Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

04.07.02  07:32

« Re: to a

a jo, uz jsem to nasel na webu - zapomen na to, ze tam najdes realne informace :-)
    1.9D ze by melo mit stovku za 16,3s ? CHAAAAAACHAAAAA :-)))))))))))))))))))))))
    Octavia SDi, ktera to ma mit udajne za 18,3s, tomuhle Berlingu 1.9D s prehledem ujede, jak ve zrychleni, tak v maximalce. U HDi je maximalka podhodnocena, to auto 170 urcite jede, ale tech 13,1s ... nevim nevim, spis tech 14-15 ...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.02  07:24

« Re: to a

vo cem to Hufe mluvis, o Berlingu ? 0-100 za 13,1s ? To teda nevim, ktery Berlingo by to bylo, mozna ta 1.6tka 110k ... Ale u toho mi zas nesedi Vmax, ta by mela bejt lehce pres 170 ...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.02  07:22

« Re: Nejlepší Fabie

jezkovy voci, uz objevil i tuhle rubriku. Myslim genia jmenem "a" ...
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 03.07.02  23:21

« HUF kontra ASR

EDS je iba uzavierka diferencialu. Teda len pribrzdovanie kolies. ASR je uz modernejsia verzia, ktora je vlastne nadstavbou EDS. Takze to nie len pribrzduje kolesa, ale to zasahuje aj do motormanagementu a ubera to plyn. A ked sa to tak vezme, tak obidva systemy su nadstavbou ABS. Bez toho to nejde. Teda pokial ABS chapeme ako sustavu senzorov v kolesach a nejake cerpadlo s ventilmi riadene elektronikou. HUF, trochu si sa sekol. Aj ten tvoj pripad potrebuje ABS. Teda aspon jeho snimace. Ako zisti, ze sa obe kolesa rovanko rychlo presmykuju? Podla coho uberie plyn? A mimochodom, aj pri pomere 9:11 moze ASR zasahovat. Zamysli sa nad tym, naco asi mas snimac natocenia volantu? Podla natocenia volantu sa predsa da vypocitat, aky je pomer rychlosti L a P kolesa. A prihod k tomu nejaku malu toleranciu overenu praxou, ktora moze vzniknut rozdielnou velkostou predpisanych rozmerov pneumatik.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  23:20

« to a

Kdyby se dělalo Berlingo, které by vzdáleně konkurovalo HUFově Fabii, možná bych Tě nebral za vtipálka ale jen za člověka z hrozným vkusem.

Vmax 158km/h a 0-100 za 13,1s? Po městě by to snad mohlo stačit, ale mimo něj? Ubohé...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  23:11

« Re: to mráček

Na fabii se při normální jizdě aktivuje neustále něco!
    Buď se jede ao ono to nejede a nebo se brzdí a ono to nebrzdí!
    Proč to auto má pedály brzda a plyn? Namísto toho by stačil jednen přepínač akcelerace a brzda!
    Ty polohy mezi tím je nesmysl! Tedy pokud nezvládáte brzdění levou a nebo pravou obsluhovat ten dvojpedál brzdoplyn!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  23:06

« Re: Nadrz - tipovaci soutez :-)

Přes 52 litů se vejde do Fabie v pohodě do Berlinga 60l jediný rozdíl je v tom že od 42 l u Fabie se to tam musí rvát kvrdlíkem a držet pořád ten ovzdušňovací čudlk!
    A to si představ že ne všichni mají 16ti Votvor ale mnozí jezdí s 8 Votvorem a tam něco nacpat je opravdu pakárna! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  21:41

Jednou jsem do sve kratke 1.4/16V dostal 53l. Nasadil jsem pistoli, a jako vzdy cekal do prvniho vypnuti. Kdyz tam slo pres 45l, byl jsem celkem nervozni, jestli to nezacne vytekat, ale nic. Je fakt, ze jsem potom najel vice nez obvykle, takze treba ta pistole vypinala pozdejc nez obvykle. Nebo me napalili (snazil jsem se u pumpare argummentovat, ze tolik benzinu se tam nemuze vejit, ze ma blbe pocitani,ale neuspel jsem...) Ale stalo se mi to jen jednou, tusim Jet nekde v Pelhrimove.
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.02  20:46

« Nejlepší Fabie

Je Berlingo a navíc je levné!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  17:03

Skoro tu samou.A bezne to vyuzivam napr.pri cestach na dovo.Naposledy jsem asi 20 km po pipnuti natankoval 52 a nejakou desetinu.Pri hospodarne jizde je potom vcetne rezervy k dispozici neco pres 900 km (u benzinu samozrejme , s naftou by to muselo byt daleko vic).
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  16:43

« to mráček

JO! Tys ale taky psal, že při každé hrabačce se aktivuje EDS a to nemusí být pravda. Dokonce bych řekl, že se mně (v zimě a na mokru) při rozjezdech s blikajicím trojůhelníčkem ASR EDSko aktivuje tak v 25% případů. Fakt to jde poznat.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  16:40

« Re: to mráček

Vzdyt jsem to psal... Pokud mas zaple ASR, tak je ASR nadrizene a vse ridi =>EDS jen posloucha, pokud ASR vypnes, stava se ridici jednotkou EDS, coz neznamena, ze EDS je v dobe ASR nefunkcni
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  16:37

« to mráček 2

Ad absurdum, pokud má auto ESP, má rovněž i vše ostatní (EDS, ASR i ABS). ESP potom velí, kdy má fungovat ASR (kdy má být omezený MK) a kdy se má ještě navíc protáčející se kolo zbrzdit EDSkem). Připadá mi to už jako slovíčkaření, ale tak to jistě funguje.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  16:35

« to mráček

Víš, co bys měl pochopit? ASR je nadřazeno EDS, tudíž mu může kdykoliv říct, reguluj! Dřív měly Octavie jen EDS. Poté přišlo ASR, jehož "podmodulem" EDS vždy je. Co je ale důležité a škodovka to napsala poněkud nevýrazně, že pokud ASR (jako nadřízený prvek k EDS) přibržďuje kolo, je to právě EDS, které tak činí.
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.02  16:32

« EDS

Elektronische Differenzial-Sperre
    Elektronický závěr diferenciálu EDS (Elektronische Differenzial-Sperre) zabraňuje prokluzování jednoho z hnacích kol při rozjezdu, zrychlení nebo jízdě do kopce na vozovce, která dává levému i pravému hnacímu kolu jiné adhezní podmínky. EDS neustále prostřednictvím ABS přijímá a vyhodnocuje informace o otáčkách kol. Zaznamená-li hrozící protáčení, přibrzdí kolo tak, aby se jeho otáčky rovnaly otáčkám kola, které se neprotáčí.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  16:30

« To mráček

Ty se pořád bavíš o ASR a EDS, jako o nedílném celku. Zkus ale pochopit, že tak, jak nepracuje v jednom momentě ABS a ASR, tak stejně nemusí pracovat najednou ani ASR a EDS. Rozděl si tyto 3 části celku na třetiny a uvědom si, že každá se stará o svůj "píseček", byť čerpá z jednoho zdroje informací.

Ad diferák> Jasně, že je na situaci, kdy se protočí obě kola stejně a kdy jedno víc a druhé míň. Nečekej ale, že pokud budou otáčky L a P třeba v poměru 9:11, že EDS bude regulovat. To by se věru špatně rejdovalo ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  16:23

« to Huf

Bud meleme jeden o voze a druhy o koze, nebo fakt nevim... ASR funguje presne tak, jak jsem popisoval. ASR neustale vyhodnocuje udaje poskytovane snimaci ABS, pokud zjisti, ze se kola protaceji, tak podle urciteho algoritmu reaguje a to bud: a) pokud prokluzuje jen jedno kolo, EDS ho pribrzdi b) pokud prokluzuji obe, z nichz jedno vice, EDS pribrzdi to vice prokluzujici a ASR zaroven snizi vykon motoru c) coz neni moc pravdepodobna varianta, protoze neni diferencial 50:50, prokluzuji obe kola stejne, snizi ASR jen vykon. A ted mi vyvrat, ze to tak nefunguje a nebo dej za pravdu, ze to tak je!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  16:14

« to hasič 2

Pneu je otázkou protichůdných požadavků. Výkon (výdrž), valivý odpor, přilnavost za sucha i mokra, odpor vzduchu, komfort atd. Nelze proto jednoznačně říct, že pneu je mimo hru. Já na 215/40 popřípadě 205/45R16 s lepší směsí zastavím o znatelný kus dřív, než na zimních 185/55R15.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  16:11

« to mráček

Já neříkám, že nejsou tyto systémy propojeny! ASR, ABS i EDS (popř. ESP) jsou celek! Já tvrdím a jsem si tím jistý, že v případě, pokud se obě přední kola protáčí stejně, zasahuje pouze modul ASR, neboť EDS už z principu nemá, co řešit. EDS vyrovnává otáčky L a P hnaného kola a pokud je "delta n" = 0, tak nereguluje.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  16:09

« to hasič

Ano i ne. Pokud je pneu úzká, je to na *.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…