Škoda Fabia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.10.05  10:03

« Re: Re: Re: Re: Re: spotreba

na tu spotrebu 3,2l/100km jsem se dostal pri ceste ze Rican do Kutny Hory a zpet. vzdalenost celkem tam a zpet 50km. max. rychlost byla 80km/h. je to hodne po rovince mate taky nejakou takovou zkusenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.05  14:58

« Re: Re: Re: Re: spotreba

No dostal sem se na cca stejnou (tusim 3.8) pri ceste z Klinu do Mostu, je to tusim cca 25km pri slusne prumerne rychlosti kolem 75km/h. Na prvnich cca 7km jsem mel prumernou spotrebu asi 1,5l, je to z kopce a jede se bez plynu :)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.05  20:48

« Re: Re: Re: spotreba

Co by se nedala dostat,když pojedu po rovině tak 60 km/h není problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.05  15:25

« Re: Re: spotreba

Je mozne ze jsem se dostal s Fabii 1.2 na spotrebu 3,6l/100km nebo je chyba nekde v pal. pocitaci?
    Mozne to je pouze pri idealnich podminkach s prevazujicim sklonem z kopce. Pri normalni jizde ne. Mas to rozbite :-) Ja mam dlouhodobej prumer 5.4, mimo mesto jezdim bezne pod 5l, ale prumer uz asi niz nesrazim.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.05  12:39

« Re: Re: spotreba

To autosamolepky.cz: No dostat se můžeš s Fábií i na míň.............když pojedeš z prudkého kopce a s větrem v zádech >:D Ve tvém případě ale spíš udělali soudruzi z NDR někde chybu :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.05  12:00

« Re: spotreba

Je mozne ze jsem se dostal s Fabii 1.2 na spotrebu 3,6l/100km nebo je chyba nekde v pal. pocitaci?
  • 00 Reagovat !

foto

01.06.05  07:42

« spotreba

muze to byt termostat a cidlo , ja mel podobne problemy (80tis.) spotreba me vylitla i o 2 litry, po vymene je vse OK (platil jsem za vymenu 2tis bez sezizeni motoru nebot jdu za mesic na prohlidku, kde to stejne budou delat)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.05  18:47

« Re: Re: Správný záběh motoru

jj s tím souhlasím v podstatě na vše co teď bylo napsáno jsem byl poučen... prvních cca 300km jsem odjel ve městě, pak mě čekala cesta praha - ov, zase ježdění po městě, ov-brno, brno-ov, ov-praha.. hlavně od ostravy cca po nový jičín je to spíše jízda po okresne nebo dokonce po městě vzhledem k hustotě provozu a úžkým cestám :-) Ve chvíli kdy jsem jezdil po městě jsem opravdu řadil každou chvíli, točil (do cca 4500ot) i netočil, na dálnici právě s vědomím že bych měl pravidelněji řadit a nenechat motor jet třeba 130 50km v kuse jsem se snažil řadit v každé dobré situaci na 4ku... po cca 1k km jsem začal točit i vyšší otáčky... teď mám najetou necelou trojku a nezdá se mi že by motor neměl dynamiku, ale pravda případný způsob záběhu se projeví určitě až po několika 10k km... nechám se překvapit, v úvahu beru fakt že to auto chci mít tak 5 let a pak pryč a nový... možná větší (uvidím co budu potřebovat, teď je mi to combi akorát).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.05  18:15

« Re: Re: Správný záběh motoru

Můžu potvrdit, že u osobních mercedesů je více než 95 procent všech motorů nastartováno poprvé až když jsou zamontovány ve voze. Ve výrobě se tak nanejvýš změří tlaky nějaké další parametry, ale záběh určitě neprobíhá.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.05  16:40

« Re: Správný záběh motoru

Je tomu právě naopak!
    - Žádný záběh ve fabrice se nekoná a ani nikdy nekonal. "Odbrždění" motoru totiž slouží výhradně ke zjištění, zda se vejde do norem či nevejde a zda úvodní zátěž vydrží či nevydrží. V žádném případě nenahrazuje řádný záběh!
    - Moderní technologie sice umožňují výrobu jednotlivých součástí s mnohem menšími tolerancemi, ale zase na druhou stranu se výrazně ušetří na finiši povrchů. Prostě se to vyrobí "více na těsno", ale bez "finiše povrchů", které se dělají spíše na hrubo, aby se "dohladily" právě záběhem. Když je záběh dobrý, výsledné spasování vzájemně se pohybujících dílů je pak lepší, než tomu bývalo dříve při větších výrobních tolerancích a lépe finišovaných površích. Kromě toho se u "fajnovějších stroječků", např. u vysoce výkonných motorek, používá různých technologií k zušlechtění povrchů válců (Nicasil apod.), které mají tloušťku řádově v mikronech a jež právě necitlivý záběh "dokonale odstaní" z povrchu válců...
    - Dálnice je v době záběhu smrtící proto, že motor (a celé pohonné ústrojí) je vystaven jednostrannému zatížení: správně by se totiž mělo co nejčastěji měnit zatížení motoru (ale bez toho, aby po něm člověk požadoval maximum), jeho otáčky, co nejvíce řadit (záběh přece není jenom záběhem motoru, ale celého agregátu) atd. atd. Jenže po dálnici se většina řidičů pohybuje tak, že nasadí určité tempo a to se pak snaží udržet bez ohledu na možnosti/schopnosti motoru. Nejhorší je pak používání tempomatu v době záběhu, jelikož to už pak řidič (i ten nejlepší) zcela ztrácí cit pro potřeby motoru. "Dálničním typem" záběhu tak možná vznikne dobrý "stacionární motor", nikoli však "dynamický"...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.05  16:39

« Re: Správný záběh motoru

Jestli ono to nebude tím, že se zajíždí nejen motor, ale i převodovka a v podstatě všechno co je mezi silnicí a řidičem. Doporučuje se hodně řadit, nevytáčet ani nepodtáčet, zejména je-li motor studený.
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.05  16:07

« Správný záběh motoru

Tak nějak jsem zmaten ze zdejších příspěvků týkajících se záběhu nového motoru. Třeba vůbec nerozumím tvrzení proč by dálnice měla být pro nový motor smrtící. Jsem sice automobilový laik ale myslím že jinak pro techniku mám trochu cit. A proto bych řekl, že pro správný záběh se nemá motor moc vytáčet, pedál tlačit až na podolahu a vozit celou rodinu i s přívěsem. Řekl bych že nejlíp motoru prospěje budou li otáčky udržovány na hodnotě maximálního momentu tj. u 1.2 47kW mezi 3000 až 3500. Je to tak nebo se mýlím? Nakonec bych řekl že současné technologie výroby motoru (úroveň opracování) jsou na takové úrovni (+ následné zabíhání ještě ve fabrice), že dodržovat přesně záběhový režim tak jak známe z minulosti nemá ani moc smysl.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.05  11:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba a lak u nov

jj, to je mi jasné... ono na té dálnici došlo občas i na trojku.. tohle auto mám cca na 5 let, pokud ho předtím někde nezbořím a plánuju v extrémním případě 120tkm, i když teď to tomu nenasvědčuje když budu mít za měsíc cca 4k najeto... tak doufám že alespoň tohle vydrží...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.05  11:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba a lak u nov

jj, to je mi jasné... ono na té dálnici došlo občas i na trojku.. tohle auto mám cca na 5 let, pokud ho předtím někde nezbořím a plánuju v extrémním případě 120tkm, i když teď to tomu nenasvědčuje když budu mít za měsíc cca 4k najeto...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.05  08:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba a lak u nového

A dálnice je pro záběh motoru už úplně smrtící! Takže (jménem agregátu Tvého vozu) díky alespoň za to řazení mezi 5 a 4.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.05  20:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba a lak u nového vozu

jasne, v tom pripade jsme na stejne hodnote, protoze 5600ot je maximalni vykon pro 47kW HTP. Na plny kotel sem s tim autem zase nejezdil, je pravda ze jsem radil casteji a nestavalo se mi (tak jak ted) ze z lenosti radit dusim treba petku pri cca 2500ot a jedu neco kolem 70. V tom zabehu jsem bohuzel nutne potreboval ujet pres 1000km po dalnici... takze jsem alespon prubezne radil 4-5...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.05.05  20:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba a lak u nového vozu.

Ale ty 3/4 se vztahují k otáčkám max. výkonu, nikoli k max. otáčkám (začátek červeného pole otáčkoměru), což je pochopitelně rozdíl! Kromě toho v záběhu nejde jenom o otáčky, ale také - či spíše dokonce především - o zatížení motoru. V záběhu samozřejmě škodí především "plný kotel", a to i kdybys nešel přes ony kritické otáčky. Atd. atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.05  18:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba a lak u nového vozu.

max. otacky, tedy hranice cervenych je 5600. 4200 je tedy 3/4... coz plus minus koresponduje i s manualem k vozu... prvni tisic sem snad na vyjimecny stav kdy jsem to vazne potreboval pres 4500 nesel, pak jsem to hnal tak az k peti...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.05.05  09:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba a lak u nového vozu.

Tak to silně pochybuji!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.05.05  22:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Spotřeba a lak u nového vozu.

neviem ake ma HTP max otacky, ale pokial tych 4.5k je 75% max otacok tak ziaden problem, klasicky zabeh.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…