Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

03.07.02  16:08

« to mráček - velké finále

Zkus se chvíli oprostit od emocí a čti. Já nevím, jak u Scenica, ale u všech škodovek majících ABS + ASR + EDS je aktivace EDS provázena charakteristickým zvukem. Je to de fakto zvuk tlakového čerpadla ABS a asi i jeden z tlakovývch ventilů. Pokud reguluje ASR, bliká kontrolka a výkon motoru je omezen. U EDS ne. Jelikož jsem na svém 20V turbu měl pouze EDS a ASR ne, můžu na 100% určit, že zvuk, který se při domělé aktivaci EDS ozve, je opravdu EDS a auto se chová zcela jinak, než totéž s ASR.

Pokud chceš, napiš do škodovky mail. Tam Ti jistě rádi poví detailní popis funkce ASR x EDS. Můžeme se klidně vsadit. O čest. O prachy. O nějakou blbost... Třeba, že kdo nemá pravdu, pošle do České televize své sperma s dopisem, že reklamuje inzerovaný jogurt Danone :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  16:00

« Re: Brzdy

kazdy, kto vychodil normalnu skolu a daval pozor na fyzike si sam vypocita, ze hmotnost vozidla ani sirka pneumatik nema vplyv na brzdnu drahu! (TEORETICKY!!!!!)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  15:57

« Re: to mráček

EDS je soucasti ASR! To je totiz to same jako by jsi rekl, ze ASR nepotrebuje ABS!!! Jinak uz fakt nevim, jak ti neco dokazat, kdyz si porad meles tu svou!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  15:56

« to aTTim

Ad počítačoví odborníci> Jo, jasně.

Ad brzdná dráha> No jo, setrvačná síla je sviňa. Sám nechápu, jak nám to vě škole mohlo vyjít tak, že se m ka vykrátí. Jsem z toho jelen. Každopádně vztaženo na osobáky 500 až 2500kg je to rozhodně pravda. Není problém jakýkoliv z nich zastavit z kila na 35metrech, pokud se optimalizují různé věci kolem (kotouče, desky, pneu, tlumiče...). Proč asi?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  15:51

« to mráček

Stále se nechápeme, ale stejně Tě mám rád. Pokud ASR přibržďuje kola, co pak dělá EDS? Ten web neber zase tak vážně.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  14:45

« Re: to mráček bonus

Pánové, jeden slepý, druhý hluchý......Říká vám něco hybnost ( resp. součin m x v ??) ??? Říká vám něco součinitel tření a jeho závislost na konkrétních podmínkách teplo, zima, sucho, vlhko.... ??? Každé auto když se mu dupne na brzdu a zablokují se mu kola má dostatečně nadimenzované brzdy, co se ovšem brzdné síly ( síly na kotouče nebo bubny ) týče. Nevypovídá to však nic o tom, jestli jsou všechny potřebné komponenty dostatečně ochlazovány, jestli jsou dostatečně masivní s dobrým odvodem tepla. V opačném případě se přehřejí třecí plochy brzd čímž se dramaticky změní třecí podmínky a případně měknou přívodní hadičky a to znamená, že se jednoduše více nafukujou a při brždění je třeba více šlapat na pedál.......pokud zavaří brzdová kapalina, není už co řešit. Jen tady má smysl se bavit o NADIMENZOVÁNÍ brzdné soustavy. širší pneumatiky mají pochopitelně větší třecí plochu, ale taky je tudíž hmotnost rozložena na tuto větší plochu. Výsledek je pak už čistě teoretický a velmi závislý na venkovních podmínkách. Ale úplně jste vynechali velmi důležitou věc : a to je tuhost karoserie. Pokud se totiž auto začne při brzdění vlnit a deformovat a kroutit, pak i jednotlivá kola se zatěžují nerovnoměrně, různě se naklánějí........o tlumičích nemluvím. Z tohoto pohledu je podle mě Fabia v pořádku po všech stránkách. S tím vlakem se fakt bavím, otázka pro oba : kolik asi váží plně naložený vlak ???
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  14:37

« Re: Brzdy

Aha už je mi to jasný. Pokud se můžu vyjádřit k té brzdné dráze - za předpokladu, že mám 2 totožné kamióny, které jsou technicky OK (a neberu v úvahu vliv řidiče), jeden prázdný a druhý naložený, pak ten prázdný zastaví dříve. A proč ? Říká se tomu setrvačná síla ...

Obráceně řečeno, aby oba kamióny zastavily stejně, musela by na ten naložený působit větší brzdná síla.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  14:22

« to HUF

Zdaleka ne všichni, ale znám pár takových taky. Nelze všechny házet do jednoho pytle, to si doufám rozumíme

Ještě k těm brzdám, co se tu probírají - nechce se mi to mic číst zpátky, hádáte se o to, jestli má váha vliv na brzdnou dráhu ? Nebo jsem takříkajíc "mimo mísu" :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  13:50

« Re: 4- Huf - teoretik :-)))

Antriebs-Schlupf-Regelung-
    Soustava ASR (Antriebs-Schlupf-Regelung) automaticky reguluje velikost skluzu na jednom nebo několika hnacích kolech při rozjezdu či zrychlení. Zaznamená-li ASR prokluzování, dojde k přibrzdění prokluzujícího kola, popřípadě ještě k ubrání plynu. Na ledu nebo na štěrku se řidič vozidla vybaveného ASR může plynule rozjet i s tzv. "těžkou nohou na plynu". Automobil je rovněž stabilnější v zatáčkách projížděných "pod plynem". Systém ASR mohou mít pouze ty vozy, které jsou vybavené systémem ABS.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  13:50

« Re: 4- Huf - teoretik :-)))

Toto je popis ASR jak ho popisuje Skoda- takze verim, ze priznas svou neznalost... :-)
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.02  13:49

« 4- Huf - teoretik :-)))

Tak Hufe, mam pro tebe jednoznacnou odpoved, kde by jsi snad mohl taky jednou uznat svuj amaterismus a to, ze zdaleka nejsi nejchytrejsi a ze se najdou lide, ktere o nekterych vecech vedi vice nez ty!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  13:26

« Re: to peekaa

No asi tý debaty taky nechám. Laický detaily jsi uvedl pouze ty. Já se o řidiči ani o jeho sexuální orientaci ani nezmínil. Co se týče záměrně poddimenzovaný soustavy u fabie - je to logický - cena. Ehm, proč sis TY kupoval jiný gumy? Aby auto líp vypadalo?

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  13:18

« Re: to ladao

OK beru na vědomí. Na tu úpravu kapoty s tím nasávacím otvorem pro kit jsi nepomýšlel ?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  13:13

« to ladao

Dík za upozornění. Budík jim fakt zahaproval. Jsem si naprosto jist, že auto jede i bez klimy stejně. Ona totiž občas funguje, tak to můžu porovnat. Své mínění o vhodnosti umístění kitu si tedy kjlidně uprav. Příště bych ho tam klidně dal znovu.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  13:11

« to mráček bonus

Příklad z praxe: Pneu (např. 205/45R16, ale to je fuk) bude mít při hloubce dezénu 7mm (lehce zajetá) ideální brzdnou dráhu. Pokud se ojede na mosty, bude jí mít klidně o 3m (100-0) delsí a to na suchém asfaltu. Pokud pochopíš, proč tomu tak je, mohlo by Ti také dojít, proč jsou zbytečně široké pneu spíše na obtíž.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  13:10

« Re: Zpět k Fabii

Hufe mrkni na př. 8567 nějak se to zase špatně řadilo...se jim asi zase posral budík na servru.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  12:59

« to mráček

Když jsme u toho, tak ASR (či ETC apod.) jde snadno aplikovat i u vozů bez EDS. To asi ale taky nepochopíš...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  12:54

« to mráček

Proč mi tak nahráváš na smeč? To je přece známá věc, že pokud Ti klesne měrný tlak (zjisti si, co to znamená) mezi pneu a vozovkou, pneumatika potom optimálně nepřilne a její vlastnosti tak nikdy naplno nevyužiješ.

Př.: Fabia TDI - 185/60R14 jsou úzké, 205/45 až 215/40R16 ideální a 225 a víc už jsou moc široké...

Mráčku mráčku, víš vůbec něco o autech??? ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  12:48

« Re: to peekaa

Hufe, pokud mas vynikaji brzdy na stejnem autu, tak na sirsich pneu zastavis drive, nez na uzkych(za dobrych podminek)!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  12:47

« to mráček

Divné, že? Kdepak ty časy jsou? Rád se podívám. BTW, nemusíš závidět. Ty přece nejezdíš rychle... ;o)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…