Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« to mráček
Co to meleš? I brzda na limitu svých možností dokáže zastavit vozidlo stejně, jako jiná předimenzovaná. Jediná otázka zde je, jestli vlivem tepelného namáhání nepoklesné součinitel tření meni kotoučem a deskou na tolik, že se Et neodvede celá. To je navíc podle mně i dost reálné. Mám totiž za sebou x testování, které by Tobě taky neuškodily... ;o) -
« to mráček
V praxi by tento jev neměl nastat, ale pakliže nastane, auto zatížené zabrzdí stejně (platí zde, že Et odvedená brzdami musí být menší nebo rovna Et přeměněné z Ek při zpomalování). Tvá terminologie (rezerva v brzdách, maximální dimenze...) mi avšak možná zakrývá pravý smysl Tvých vět. ;o) -
« To Huf
Ano, bavime se o vlivu hmotnosti na delku brzdne drahy! Prave proto! OK, polozim Ti tedy dalsi otazku... Kdy myslis, ze bude mensi brzdna draha, kdyz naddimenzovane brzdy budou pracovat s rezervou(to jest mysleno tak, ze brzdy staci pohltit vice energie nez na kolik je momentalne treba) nebo pokud budou pracovat se svou maximalni dimenzi(to jest v dobe, kdy se energie potrebna k odvadeni tepla zacne rovnat energii vznikajiciho tepla)? Virtualne se jedna o 2 stejne auta, z nichz to druhe je plne nalozeno, proto je potreba zpomalit vetsi hmotnost, tim padem dochazi u brzd k vetsimu vzniku energie a je jen na brzdach, jak se s tim vyporada. Tim myslim, ze je vse jasne a ze i pokud toto druhe auto bude mit spravnou brzdnou schopnost, tak rezerva v brzdach toho prvniho bude daleko vetsi! -
« to mráček
Nenapsals nic. Nevíš, jak pracují čidla. ABS nikdo neprobíral, to znají všichni. To, žes při své nevzdělanosti začal na místo diskuse o principech fce čidel mlít o principu ABS (jako na ZŠ, když Tě vyvolají a Ty víš prd, tak taky převedeš debatu jinam), je jen Tvůj problém. To, žes vkopírioval škodovácký popis ASR, ve kterém je ale bohužel i popis EDS, jelikož nějakou dobu jsou již tyto systémy prodávány dohromady, Tě odborníkem rovněž nečiní. Ale i tak mě těší, že je pro Tebe škodovácký web mekkou všech faktů o motorismu. Pro mně ne. Podle mně slouží laikům, jako jsi Ty. Evidentně se ujal ;o) -
« to mráček
"Kdyz na hmotnosti nezalezi, proc nema treba MB S-tridy brzdy jako Fabie? Vzdyt na hmotnosti nezalezi, ne? Hufe, jsi fakt uz k smichu... :-)))
Nemyslím, že jsi tak hloupý, jak se nažíš, aby to vypadalo. Tato Tvá otázka je ale natolik dětsky naivní, že mi fakt nezbývá, než Tě litovat... Tato diskuse asi není pro mráčka to pravé. Pokud chceš být doceněn, přesuň se do místnosti Renault Scenic a podiskutuj o střešních oknech a jejich stylech leštění :o)))
Jen pro doplnění (snad to vstřebáš), bavíme se tu o vlivu hmotnosti na délku brzdné dráhy za podmínky dostatečné nadimenzovanosti brzdné soustavy. Škoda, že se na některé lidi musí tak po lopatě... ;o) -
« to mráček
Stále lepší... Pokud si dozadu přečteš své příspěvky, jistě ustoupíš od tvrzení, že já jsem k smíchu. Argumentovat absolutně neumíš, nevíš, jak pracují čidla na ABS a ani netušíš že EDS a ABS umí pracovat nezávisle na sobě. Proč mám s Tebou ztrácet čas? Klidně si myslí, že tomu rozumíš (pokud Ti to pomáhá řešit své psychické stavy). :o))))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!