Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to peekaa
Fascinuje mě, jak jsou některý lidi "jednoduchý". Například Huf si myslí, že když napíše "já to nebyl"(rakeťák (c)), tak si všichni řeknou - to asi opravdu on nebyl (asi jsme se spletli) a - je to "bezva kluk", ten by nám nekecal.
Bohužel Hufe, stačí jen pár kliknutí a člověk se může přesvědčit... Nebudu tady ostatní unavovat přesným url, ale jen poznamnám že tvůj příspěvek měl název Váha X brzdná dráha. Pan Vaculík tu rovnici navíc podrobně rozepsal - což jsi komentoval slovy "přesně tak" (22. 2. 11:30).
Jen by mě zajímalo - trpíš nějakou ztrátou paměti (alzhaimr? - pokud ano - omluva a upřímná soustrast) nebo se jen nestydíš lhát?
PeeKaa -
« Re: To panasync podruhé
mame a tatovi jsem doporucil MPI 44kW, pac chteli PP a ten je az od Comfortu, kde je nejslabsi motor prave MPI 44kW. Presedli ze S120 a jsou navysost spokojeni. Auto prislo na 310 papiru, za to by asi Yaris nebyl, navic chteli 5 dveri, atd ... jsou spokojeni a tvoje mama je asi zavodnik, tak necht si to uzije. Nasi na novy auto sporili 10 roku a nez by nesporili na Yaris, dalsi roky by ubehly. A stejne by z toho zadny vetsi uzitek nemeli - tedy pro ne pomer cena/vykon (uzitek) je jednoznacne u Fabie, nikoliv u Yarise. -
« Re: to attim
64 Km/h Testy a totalky...
Je pravda ze z auta je srot ale,na novych autach (aj malych) sa daju otvorit dvere a priestor pre pasazierov ostava neporuseny. Ale zasa je pravda ze nieje moc OK porovnavat fabiu s matizom, matiz je o triedu nizsie. BTW: videl niekto crash test fiatu seicento? Pozrite si, tusim to je aj na tomto serveri... -
« rychlost nárazu...
60 není malá rychlost, ale u moderního auta bych čekal že ačkoliv auto bude na mraky, půjde z něj bez problémů vystoupit.
Osobní zkušenost s tím mám :-(. Felda 1,9D - asi 60-70 nejdřív srnka, pak strom. Felda měla předek na kaši, ale dveře šli bez problémů otevřít. I když tady asi hrálo roli to, že je ten dýzlovej motor těžkej a strom se opřel o něj...
No ale chci říct, že u matize (což je auto koncepčně novější než felda bych čekal, že v 60 no problem - dveře by se měly otevřít...
PeeKaa
-
to attim: Kristepane, při čelním nárazu ti připadá 60 km jako celkem malá rychlost ? A divíš se tomu, že to auto to nevydrželo a že má tudíž malou pasivní bezpečnost ? Pak nemá bejt na silnicích tolik mrtvejch, když se tam pohybujou lidi s takovým odhadem a takovejma znalostma. -
« To panasync naposledy
Jo tak s tím co napsal ladao naprosto souhlasím.
Jinak - když si přečtete příspěvky osoby s nickem panasync, zjistíte, že v nich nejsou žádný fakta, ale jen "zvláštnosti" - třeba:
"...Nechci slevu zadarmo" Můžeš ušetřit pár tisíc..."
Vy jste si všimli, že jsem mluvil o nějaký slevě? Já tedy ne. A pokud 50T (nebo 70) říkáš ušetřit "pár" tisíc, pak nechápu co děláš tady. Měl bys bejt v konferenci o "je lepší BMW nebo MB?". Tahle částka je pro většinu normálních lidí rozhodující.
"...prodá tolik Juniorů jako třeba Matizů..."
ehm - jak dlouho se provává junior a jak dlouho matiz? A pokud vím, tak matiz je "samostatný model" a junior jen verze fabie... A asi tě nepřekvapí, že se nejvíc prodá Fabie Classic s tím 44kw motorem.
to aTTim>
Jo to sedí - ten matiz je rakev na kolech. Ze předu to ale ještě jde, ale viděl jsem jak do něj někdo napálil zezadu a to byl masakr... Auto bylo slisovaný skoro do půlky.
To panasync (naposledy) - nechci tě nějak osočovat nebo vyhazovat :-), ale ocenil bych, kdybys používal fakta. Třeba:
Místo junoira bych doporučil punto, protože stojí jen XXX a nabízí navíc XXX. Je sice fakt, že kvalita zpracování nic moc, ale má zase XXX.
PeeKaa
-
« Re: To panasync po xté
panasyncu, tvoji mámu nikdo nenutil aby si nekupovala co nechce, tak nenuť jiný lidi aby si nekupovali Juniora. Jestli nedovedeš pochopit, že ten děda co bydlí na vesnici a dopravuje se běžně jen do okresního města a jednou za měsíc vyrazí k dětem o 20 km dál, a nejbližší prodejna a servis je právě Škoda, že si nekoupí zrovínka Juniora a klidně i s tím 1,4 44kw tak se nechej vycpat. Já osobně bych to svýmu otci doporučil všema desíti. Mmch on má taky 105 od r. 80. Býval řidič profík a ani dnes mu koně u té 105 neschází, dříve to bývalo jinak, jenže na 120cítky se stála fronta. Prostě mu to v 70 letech stačí. Když si totiž přepočítáš poměr váhy a výkonu u 105 a Juniora 1,0 tak mají úplně totožné parametry a kde je pasivní bezpečnost, ergonomie, dostupnost kufru pro stašího člověka u 105 a Juniora. Já vím, že hned budeš namítat, že jiný auta to mají trochu lepší, ale nechej si ty rady pro svý rodinný příslušníky a ponechej nám svůj názor na věc. A nenuť případné zájemce o Juniora aby s Toyotou jezdili do servisu vzdáleného 65 km, když má do škodováckýho asi tak 12 km. -
Já se nechci zastávat Juniora, protože je to neuvěřitelně nedodělaná Fabie se stejně hrozným motorem (mluvím o 1.0/37). Ovšem ve srovnání se zmiňovaným Matizem ... nedávno jsem totiž byl svědkem nehody, kdy Matiz čelně najel do jinýho auta v celkem malé rychlosti, odhadem tak do 60km/h. Když jsem viděl, že řidička byla zaklíněná (a naštěstí nezraněná) za volantem, hned jsem si říkal, že tohle auto bych koupil jen nepříteli, ale určitě ne vlastní mámě ! Bezpečnost Matize je prostě špatná. To radši koupím Juniora, i když osobně bych připlatil za základní výbavu Classic s 1.4 motorem a pohoda.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Víš, v čem tkví kouzlo Tvé komičnosti? V tom, že ten vztah platí ;o) Na hmotnosti opravdu nezáleží. Brzdná dráha je o nečem jiném. Pokud má každé takové rozličně těžké vozidlo na svou hmotnost nadimenzovanou brzdnou soustavu (pokud dokáže do zbytku přeměnit mechanickou práci při decelaraci ve ztrátovou tepelnou energii), může potom být jejich váha i v násobcích a na tuto dráhu potřebnou k zastavení tato hmotnost vliv NEMÁ!!! Alzheimrovi zdar! HUFátor :o)