Škoda Fabia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to mráček
Po 101... Nejsou stejné, ale také většinou nejsou v pásmu, kdy musí EDS regulovat. Zkus zapnout všechny své mozkové buňky a představ si, že se jedno kolo otáčí rychlosti 15rad/s a druhé 19rad/s. Pokud přesune EDS 2rad/s z jednoho na druhé, aby měly stejně (jako je to v té písničce s jabky), zlikviduje se část energie poskytované motorem na zcela zbytečnou operaci, jejíž význam je nulový. -
« Re: to mráček
Hufe, nejhorsi na tom je, ze takto funkci ASR popisuje i vyrobce... ;-) Nejlepsi by bylo, kdyby se dala vytahnout data z techto cidel a pak by jsi to teprve videl a snad dokazal i pochopit, jak to funguje! (mysleno tak, ze otacky obou kol pri prokluzu nejsou v 99,9% stejne!) -
« to mráček
Co to meleš? I brzda na limitu svých možností dokáže zastavit vozidlo stejně, jako jiná předimenzovaná. Jediná otázka zde je, jestli vlivem tepelného namáhání nepoklesné součinitel tření meni kotoučem a deskou na tolik, že se Et neodvede celá. To je navíc podle mně i dost reálné. Mám totiž za sebou x testování, které by Tobě taky neuškodily... ;o) -
« to mráček
V praxi by tento jev neměl nastat, ale pakliže nastane, auto zatížené zabrzdí stejně (platí zde, že Et odvedená brzdami musí být menší nebo rovna Et přeměněné z Ek při zpomalování). Tvá terminologie (rezerva v brzdách, maximální dimenze...) mi avšak možná zakrývá pravý smysl Tvých vět. ;o) -
« To Huf
Ano, bavime se o vlivu hmotnosti na delku brzdne drahy! Prave proto! OK, polozim Ti tedy dalsi otazku... Kdy myslis, ze bude mensi brzdna draha, kdyz naddimenzovane brzdy budou pracovat s rezervou(to jest mysleno tak, ze brzdy staci pohltit vice energie nez na kolik je momentalne treba) nebo pokud budou pracovat se svou maximalni dimenzi(to jest v dobe, kdy se energie potrebna k odvadeni tepla zacne rovnat energii vznikajiciho tepla)? Virtualne se jedna o 2 stejne auta, z nichz to druhe je plne nalozeno, proto je potreba zpomalit vetsi hmotnost, tim padem dochazi u brzd k vetsimu vzniku energie a je jen na brzdach, jak se s tim vyporada. Tim myslim, ze je vse jasne a ze i pokud toto druhe auto bude mit spravnou brzdnou schopnost, tak rezerva v brzdach toho prvniho bude daleko vetsi! -
« to mráček
Nenapsals nic. Nevíš, jak pracují čidla. ABS nikdo neprobíral, to znají všichni. To, žes při své nevzdělanosti začal na místo diskuse o principech fce čidel mlít o principu ABS (jako na ZŠ, když Tě vyvolají a Ty víš prd, tak taky převedeš debatu jinam), je jen Tvůj problém. To, žes vkopírioval škodovácký popis ASR, ve kterém je ale bohužel i popis EDS, jelikož nějakou dobu jsou již tyto systémy prodávány dohromady, Tě odborníkem rovněž nečiní. Ale i tak mě těší, že je pro Tebe škodovácký web mekkou všech faktů o motorismu. Pro mně ne. Podle mně slouží laikům, jako jsi Ty. Evidentně se ujal ;o)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!