 5km/h větší,tak je podobně nebezpečnej jako šílenec jedoucí 150 na okresce. -
« silná slova (Re: Stupidita...)
Tak je to tu zas,
po desítkách flamewar se vždycky objeví nějakej jouda, kterej "snědl všecku moudrost" a trvdí jaká je škoda "*".
Asi by stačilo říct "přečti si předchozí příspěvky", ale tentokrát to neudělám. Mimochodem zajímalo by mě, jestli panasync v junioru seděl (na 99% bych řekl že ne...).
Nechci tím říct že Yaris je špatný auto - naopak - skvělej motor, dobrej podvozek, zajímavej tvar...
Ovšem je nutný si uvědomit, že existuje dost lidí, pro který je auto jako auto. Jsou vyježděný v MBčkách a š125 je pro ně synonymum rychlosti. Bydlej na vesnici a jezděj 2x do tejdne na nákup do města. Nepotřebujou 100kW motor, protože maj trpělivost (kam by spěchali) jet deset minut za traktorem s vlekem.
Potřebujou auto, který má širokou síť servisů (už vidím ty ironický poznámky, že škoda ty servisy potřebuje víc...) Ovšem i v Yarisu musíte na garančku... A pro tyhle lidi je to trauma - jet do nějakýho velkoměsta, kde má toyota servis... A nebudu už tady rozvádět to, že základní cena Yarisu je je o 50T vyšší než u junioru. Zkrátka - kdybych to měl srovnat (jel jsem v obojím) - v yarisu skvělý jízdní dojmy (nejvíc mi to připomíná motokáru z radotína :-)), ovšem po 10 ujetejch km mám pocit že řídím kindrvejce a ačkoliv nejsem klaustrofobik, nejsem v interiéru nejšťastnější. V junioru mám (i přes několik juniorských úprav) pocit že sedím ve větším autě. Ovšem častokrát jsem taky měl sto chutí vyskočit z auta a začít tlačit aby to jelo rychlejc :-). Ale povozek je OK, bezpečnost slušná - co víc si přát :-)
Nicméně - na konec si dovolím odhadnout toho kdo se skrývá pod nickem panasync. Mladý a dynamický mladík, který ve svých začátcích proháněl "první" modely škody nebo některé zahraniční vozy ze stejné historické epochy. Nyní krotí vůz o nezanebatelném výkonu a jeho jízdní styl je stejně dynamický jako on sám. Na "ubohá individua" jedoucí po okresce menší rychlostí než je 100km/h troubí a bliká a po předjetí na ně pohrdlivě gestikuluje. Spěchá vždy a všude a to i tam, kde pak bude muset dlouho čekat. Howgh
PeeKaa -
« Re: Stupidita škodováku je možná bez hranic
Mam stejny nazor na Juniora a to jsem vlastnikem Fabie. Junior je hnus. ALE !!! Divil by ses ale zrovna dneska jsem potkal tady u Stuttgartu Juniora s DE SPZkou :-) Asi nejaci vychodaci, co to bylo za mesto si nepamatuju :-) -
« Stupidita škodováku je možná bez hranic
zdroj. Autohit č.14 zde se pěje pochlebovačný chvalospěv na Fabii Junior s litrovým motorem. Snažím se probudit, ze špatného snu (že se ještě dnes něco takového může dít), ale je to tak. Toto auto by si koupil snad ten největší a nejomezenější idiot a trouba, ale tradice čechů kupovat škodovky je značná, takže kdo ví.
Provedu-li srovnání se stejnou objemovou třídou (litr - Yaris) tak je zde setkání nové technologie s 15let starou, víc než výmluvné.
Spotřeba při "decentní" jízdě Y - 4.5 l. Š - 6.6 l.
Výkon Y - 50kW. Š - 37kW.
Zrychlení z 0 na 100Km Y - 12s. Š - 21s.
Tvrzení autohitu, že se Fabie s timto motorem řadí mezi moderní auta je tvzení docela sprosté a nesmysl. Naopak s tímto motorem dělá pouze ostudu a v kopcích se notně musí stát brzdou provozu protože naproti Yarisu je o 300kg těžší.
Dát do auta s pohotovostní hmotností 1010kg motor o výkonu 37kW muže jenom idiot a nepříslučí mu za to žádný obdiv.
Můžete mě tady "škodováci" třeba semlít, ale lepší auto z Juniora stejně neuděláte. Vždy si bude kupující kupovat staronovou věc, kde je malá finanční úspora draze vykoupená - rozhodně se jedná o prodělek.
« Re: to smarty
Ja som Astru skusil este kym som Clio nemal a bol som z motora vyteseny, vykon ma fakt uchvatil. Ale potom som ju skusal znova a bol som z neho riadne sklamany, aka je to zdochlina pod 4tis ot. Fabku som skusil bohuzial iba 50kW, klasika 8V vsetkym (tah odspodu, nechut sa vytacat, spotreba pri vytacani, zvuk v otackach...) Tiez by som rad skusal kazdy tyzden ine auto, aby som vedel ako su na tom, ale kto ma na to cas?